YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 19:38

İNEGÖL`ÜN İL OLMA KONUSU KENT KONSEYİNE HAVALE EDİLDİ

A
A
A
İNEGÖL`ÜN İL OLMA KONUSU KENT KONSEYİNE HAVALE EDİLDİ

İnegöl Belediye Meclisi`nin nisan ayı toplantısında, İnegöl`ün büyükşehire bağlanması tartışıldı.
Bağımsız Meclis üyesi Sadri Demirtaş tarafından yazılan ve SP Meclis üyeleri Tamer Uşak, Özgür Öztürk, HAS Parti Meclis üyesi Hüseyin Doğan`ın imzalarının bulunduğu, "Son günlerde gündemde olan İnegöl ilçemizin büyükşehire bağlanıp bağlanmaması konusu belediye meclisimizde tartışılarak bir karara varılmasını talep ediyoruz` yazılı dilekçe meclise sunuldu. Konu gündem dışı görüşüldü. Sadri Demirtaş, "Son yıllarda İnegöl`ün il olması konusu konuşuluyor. İnegöl`ümüz ekonomisiyle sosyal yapısıyla sanayisi ile büyüyen gelişen, kendini aşan bir ilçe konumuna gelmiştir. Artık ilçe olarak sorunları çözemez bir konuma gelmiş. Halkımızın bizden beklentileri var. Halkımız büyük bir endişe ve tereddüt içerisinde. İnegöl merkez ilçe mi yoksa il mi olacak? Burada alacağımız karar İnegöl`e sahip çıktığımızı göstergesi olacaktır. Bu karar doğrultusunda kuracağımız komisyonla halkımızı da yanımıza alarak, İnegöl`ün il olması için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Partiler üstü bir konumda bu işi takip edersek, İnegöl`ün hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Hiçbir şey için geç değildir. Biz İnegöl olarak, geçmişte birçok meseleyi aşmıştık. Bundan sonra da hep birlikte aşacağız. Son günlerde muhalefet partileri de dahil bu konuda büyük bir çaba gösteremedi. Sadece medyada birkaç arkadaşımız özellikle son günlerde bunu dile getirir oldu. İnegöllü olarak insanlarımıza bir umut verebilmek, onların beklentilerine sahip çıktığımızı göstermek için böyle bir çalışmanın yapılmasını istiyoruz" dedi.
Bu konuyu İnegöl gündemine taşıyan basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "1990`lı yıllara kadar 67 vilayetimiz vardı. 90 ve 2000`li yıllar arasında birkaçı depremden, birçoğu siyasi kaygıyla, güvenlik sebebiyle olmak kaydıyla 14 yeni ilimiz oldu. İnegöl`ün il olmayla alakalı 20-30 yıldır ciddi bir isteği var. İnegöl`de dönem dönem Ankara`ya milletvekili göndermiş, siyasette sorumluluklar almış, hatta bünyesinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı çıkarmıştır. Rahmetli Erbakan`ın İnegöl meydanında, `Ya 81 ya 82`siniz` dediği günleri hatırlıyoruz. İnegöl`ün çift milletvekili ile temsil edildiği bir dönemde insanlar otobüs otobüs buradan Ankara`ya gitti. Ama iktidar ortağı milletvekilleri olmasına rağmen yine il olamadık. 9,5 yıllık AK Parti iktidarında da hiçbir ilçenin il olmadığını biliyoruz. Farklı şehirlerinde bu konuda istek ve arzuları var. İnegöl`ün ekonomik sıkıntısı yok. İnegöl alt yapısı itibariyle buna hazır olduğu için İnegöl`ün potansiyelinin daha fazla artırılması, bünyesinde üniversite kurulabilmesi ve benzeri sebeplerden dolayı il olmak istiyoruz. Belediye meclisinde bu konuyla alakalı alacağımız bir karar, `İnegöl`e deniz getirmek` gibi bir şeydir. Son 8 aylık süreçte belediye başkanlarına il konusuyla alakalı anketler geldi. Yazılı olarak düşüncelerimiz alındı. Bu il konusunda detaylı bir şekilde görüşlerimi yazdım. Şu an bununla alakalı kesinleşmiş bir tasarı yok. Mecliste görüşülmüş bir şey yok. Şimdi benim hiç bir yetkilinin ağzından duymadığım bir şeyle kalkıp burada yorum yapmam gibi bir ifade de bulunmam doğru olmaz. Ben gerçekten İnegöl`ün il olmasını istiyorum" diye konuştu.
İnegöl`ün il olmasıyla beraber çok ciddi kazançlar elde edileceğini söyleyen Aktaş, "Bununla alakalı lobi çalışmalarına veya bunla alakalı kurulacak komisyonun Ankara nezdinde ne kadar etkili olup olmayacağı konusunda çok fazla tahminim yok. Lakin böyle bir çalışmaya destek verebileceğimi, konuyla alakalı maddi ve manevi katkıda bulanabileceğimi ifade etmek istiyorum. Tasarı mecliste görüşülmeye başlanırsa o zaman fikrimizi daha net göstermiş oluruz" ifadelerini kullandı.
Söz alan SP`li üye Hakan İnkaya da, "İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü. Böyle bir talep var ortada. Bu konu konuşuluyor mecliste. Her ne kadar siyasi partilerin bir kısmı, İnegöl ile alakalı bir şey yapma gayretinde ama tüm bunları bir çatı altında toplayabilecek, bana göre tüm STK`ları bir araya getirebilecek kent konseyimiz var. Bu kent konseyimizi aktif hale getirebilirsek, belki bir ilerleme kaydedebiliriz. Veya ulusal gündeme düşebiliriz. Bursa ile İnegöl`ün yakın olma gerekçesini ön plana koyuyorlar ama Manisa ile İzmir arasındaki tünelle 15 dakikada iki şehir birbirine bağlanacak. İzmit ile İstanbul`u ayıran tek bir cadde. İstanbul ile Tekirdağ birbirine yapışmış. Bu örnekleri gündeme taşıyabilirsek, bizler için daha iyi olur. Yoksa karar meclisten geçtikten sonra çok fazla yapacak bir şeyimiz kalmayabilir" şeklinde konuştu.
