YEREL HABERLER - 23 Şubat 2014 Pazar 16:42

Anadolu'nun Tüm Renkleri Bu Merkezde

A
A
A
Anadolu'nun Tüm Renkleri Bu Merkezde

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa İl Dernekler Federasyonu’na tahsis edilerek Tahtakale Hanı’nda işlevlendirilen ‘Anadolu Kültür Merkezi’, 25 il derneğini aynı çatı altında bir araya getiriyor.
Bursa’daki hizmetlerini kentin her köşesine taşıyarak vatandaşların yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin diğer kentlerinden gelerek kültürlerini Bursa’da yaşatan hemşehri derneklerinin de yüzünü güldürüyor. Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa İl Dernekleri Federasyonu bünyesindeki 25 hemşehri derneğinin kültürlerini yaşatması ve tanıtması hedefiyle Tahtakale Hanı’nda işlevlendirilen Anadolu Kültür Merkezi, törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hemşeri derneklerinin kent kültürünü zenginleştirdiğine değinerek, “Bursa’mız, kültür ve medeniyet kenti, tarih başkentidir. Yeryüzünün cennet köşesi, her türlü nimeti barındıran ve Anadolu’nun değişik bölgelerinden göç alan kentimizde Edirne’den Bitlis’e kadar her kentten insan yaşamaktadır. Anadolu Kültür Merkezi de farklı coğrafyalardan insanların kültürlerini yaşatmalarına ve dayanışmasına sahne olacak. Birlik ve beraberlik örneği sergileyecek ve Tahtakale Çarşısı’na da hareket katacak olan bu merkezi Bursa’ya kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Anadolu Kültür Merkezi, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneğini Tahtakale Hanı’nda yaşatacak” diye konuştu.
“BURSA, ANADOLU’NUN BAŞKENTİ”
Bursa’da yaşamaktan dolayı şanslı olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Bursa, çok özellikli bir kent. Zenginlikleri bünyesinde barındıran, Osmanlı’nın ilk kurduğu, ecdat yadigarı kent Bursa. Sultanların kurduğu bir şehir olan Bursa’da, kent yönetimi olarak kültürümüzü yaşatmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bursa’yı seviyoruz, bu şehre önem veriyoruz ve hep birlikte kalkınıyoruz” dedi.
Başkan Altepe, Bursa’nın her sokağına ansiklopedi yazılacak bir kent olduğunu ifade ederek, “Bursa bir merkez. Sultan Osman Gazi, Murat Hüdavendigar, Sultan 2. Murat, Çelebi Mehmet, Cem Sultan ve Şehzade Mustafa olmak üzere tüm ecdat Bursa’da. Ecdadın değer verdiği, Anadolu’nun başkenti Bursa. Bu kente iz bırakmak, eserler oluşturmak bizim için şereftir. Bu kenti kalkındırmak ve geliştirmek bize büyük mutluluk veriyor. Eserlerimizi artırarak değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bursa’da son 5 yılda 25 yılda yapılan hizmetten fazlasını yaptık. Bursa, yerel yönetimlerde örnek oldu. Artık Bursa ismini dünyaya duyurdu. Bursa, diğer kentlere de örnek oluyor” şeklinde konuştu.
Bursa’da yaşayan herkesin bu kent adına büyük bir sorumluluk taşıdığına işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’daki kentlilik bilincinin oluşması önemli. Doğal güzellikler ve kültürel zenginliklerin gelişmesi, Bursa’nın her alanda örnek ve önder bir kent olması için sınır tanımadan çalışıyoruz. Hedeflerimiz büyük. Kültürümüze, insanımıza sahip çıkmak için Anadolu Kültür Merkezi’ni önemsiyoruz. Burada Anadolu şehirlerinin dayanışması yaşatılacak. Bursa’nın nabzı Tahtakale’de Anadolu Kültür Merkezi’nde atacak” dedi.
Başkan Altepe, Vakıflar’dan devralınan mekanın restore edilip işlevlendirilmesinin ardından yapılan açılışla birlikte; Afyonkarahisar, Adıyaman, Bitlis, Çorum, Malatya, Kütahya, Karabük, Tokat, Ordu, Manisa, Muğla, Kırıkkale, Erzincan ve Zonguldak gibi kentlerin derneklerinin de aralarında bulunduğu 25 derneğe hizmet vereceğini söyledi.
Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun da 25 il derneğinden oluşan federasyonun Anadolu’nun kardeşliğinin, kültürünün, birlik ve beraberliğinin mekanla artacağına işaret ederek, Anadolu derneklerinin kaynaşması için gerekli olan mekanın yıllardır beklenen bir hizmet olduğunu söyledi. Dursun, bu merkezi hayata geçiren Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, çiçek verdi.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı, hemşeri dernekleri üyeleri ve vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği tören, Kütahya, Tokat Turhal, Elazığ ve Edirne yörelerinin halk oyunları gösterileriyle renklendi.
Başkan Altepe ve protokol üyeleri, kurdele kesimiyle açılışı yapılan Anadolu Kültür Merkezi’ni de gezerek, il derneklerinin yöresel kültürlerini gözlemlediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.