GENEL - 25 Haziran 2023 Pazar 14:36

Sağlığın nabzı bu festivalde attı

A
A
A
Sağlığın nabzı bu festivalde attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin kurumsal anlamda en büyük Sağlıklı Hayat Festivali’ni Hüdavendigar Kent Parkı’nda Bursalılar ile buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin kurumsal anlamda en büyük Sağlıklı Hayat Festivali’ni Hüdavendigar Kent Parkı’nda Bursalılar ile buluşturdu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde, Büyükşehir Belediyesi’ne ait iştiraklerin ve derneklerin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunun stantları yer aldı. Etkinlikten elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına ilaç ve mama desteği sağlanacak. Festivalde sağlıklı hayat, sağlıklı beslenme ile ilgili birçok konuda bilgi edinen, jimnastik grubu ve karizma show basketbol gösterisi, sportif, sosyal ve kültürel aktiviteler için ayrılan alanlarda keyifli vakit geçirme imkanı yakalayan Bursalılar, DJ performansının ardından sahne alan İkilem Grubu’nun konseri ile keyifli bir gün geçirdi.


Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, festivale olan katılımdan memnun olduklarını belirterek, “Bursa Sağlıklı Hayat Festivali adı altında güzel bir organizasyona imza attık. Vatandaşı bilgilendirmek, daha sağlıklı beslenmek, daha iyi şekilde hareket edebilmeleri için de böyle bir imkan sunduk. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak stantlarımızı açtık, orada çarkıfelekler, çocuklarımıza, öğrencilerimize karne hediyesi olarak imkanlarda bulunuyoruz. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, festivalin sağlık konusunda düzenlenmesinin önemli bir farkındalık oluşturacağına dikkati çekti. Gözgeç, “Büyükşehir Belediyemiz her daim insana dokunan hizmetler yapıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile farklı farklı hizmetleri hayata geçiriyor. Bugün de Sağlıklı Hayat Festivali ile aslında bir farkındalık oluşturuyoruz. Ben Büyükşehir Belediyemizi ve emeği geçenleri, stant kuran sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.


Sağlıklı hayatın önemini vurgulamak, sağlıklı beslenme ve hastalıklara karşı farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen festivalde Uzman Doktor Ender Saraç söyleşi gerçekleştirdi. Uzman Doktor Saraç, sağlıktan daha önemli bir şey olmadığının altını çizerek “Nasıl beslenmemiz gerektiği, ruhumuzu nasıl besleyeceğiz, bedenimizi nasıl besleyeceğiz, nasıl toksin atacağız, nasıl kilo kontrolü yapacağız? Pandemi dönemi ve aşılardan sonra nasıl tekrardan fabrika ayarlarına geri döneceğiz, çok önemli bence. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum. Çok güzel bir organizasyon” şeklinde konuştu.


Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Uzman Doktor Ender Saraç’a Bursa’yı simgeleyen tarihi yerlerin ipek üzerine işlemeli tablosunu hediye ederken Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız da çiçek takdim etti.


Festival sonunda sahne alan İkilem Grubu’na çiçek takdim eden Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan da hem eğitici hem de eğlendirici bu tarz etkinliklere bundan sonra da devam edeceklerinin müjdesini verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Tarım teşkilatı koyunu 9 doğuran besiciyi ziyaret etti Denizli’nin Pamukkale ilçesinde faaliyet gösteren küçükbaş hayvan çiftlikteki Sakız cinsi koyunlardan birisi bir batında 9 yavru dünyaya getirdi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri nadir görülen bir başarıya imza atan yetiştiricileri tebrik etti. Pamukkale ilçesine bağlı Pınarkent Mahallesi’nde sürdürülen hayvancılık faaliyetlerinde sıra dışı bir başarıya imza atıldı. Yaşlı kadın çiftçi Perihan Doğan’ın oğulları Cemil ve Atilla Doğan ile birlikte işlettiği Pınarkent Mahallesi’ndeki küçükbaş hayvan çiftliğindeki 250 koyundan biri olan 3 yaşındaki ’Çeşme sakızı’ cinsi koyun, geçen hafta bir batında 9 kuzu dünyaya getirdi. Geve hayvanlarını kontrol etmek için ağıla girdiklerinde koyunun bir batında 9 yavru doğurduğunu gören yetiştiriciler büyük şaşkınlık ve sevinç yaşadı. Dünyada nadir görülen bir doğumda 3’ü dişi 9 kuzu doğuran koyun, yavrularıyla birlikte ayrı bir alanda özel bakıma alındı. Bu sevindirici gelişme sonrası Tarım İl Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Sinan Bulut, Denizli Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir ile birlikte işletmeyi ziyaret ederek, yetiştiricileri tebrik etti. Ziyarette kuzuların sağlık durumları yerinde incelendi, işletmenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Aydın’dan 6 yıl önce getirttikleri 4 adet Çeşme sakızı cinsi koyunla hayvanlığa başladıklarını belirten Cemil Doğan, "Aldığımız koyunlar 4 ve 5’şer doğumlar yapmaya başlayınca hayvancılığa yöneldik. Şuan 250 hayvanlık bir çiftliğe ulaştık. Yılda iki defa yavru aldığımız Çeşme sakızı koyunlarımızdan birinin bir batında 9 kuzu doğurduğunu görünce hem sevindik hem de şaşırdık. Daha önce en fazla bir seferde en fazla 7 yavrumuz olmuştu" dedi. Yetiştiriciyi başarılı hayvancılık faaliyetleri için tebrik eden Tarım İl Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, "Koyunların tek seferde 5 ya da 6 yavru doğurduğuna karşılaşmıştık. Ancak 9 yavru dünyaya getiren koyun çok nadirdir. Bu durum koyunun doğru beslenmesi ve yumurta verimi ile koçun da döl verimiyle alakalıdır. Doğan kardeşleri yürekten kutluyor, bereketli ve bol kazançlar diliyoruz" diye konuştu.
Erzurum Başkan Sekmen ve Uçar vatandaşla buluştu Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen ve Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen, Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla daha fazla bir araya gelmek için gayret ettiklerini vurgulayarak, "Yakutiye Belediye Başkanımız Mahmut Uçar, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanımız Ferit Yıldız kardeşlerim ve kıymetli muhtarlarımız ile birlikte Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Kavak Kapı Kültür Evi’mizde kıymetli hemşehrilerimizle bir araya gelerek mahalle sakinlerimizin talep ve önerilerini dinledik. İstişare kültürünü esas alarak, mahallemizin ihtiyaçlarını yerinde değerlendirdik. Bizim belediyecilik anlayışımız; masa başında değil, sahada; vatandaşımızın yanında, gönlünün içindedir. Erzurum’umuzun her mahallesinde çözüm üretmeye, birlikte karar almaya devam edeceğiz. Teravih namazı sonrası Kazım Karabekir Paşa Mahallemizde bulunan Millet Konağımızda hemşehrilerimizle bir araya gelerek hasbihal ettik" dedi. "Erzurum’umuz için hizmet etmeye devam edeceğiz" Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’ da "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanımız Sayın Ferit Yıldız ve kıymetli muhtarlarımız ile birlikte hemşehrilerimizin talep ve önerilerini dinleyip istişarelerde bulunduk. Mahallemizin beklenti ve ihtiyaçlarını yerinde değerlendirdiğimiz bu güzel buluşmada, içten muhabbetleriyle bizleri karşılayan tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyoruz. Hep birlikte Erzurum’umuz için hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.