KÜLTÜR SANAT - 14 Ekim 2021 Perşembe 11:31

Medicana, sağlık ve sanatı bir araya getirdi

A
A
A
Medicana, sağlık ve sanatı bir araya getirdi

Medicana Bursa Hastanesi, sağlıkçıyla sanatçıyı bir araya getirdi.

Medicana Bursa Hastanesi, sağlıkçıyla sanatçıyı bir araya getirdi.


Medicana Bursa Hastanesi, Röresans sanatı hakkkında sağlık çalışanlarına yönelik konferans düzenledi. Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karşı, “Medicana başlığı altındaki tüm oluşumlarının temel işlerinden bir tanesi sanatla ve sporla uğraşmaktır. Bunları bütünleştiremediğimiz zaman biz, bir kurum olarak sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz. Eğer siz spora dokunmuyorsanız, sanata dokunmuyorsanız, bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer almıyorsanız, bu ülkeye bir katma değir üretmiş olmazsınız. Bu katma değerleri sürdürme inancında olan kararlılığında olan Medicana bugün İtalya’da Rönesans’ın tarihini ve sanatını ele aldı” dedi.


Rönesans sanatı üzerine sunum yapan sanatçı Zeynep Dikmen, “Rönesans sanatı İtalya’da başlayan ve sonrasında bütün Avrupa’ya yayılan, hatta diğer kıtalarda etkisini gösteren bir sanattır. Bir sağlık kurumu ile böyle bir etkinlik gerçekleştiriyor olmamız kimsenin bekleyeceği bir şey değil belki de. Ama aslında sanatla bilim arasında çok bağlantı vardır. Bunun en önemli örneklerinden bir tanesidir Rönesans sanatıdır. Çünkü bu dönemde sanatçıların doğru temsil için anatomi çalışmaları yaptığını görmekteyiz. Sanatla bilim arasındaki bu bağlantı bence çok heyecan vericidir. Modern dünyanın temelleri aslında Rönesans atılıyor. Buna modern tıp da dahil oluyor. Modern tıp ile sanat arasında bir bağlantı var yani. Sanatçıların çalışmaları anatomi kitaplarının destekliyor. Bu bağlamda tıp ve sanat arasında bir destek mekanizması olduğunu görüyoruz. Tıp sanatı etkiliyor, sanat da tıbbı geliştiriyor” şeklinde konuştu.


Konferansın sonunda Dr. Remzi Karşı, Zeynep Dikmen’e verdiği bilgilerden dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.
Gaziantep Selçuk İnan: "Kazanamadık ama kaybetmedik de" Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Selçuk İnan, Hatayspor maçının ardından, "Kazanamadık ama kaybetmedik de. Son 3 maç bizim için final olacak" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında küme düşme hattını yakında ilgilendiren maçta Hatayspor’u konuk etti. Zorlu maç, karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 35’e, Hatayspor ise 34’e yükseltirken iki takım da düşme hattından yukarı çıkamadı. "Son 3 maç bizim için final olacak" Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, maç sonu düzenlenen basın toplantısında galip gelemedikleri üzgün olduklarını söyledi. Selçuk İnan, Oyuncularım iyi mücadele etti. O yüzden teşekkür ediyorum. Bugün içeride oynadık, belki de bu bir avantaj ama bu stresi yönetmek kolay değil. Bugün rakipten üstündük. Birçok istatistikte biz öndeydik. Oyuncularım bugün oyun anlamında görevlerini yaptılar. Ama sonucu alamadık. Bu nedenle üzgünüm. Son maçlarda çok pozisyona girdik ama kazanamadık. Bu nedenle çok üzgünüm. Bu durumda her maç final. Son 3 maçımız kaldı. Bu maç bizim için final niteliğindeydi. Kazanamadık ama kaybetmedik de. Bu süreçte her takımın ne sonuç alacağı belli olmuyor. Oyuncularıma da bunu söyledim. Son 3 hafta bizim için final olacak. Son maçlar için elimizden geleni yapıp ligde kalmaya çalışacağız. Son maçlarda kendi işimiz kendimiz görebiliriz. Ben takımımın istatistiklerine bakıyorum. Buna baktığımız zamanda da rakipten çok üstünüz. Bu durumlarda futbol oynamak kolay değil. Bir takımda kısa sürede bir şeyleri değiştirmek de kolay değil, alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Önde oynamak, oyunu ön alana yaymak için zaman lazım. Bu konuda ben de takıma çok yüklendiğimi düşünüyorum ama kolay değil. Penaltı kaçırdığımız için de üzgünüz, Draguş da üzgün ama futbolda bunlar. Bundan sonra her şey bizim elimizde. Karagümrük, Adana Demir ve Pendik ile oynayacağız. Bu maçları şansın da yardımıyla kazanıp ligde kalmak istiyoruz. Taraftarlara da destekleri için teşekkür ediyorum. Sonuna kadar bizi desteklesinler, yanımızda olsunlar. Sonuca göre biz her türlü tepkiyi göstermek de onların hakkı" ifadelerini kullandı.