GENEL - 23 Haziran 2023 Cuma 16:05

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bayramlaşma geleneği devam ediyor

A
A
A
Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bayramlaşma geleneği devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan akademik ve idari personel düzenlenen törende bayramlaşmak için bir araya geldi.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan akademik ve idari personel düzenlenen törende bayramlaşmak için bir araya geldi.


Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Çalışkan, akademisyenler ve idari personel katıldı.


Huzur ortamını üzerine koyarak devam ettireceğiz


Tören öncesinde kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör olarak ilk bayramlaşma töreni olduğunu vurgulayan Yılmaz; “Öncelikle önümüzdeki hafta ifa edeceğimiz Kurban Bayramı’nın vatanımıza, milletimize, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesi için dua ediyorum. Bildiğiniz gibi devlette devamlılık esastır. Yeni yönetim olarak biz de önceki dönemde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla görev yapmaya devam ediyoruz. Boşta kalan Rektör Yardımcılığı görevini de Prof. Dr. Zekeriyya Arı hocamız üstlendi. Önceki dönemde oluşturmaya gayret sarf ettiğimiz ve başardığımızı düşündüğümüz huzur ortamını bu dönemde de üzerine koyarak devam ettirmeye çalışacağız. Üniversitemizi hep birlikte daha ileri noktalara taşımak için çabalamayacağız. Bugün burada bayramlaşmak için bulunmanız bir aile ortamı oluşturma gayretimiz açısından çok değerli. Henüz çok taze olan ve yaraları sarılmaya çalışılan depremde vefat eden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.


Yoğun katılımın olduğu programın sonunda Üniversite Yönetimi, katılımcılarla tek tek bayramlaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Doğal grip ilacı: ’Zahter çayı’ Kış aylarının gelmesiyle birlikte Doğu Anadolu Bölgesinde (Dağ kekiği) olarak bilinen, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olan kışlık zahter çayına ilgi arttı. Gaziantep’te soğuk havalarda hasta olan ya da hastalıktan korunmak isteyen vatandaşlar, çareyi aktarlarda buluyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanırken kimyasal ilaçlara alternatif olarak bitkisel çözümleri tercih eden vatandaşlar, kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alan ve doğal ilaç olarak bilinen zahter çayına ilgi gösteriyor. Zahter otunun kilogram fiyatı 500 TL çay hali ise bardağı 20 TL’den müşterilere sunuluyor. "Zahter antibiyotik özelliğe sahiptir" Bölge halkının zahtere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Sedat Turan, kış aylarında birçok hastalığa iyi geldiğini de söyleyerek, "Kışlık zahter dediğimiz çayı biz sadece kışın değil de yazın da çok tüketiriz. Zahteri önce sıcak suda soğuk suyla ıslarız. Soğuk suyla ısladıktan sonra çay süzeğine koyarız. Sonra süzeği bardağın üzerine koyup o şekilde üzerinden sıcak su geçiririz. Gaziantep halkı zahtere biraz daha hakim olduğu için burada daha çok zahter tüketilir. Mesela hatmi çiçeği, ıhlamur haricinde zahtere daha çok yönelir. Bakteri kırıcıdır, soğuk algınlığına iyi gelir, bağışlık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırır, mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Onun haricinde kanda enfeksiyon varsa onu temizler. Baya bir antibiyotik özelliğe sahiptir" dedi. "Bir tutam zahterden bir 5-6 çay bardak çay çıkarabilirsiniz" Zahter çayının ot olarak ta çay olarak ta uygun fiyata müşterilere sunulduğunu ifade eden Turan, "Bir tutam zahterden nereden baksan bir 5-6 çay bardağı çıkarabilirsiniz. Yani şunu tek seferde kullanmanıza gerek yok. 100 gramını 50 liradan satıyoruz. Kilosu 500 liraya geliyor. Zaten alanlar da en fazla 200 gram 300 gram şeklinde alıyorlar. Çok almanıza gerek yok. Bardakla içildiğinde bizim burada çay ocakları 10 TL’ye satıyorlar. Kafeler 20-25 liraya falan satıyorlar. Öyle çok pahalı bir içecek değil" ifadelerini kullandı. "Hastalıklarımızı atlatmak için zahter çayını sık sık tüketiyoruz" Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribi daha çabuk atlatmak için zahter çayını tükettiklerini söyleyen Harun Alptekin, "Özellikle hasta olduğumuz zamanlarda bize iyi geldiğini düşündüğümüz zahter çayını sık sık tüketiyoruz. Amacımız daha çabuk hastalıklarımızı atlatmak ve tamamen doğal olan bu zahter çayını tüketip metabolizmamızı daha da güçlendirmek. Zahter çayının çeşit çeşit faydaları da bulunuyor. Ben sık sık tüketiyorum. İçine limon da sıkarak vitamin oranını da arttırdığımı düşünüyorum. Herkese zahter çayını içmelerini öneriyorum" diye konuştu.