YEREL HABERLER - 30 Ocak 2014 Perşembe 14:29

Yılmaz’a Meşaleli Karşılama

A
A
A
Yılmaz’a Meşaleli Karşılama

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’a sevgi seli çığ gibi büyüyor. Gemlik Muş İli İlçeleri Ve Hınıslılar Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği’ni ziyaret eden Refik Yılmaz, burada büyük ilgi gördü. Meşale ve konfetilerle karşılanan Yılmaz, “Gemlik, Gemlik olalı ilk defa böyle hizmet görüyor” dedi.
Horlanan, dışlanan, yabancı diyerek ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören bölge halkına büyük hizmetler yaptıklarını belirten Gemlik Belediye Başkanvekili ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Refik Yılmaz, “Geçmişin varoşları diye anılan bu bölge, doğru şehir planlamamızla hak ettiği hizmetleri almaya başladı. Bölge ayrımı yapmadık, sizleri ihmal etmedik. Bu büyük hizmet ve yatırımlar devam edecek” diye konuştu.
Muşluların büyük ilgi gösterdiği ziyaretinde konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yılmaz, bundan üç yıl öncesine kadar devam eden sel baskınlarını hatırlattı. Gemlik tarihinin en büyük alt yapı yatırımıyla artık bölge halkının evini, dükkanını su basmadığını, okulların, kamu kurumlarının tatil edilmediğini vurgulayan Yılmaz, dere projesi, bölgede yapılan yeni planlama ve tapu dağıtımı projelerini de hatırlatarak, “25 yıldır fosseptik çilesi ve kokusuyla baş başa kalan bölge insanımızı bu alt yapı yatırımı ile çileden kurtardık. Çağlayan bölgesindeki alt yapı çalışmasını da kısa sürede bitiriyoruz. Çarşı deresi projesi ile bir zamanlar varoş diye tabir edilen bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirdik. Yine bu bölgede bir zamanlar dumanlar yükselen, kötü görüntüsü yüzünden tepki gören hurdacıların olduğu alana da bölge parkı yapıyoruz. Temelini attık. Lunapark, gezi ve eğlence alanları, gölgelik, yeşil alan, havuz ile bölgemiz hak ettiği hizmetleri alacak. Doğru şehircilik projeleri ve hamlesi ile Gemlik’in her kesimine eşit ve büyük yatırımlar getiriyoruz. Sizlerin desteğiyle bu yatırım ve hizmetleri 5 yıl daha sürdürmek istiyoruz” dedi.
Belediyecilikte tecrübeli olduklarına dikkat çeken Yılmaz, “Biz bu bölgelere seçimden seçime işi düşünlerden değiliz. Onlar sizin sokaklarınızı, mahallelerinizi, sıkıntılarınızı bilemezler. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da meselelerinizi sadece biz çözeriz” diye konuştu.
Özel Sektör işbirliği ile yapımı süren 6 okul projesini, deniz uçağı, hızlı tren, İstanbul İzmir Otobanı Gemlik geçişi, Bölge Hastanesi, Büyük Kumla Barajı gibi büyük yatırımlar hakkında da bilgiler veren Refik Yılmaz, her mahalleye okul ve cami hedeflerinin hayata geçirildiğini açıkladı. Asım Kocabıyık Camii’nin de Anıtlar Yüksek Kurulundan gelecek onay sonrası yapımına başlanacağı müjdesini veren Yılmaz, “Okul ve cami yapmak bizim işimiz mi demiyor, bunun sorumluluğunu alıyoruz. Hepsi sizin için, halkımız için. Evet, okul ve cami yapmak da, öncülük etmek de bizim işimiz” dedi.
Meşalelerle karşılanan Yılmaz ve Ak Partililer, yine meşaleler ve konfetilerle uğurlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.