YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 10:50

GENÇ AŞÇILARDAN ULUSLARARASI BAŞARI

A
A
A
GENÇ AŞÇILARDAN ULUSLARARASI BAŞARI

Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri katıldıkları yarışmalardan ödüllerle dönüyor.
Geçen yıl Antalya`da gerçekleştirilen Chef Star yarışmasında 5 kupa ve 22 madalya alan aşçılık bölümü öğrencileri 11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasından da eli boş gelmedi. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, Türkiye`nin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşma sağlamak için düzenlenen ve 28 ülkeden bin 100 yarışmacının katıldığı ``11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri``nde Harmancık Meslek Yüksekokulu öğrencileri 1 gümüş, 7 bronz ve 4 merit madalya kazandı. Genç aşçılar, madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu.
Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim elemanları Uğur Gömeç ve Osman Güldemir`in yetiştirdiği öğrencilerden Ayşegül Kayhan, ``Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması`nda ``Ayvanın Rüyası`` ile gümüş; Fatmagül Erdem, Neslihan Nayır ve Zeynep Cof, Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması`nda ``Sebze Dolması Üçlemesi, Haşhaşlı Tavuk Köftesi, Kızılcıklı Güllaç Tatlısı`` ile bronz; Ramazan Aydın, Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması`nda ``Yer Fıstıklı Ravioli Binası`` ile merit; Gökhan Öz, ``Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması``nda ``Balkabağı Krem Yatağında Bonfile`` ile bronz; Esra Yaman, Ayşegül Demirhan ve Fatma İpek ``Gençler Pratik Ekip Yarışması``nda ``Kırmızı Pancar Çorbası, Kiraz Dibleli Biftek Sarma, Ayvalı Bulgur Tatlısı`` ile merit madalyanın sahibi oldular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir