YEREL HABERLER - 23 Şubat 2014 Pazar 09:53

Muhtarın Zor Görevi

A
A
A
Muhtarın Zor Görevi

Bursa'nın Kestel ilçesindeki tarihi Babasultan köyünün muhtarı Fahri Çelik, Geyikli Baba türbesinin önünde yer alan 720 yıllık çınar ağacına bizzat kendisi bakıyor.
Bursa'nın fethi sırasında Sultan Orhangazi Han ile birlikte olan Horasan evliyalarından Geylikli Baba'nın döneminden kalma çınar ağacına Babasultan köyünün muhtarı Fahri Çelik bizzat kendisi bakıyor. Osmanlılar tarafından Bursa'nın muhasara altında tutulduğu ve fethedildiği 1320'li yıllarda dikildiği tespit edilen 24 metre yüksekliğindeki çınar, Uludağ'ın eteğinde uzun yıllar kar suları ile yaşamaya devam edecek. Yaşı Tabiat Varlıkları Komisyonu tarafından 720 olarak belirlenen tarihi çınar ağacına köyün muhtarı Fahri Çelik bakıyor. Kestel ilçesine bağlı Babasultan köyünde İl Özel İdaresi tarafından Geylikli Baba Camii ve türbesi 1 milyon 100 bin liralık harcamayla yenilendi.
Bu arada, her yıl Babasultan pilavının pişirildiği ocaklar da büyütülerek daha fazla insana hizmet edecek hale getirildi. Her yıl ağustos ayının ilk pazar günü köyde on binlerce Osmanlı torununun bir araya gelip Geyikli Baba'yı yad ettiğini belirten Baba Sultan Muhtarı Fahri Çelik, en önemli görevlerinden birisinin ecdattan miras kalan bu çınar ağacının bakımı olduğunu söyledi. Kendisini, çınar ağacına daha asırlarca ayakta durması için en iyi bakımı yapmak mecburiyetinde hissettiğini belirten Çelik, "Biz zaten rençber insanlarız. Onun için ağaç bakımından ve budamasından anlıyoruz. Bu devasa çınarın her biri tonlarca ağırlığındaki kollarını desteklemekten tutun, gövdesinin çevresindeki toprak zemini muhafaza etmek, orayı tımar edip çiçeklendirmek gibi bütün işleri yapmak mecburiyetindeyim. Bu bölge Geyikli Baba'nın türbesinin önünde olduğu için misafirlerimiz eksik olmuyor. Yapılan yeni restorasyonlarla da türbemiz çiçek gibi oldu. 720 yıllık 3 metre ve 75 santim gövdesi olan devasa çınarımızı bakmak da benim sorumluluğuma düştü. Burada her hafta mutat tımar ve temizlik yapıyoruz. Ayrıca yaz aylarında kurak zamanlarda hariçten sulama yapıyoruz. Cami ve türbenin bulunduğu alanda bol su bulunması sebebiyle bu tarihi çınar ağacının daha yüzlerce yıl yeşil kalacağına inanıyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.