YEREL HABERLER - 11 Şubat 2013 Pazartesi 15:18

KAÇAK ET İMALATHANESİNE BASKIN

A
A
A
KAÇAK ET İMALATHANESİNE BASKIN

Osmangazi Belediyesi, halk sağlığını hiçe sayan gıda işletmelerine göz açtırmıyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sağlık ve hijyen kurallarına uymadığı tespit edilen bir hazır kıyma imalathanesini mühürledi.
Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Gülbahçe Mahallesi`nde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren et ve hazır et ürünleri işyerine baskın yaptı. Özellikle hazır kıyma imal edilen işyerine Gıda ve Tarım Bakanlığı uzmanları ile yapılan baskında üretim izni olmayan sakatat tespit edilirken, işyerinin hijyen ve sağlık kurallarına uymadığı da ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde onlarca kilo çekilmiş bozuk kıymaya el konulurken, yine bozuk etler de imha edildi.
Gıda ve Tarım Bakanlığı`ndan üretim izni almasına rağmen işletme ruhsatı almadığı ortaya çıkan işyeri hakkında işlem yapıldı, incelenmek üzere el konulan kıymalardan alınan numuneler ise laboratuara gönderildi.
İşyerindeki 3 soğuk hava deposunu kontrol eden ekipler, etlerin yerde sağlıksız şekilde istif edildiğini, bozuk olma ihtimali olan etlerin depoda yer aldığını, yine hazırlanan kıymalara beyaz et ve sakatat karıştırıldığını belirledi.
Dolaplardaki etlerin tamamı çöp kamyonlarına boşaltılırken, 300 kilograma yakın hazır kıyma ise tahlil raporu gelene kadar yediemin olarak bir depoya konuldu. Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları menşei belli olmayan ve piyasa değerinin altında satılan ürünleri almamaları konusunda uyardı. Her ürünün bir maliyet ve satış bedeli olduğuna dikkati çeken yetkililer, bu fiyatların çok altındaki ürünlere vatandaşların şüpheyle yaklaşması ve tercih etmemesinin kendileri ve ailelerinin sağlıkları açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.