EĞİTİM - 19 Mart 2022 Cumartesi 14:22

Bursa’da lise öğrencilerinden duygulandıran Çanakkale etkinliği

A
A
A
Bursa’da lise öğrencilerinden duygulandıran Çanakkale etkinliği

Bursa’da Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Çanakkale Zaferi etkinlikleri, öğrencilerin sunumuyla izleyenleri duygulandıran bir gösteriye dönüştü.

Bursa’da Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Çanakkale Zaferi etkinlikleri, öğrencilerin sunumuyla izleyenleri duygulandıran bir gösteriye dönüştü.


Bursa Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili bir takım etkinlikler düzenledi. Okul Müdürü Erdem Yıldırım ’ın açılış konuşmasını yaptığı program , Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı öğrencilerinin hazırladığı "Bir duruştur Çanakkale" adlı resim ve fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı.


Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale de yedi düvele karşı savaşan kahraman askerimizin iaşesi olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramı ile devam eden etkinliğin ardından Tarih Kulübü ve Müzik Kulübü öğrencilerinin birlikte hazırladığı "Çanakkale Ruhu" adlı program sergilendi.


Uygulama Anaokulu öğrencilerinin "Çanakkale Geçilmez" geçiş gösterisinin ardından, Müdür Yardımcısı Uğur Memiş de Mehmet Akif Ersoy’ un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini seslendirdi.


"Çanakkale Ruhu" oratoryosu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu zafer uğrunda can veren aziz şehitlerimiz sevgi saygı ve minnetle anıldı.


Okulun hazırlamış olduğu Çanakkale programına Atatürk MTAL Müdürü Ömer Pınarlı, Ali Karasu A.L Müdürü Murat Çağlayan, Ali Karasu A.L Müdür Yardımcısı Ahmet Burhan ,Sadettin Türkün Ortaokulu Müdürü Asım Altuntaş, Sadettin Türkün Ortaokulu Müdür Yardımcısı Fatih Erdem, Hamidiye MTAL Müdür Baş Yardımcısı Nevin Kurutaş, Zübeyde Hanım MTAL Müdürü Gündüz Korucu, İbrahim Uyar İlkokulu Müdürü Mehmet Asım Yeğin , Ahmet Uyar İlkokulu Müdürü Metin Köse katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yılbaşı tedbirleri Sinop Valiliği, kentin 2026 yılını huzur, güven ve esenlik içerisinde karşılaması ve kamu hizmetlerinin herhangi bir aksama yaşanmadan sürdürülebilmesi amacıyla kapsamlı tedbirler alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, yılbaşı süresince asayiş ve güvenliğin sağlanması amacıyla il genelinde 541 emniyet, 355 jandarma ve 40 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 936 personelin görev yapacağı belirtildi. Sağlık hizmetlerinin de kesintisiz sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, hastaneler ve entegre sağlık merkezlerinin 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam edeceği, 115’i acil servis personeli olmak üzere toplam 352 sağlık çalışanının görev başında olacağı bildirildi. Ayrıca 25 ambulans ve bu ambulanslarda görevli 75 sağlık personelinin hazır bulundurulacağı, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde ise 26 personelin kesintisiz hizmet vereceği kaydedildi. Muhtemel meteorolojik uyarılar ve acil durumlara karşı İl Özel İdaresi’ne bağlı 66 iş makinesi ve 150 personelin kış tedbirleri kapsamında göreve hazır olduğu belirtilirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 2 tam donanımlı acil durum müdahale aracı, 1 öncü acil müdahale aracı ve 6 personelin görev yapacağı, Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde ise 5 araç ve 8 personelin hazır bulunacağı aktarıldı. Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün merkez ve 8 ilçede 10 ekip ve 20 personel ile gıda ve hijyen denetimlerini aralıksız sürdüreceği, Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ise marketler ile yeme-içme işletmelerinde etiket ve fiyat denetimlerine devam edeceği ifade edildi. Telefon, elektrik, su ve doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı da ilgili kurumlarca gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.