YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 12:24

GESİAD TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI, BAHADIR ÖZGÜN YİK BAŞKANI SEÇİLDİ

A
A
A
GESİAD TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI, BAHADIR ÖZGÜN YİK BAŞKANI SEÇİLDİ

Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nin (GESİAD) üç senedir başkanlık görevini üstlenen Bahadır Özgün, “Genç arkadaşlarımıza güvenimiz tam ve gençlerin önünü açmamız gerektiğini düşünmekteyim” ifadesini kullandı. Yeni dönem başkanı İnoksan A.Ş. genç patronu V. Emre Varlık olarak belirlendi.
Ocak 2009’da olağan genel kurulu itibariyle yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, “Atatürk ilkelerine, Türk bayrağına, hak ve özgürlükler ile din ve vicdan hürriyetlerine, ülkemizin bütünlüğüne ve demokrasimize sahip çıkarak, özgür ve bağımsız bir şekilde görüşlerimizi ifade etmiş olmanın huzuru içindeyiz. Ve bu yönetim anlayışımız ile GESİAD bugün gelmiş olduğu konum itibariyle, Bursa’nın sesi, demokrasinin simgesi olmayı başarmıştır” dedi.
GESİAD genel kurul dönemlerinin tüzük gereği üç yıl olarak belirlenmiş olduğunu belirten Başkan Bahadır Özgün; “Başkanlık görevini üstlendiğim ilk günden ifade etmiş olduğum gibi, üç yıllık yönetim süresinin planlanan projeler ve oluşturulan hedeflere ulaşılması adına yeterli bir süre olduğuna inanmaktayım. Ayrıca sivil toplum örgütlerinde gönüllülük esasının geliştirilmesi için tüm bireylerin yönetim kademelerinde görev almalarının sürdürülebilirlik adına mutlak gereklilik olduğunu düşünmekteyim” diyerek, tekrar aday olmama sebebini bildirdi.
Geniş katılımlı genel kurulda tek liste oylanarak İnoksan A.Ş.nin genç patronu V. Emre Varlık GESİAD Yönetim Kurulu yeni dönem başkanı olurken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Kerim Demiral (Korusu A.Ş.), Mehmet Yediler (Sinta Sanayi İnş.Tah.Tic.A.Ş.), Seymen Akarsu (Akarsu İnşaat Ltd.Şti.), Uğur Şahin (Plaza Turizm), Murat Kaya (Oto Taşkent A.Ş.), Hakan Efe (Efehan Otelcilik Ltd.Şti.), Mehmet Buladi (Burmeg Tekstil San.Tic.Ltd.Şti.), Ramazan Kaya (Akademika Ambalaj), Sibel Kesen (Denizkızı Optik), Burak Anıl (Anılsan Havlu San.Tic.Ltd.Şti.)
Geçtiğimiz dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten ve bu genel kurulda başkanlık görevine seçilen V.Emre Varlık; “Almış olduğumuz görevin sorumluluğunun bilinci içindeyiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte bu görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacağız” dedi.
Genel kurulda ayrıca tüzük değişikliğine gidilerek ekonomik, sosyal ve uluslar arası ilişkilerle ilgili nitelikli görüş ve raporlar hazırlamak ve derneği çeşitli platformlarda temsil etmek ile görevlendirilen Yüksek İstişare Konseyi oluşturuldu. Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına seçilen Bahadır Özgün, GESİAD’ın her geçen gün büyüyüp gelişmekte olduğunun altını çizerek; “Bizler hem genç arkadaşlarımıza imkan vermek, hem de daha geniş kitlelere ulaşmak adına Yüksek İstişare Kurulunda çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi bu kurul çatısı altında da tek amacımız ülkemiz ve insanımız için hizmet edebilmektir” dedi.
Geçtiğimiz üç yıllık dönemde başkanlık görevini başarıyla tamamlayan Bahadır Özgün, yüksek istişare kurulu başkanlığı görevine seçilirken; kurucu başkan İlhan Toprak, eski başkanlar Orhan Efe, Melih Çavdar ve Denizhan Sezgin’in yanı sıra Ferruh Aslanoba, Murat Altınmakas, Murat Kaleoğlu, Nejat Yahya, Melih Aker ve Mehmet Yediler yüksek istişare kurulunda yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir