DÜNYA - 21 Ocak 2012 Cumartesi 17:32

SPOR TOTO SÜPER LİG

A
A
A
SPOR TOTO SÜPER LİG

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Bursaspor kendi sahasında Sivasspor kendi sahasında Sivasspor’u ağırladı. Mücadelenin ilk yarısı konuk takım Sivasspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
13. dakikada Vederson’un pasıyla ceza sahasının önünde buluşan N’Diaye’nin yaklaşık 20 metreden sert şutunda top, direğin yanından auta gitti.
24. dakikada sol kanattan hareketlenen Grosicki, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Cerny’nin vuramadığı meşin yuvarlak arka direğe doğru yöneldi. Pozisyonu iyi takip eden Eneramo, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 0-1
33. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan hareketlenen Ozan, topu arka direğe ortaladı. Sestak’ın gelişine vuruşunda yerden kaleye giden meşin yuvarlağı kaleci Atilla son anda tokatladı. Dönen topu Sivasspor defansı uzaklaştırdı.
39. dakikada Sivasspor atağında Cerny’nin ara pasıyla ceza sahasına giren Grosicki, topu kaleci Carson’un üzerinden aşırdı. Meşin yuvarlak, direğin yanından auta çıktı.
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Hüseyin Göçek xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Ekrem Kan xx
BURSASPOR: Carson xx, Hakan xx, İbrahim xx, Serdar xx, Vederson xx, Sestak xx, Adem xx, N’Diaye xx, Ozan xx, Batalla xx, Pinto xx
YEDEKLER: Yavuz, Ömer, Stepanov, İsmail Haktan, Musa, Mehmet Sak, Bangura
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
SİVASSPOR: Atilla xx, Kadir xx, Kamil xx, Erman xx, Eneramo xx, Cerny xx, Navratil xx, Kağan xx, Rajnoch xx, Kıvanç xx, Uğur xx
YEDEKLER: Nihat, Mehmet Naz, Mendonca, Cihan, Murat, Pedriel, Rada
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
L: Eneramo (dk. 24) (Sivasspor)
SARI KARTLAR: Kağan (Sivasspor), Hakan (Bursaspor)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.