YEREL HABERLER - 10 Kasım 2013 Pazar 10:24

Yenilikçi Eğitim Projesiyle İkinci Oldular

A
A
A
Yenilikçi Eğitim Projesiyle İkinci Oldular

Necatibey Kız Teknik Ve Meslek Lisesi 2013 Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nda “Üçüncü Göz Projesi” ile içeriğin kalitesi dalında Türkiye ikincisi oldu.
Yenilikçi Öğretmenler, Microsoft ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Yenilikçi Öğretmenler Forumu 2007 yılından beri yapılıyor. Bu yıl 7. ‘si yapılan forum İçeriğin Kalitesi, İşbirliği ve Topluma Hizmet Kategorilerini içeriyor. Forumda Türkiye’nin farklı illerinden gelen 39 projenin sunumu yapıldı.
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Microsoft ve Yenilikçi Öğretmenler Proje Koordinatörlüğü tarafından değerlendirilen projeler arasından Türkiye İkincisi olan projenin lideri Birsen Yaşbek, projede 3 öğretmen ve 10. sınıf düzeyinde 6 lider, toplam 75 öğrencinin görev aldığını, öğrencilerin projede doğuştan gelen potansiyellerini kullanarak performans geliştirebilmeleri için sınıf içi etkinliklere yeni boyut ekleyebilmek amacıyla çalıştıklarını söyledi.
Beyin fırtınası, zihin haritası ve anket ile öğrencilerin ortak ilgi alanlarının belirlendiğini ve ders müfredatları ile paralel olarak etkinlikler gerçekleştirildiğini söyleyen Yaşbek, Bloom Taksonomisi ve Çoklu Zeka Kuramı kullanılarak ön ve son anket ile öğrenci, öğretmen ve veli yansımaları alındığını belirtti. Yaşbek, projede Microsoft Programları ve kaynakları kullanıldığını da sözüne ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir