ASAYİŞ - 20 Ekim 2014 Pazartesi 15:27

Dolandırıcılar Yaşlı Adamın Varını Yoğunu Aldı

A
A
A
Dolandırıcılar Yaşlı Adamın Varını Yoğunu Aldı

Bursa’da 80 yaşındaki şahsa kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, terör operasyonu yapacaklarını söyleyerek yaşlı adamın 3 bin 850 lirasını aldı.
Edinilen bilgiye göre, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki M.O.’yu arayan dolandırıcılar, ’Terör örgütüne adın karıştı. Operasyon yapmamız’ lazım diyerek yaşlı adamdan ne kadar parası varsa yatırmasını istedi. Bunun üzerine paniğe kapılan M.O., hemen biriktirdiği parasını alıp PTT şubesinden belirtilen hesaba yatırdı. Parayı yatırdığını belirtmek için tekrar aynı numarayı arayan M.O., cevap alamayınca dolandırıldığını anladı. Durumu PTT müdürüne anlatan M.O., olay yerine gelen polis ekipleri tarafından polis merkezine götürüldü.
Yaptığının büyük bir hata olduğunu sonradan fark ettiğini ifade eden M.O., "Beni 2 kişi arayıp kendini komiser ve savcı olarak tanıttı. Terör operasyonu yapacaklarını ve ne kadar param varsa yatırmamı istedi. Hemen biriktirdiğim 3 bin 850 lirayı yatırdım. O parayı yemedim içmedim biriktirdim. Allah herkese akıl fikir versin" diye konuştu.
Polis, olayla ilgili tahkikat başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit Trabzon’da Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, "Trabzon Film Festivali" dolayısıyla geldiği Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada atölyeleri gezen Koçyiğit’e Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç eşlik ederken, Koçyiğit, kadınların sergilediği ürünleri hayranlıkla inceledi. Koçyiğit, Karadeniz yöresinin geleneksel ve yöresel dokumaları arasında yerini alan yaklaşık bir asırdan beri kullanılan coğrafi işaretli keşanı dokumaya çalışması dikkat çekti. Koçyiğit, Trabzon’a ilk kez 5 yaşında geldiğini belirterek, "Trabzon’a ilk kez 5 yaşındayken gelmiştim ve ömür boyu birçok kez geldim. O nedenle bu gelişim ilk değil ama Trabzon’da ilk kez bir Film Festivali düzenleniyor. ’İlk’ demek biraz cesaret demek. Dilerim başladığı gibi bol bereketiyle inşallah hem şehrimize hem de sinemamıza çok büyük katkılarda bulunur bu festival. O nedenle bugün buradayım, çok da mutluyum. İyi ki bu seferki gelişimde böylesine faydalı bir mekânı ziyaret etmişim. Her biri birbirinden değerli geleneksel el sanatlarımız burada tekrardan hayat buluyor. Genç kadınlar burada bu mesleği, bu sanatı öğreniyor ve yaşatmaya devam ediyorlar. Bu beni çok gururlandırdı. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Burası bir yaşam merkezi. Buradan istifade eden bütün kadınları sevgiyle selamlıyorum. Daha nice nice kadınımızın bu imkânlardan yararlanmasını diliyorum" dedi.
Malatya Malatya’da DEAŞ operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheli tutuklandı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, yeni yılda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütü destekçisi İbrahim Burtakuçin Malatya’da yakalanarak tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar kapsamında İbrahim Burtakuçin’in Türkiye’de terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü, fırsat bulması halinde çatışma bölgelerine geçerek örgüte katılma arayışı içinde olduğu ve yılbaşı döneminde Türkiye’de eylem/saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi. Şahsın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda DEAŞ sempatizanı ile irtibat halinde olduğu tespit edildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonla Burtakuçin Malatya’da gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile yasaklı yayın ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ’a ait yazılımlar, örgütün sözde bayrak ve flama görselleri, motivasyon amaçlı kullanılan ve örgüte katılımı teşvik eden ses dosyaları, DEAŞ mensupları ve yöneticilerine ait görsel ve videolar ile örgütsel görüşmelere dair içeriklerin bulunduğu tespit edildi. Malatya’da yakalanarak gözaltına alınan İbrahim Burtakuçin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.