İnkaya`nın teklifine katılan Başkan Aktaş, "Kent konseyi bu manada gündem oluşturabilir. STK`lar bu çatı altında toplayabiliriz. Konuyu ben ilgili arkadaşlarla paylaşacağım. Özellikle bununla alakalı kent konseyinin harekete geçmesi ve konseyin konuyla alakalı çalışma yapması noktasındaki konuyu ileteceğim. Yarından itibaren inşallah bununla alakalı çalışmalar başlar" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen ‘Mahzen-46’ operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi, 112 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen “Mahzen-46” operasyonlarında elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut’un yaptığı ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa merkezli İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş’ta “Mahzen-46” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarla elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut’un yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi ve toplamda 112 şüpheli yakalandı. Örgüt üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti, cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve göçmen kaçakçılığı suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlarda, elebaşılığını Vedat Kıpçak’ın yaptığı organize suç örgütü üyesi 74 şüpheli yakalandı. 13 kilo metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin adet uyuşturucu hap, muhtelif miktarda kokain, 5 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet hassas terazi ele geçirildi. Elebaşılığını Fırat Erdal’ın yaptığı organize suç örgütü üyesi 22 şüpheli yakalandı. 9,5 kilogram metamfetamin, 3 adet hassas terazi, 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Elebaşılığını Ersin Bulut’un yaptığı organize suç örgütü üyesi 16 şüpheli yakalandı. 32 kilogram metamfetamin, 1 adet hassas terazi ele geçirildi.
İstanbul Emlak Konut GYO İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında bin 615 bağımsız bölümü 11 milyar liraya satın aldı Emlak Konut GYO Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bin 615 bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk Lirasına satın alındığını bildirdi. Emlak Konut GYO, İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında satın alma işleminin dün KAP’a bildirildiğini açıkladı. Emlak Konut GYO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Emlak Konut GYO olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren medeniyetimizin izlerini taşıyan, zamanın ruhuna uygun, çevre dostu konut ve ticari alanlar üretmeye devam ediyoruz. Yaptığımız her bir projede milletimizin talep ve isteklerini göz önünde bulunduruyor, vizyoner çalışmalarla şehirlerimize değer katıyoruz. Bir gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğümüz; şehirlerimizin geleceğine yön verecek her türlü projeye de bu anlayışla ortaklık yapmakta veya katkıda bulunmaktadır. Emlak Konut GYO olarak; 14 Mayıs 2024 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu’na, Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bin 615 bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk Lirasına satın alma işlemini gerçekleştirdiğimizi bildirdik” ifadelerine yer verildi. Satın alma işleminin ekspertiz değerine göre gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ilgili kuruluşu olarak yürüteceğimiz bu süreç içerisinde proje geliştirme maliyetleri de Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Satın alma işlemi ekspertiz değerine göre gerçekleştirilmiş olup, Bakanlığımız tarafından elde edilen finansman geliri ile projenin daha hızlı tamamlanarak İstanbullulara sunulması hedeflenmektedir. Kısa ve uzun vadede İstanbul’un konut ihtiyacına cevap verecek olan bu adımın aynı zamanda yatırımcı olarak Emlak Konut GYO’yu tercih eden vatandaşlarımıza/hissedarlarımıza da kâr sağlayacağı aşikardır. Gerçekleştirdiğimiz bu satın alma süreci tüm hukuki şartları haiz ve Genel Müdürlüğümüzün sürdürülebilir kârlılık hedefine uygun bir bakış açısıyla gerçekleştirilmiştir. Emlak Konut GYO olarak; vatandaşlarımızın güvenli, enerji verimli, çevre dostu, sosyal donatılara sahip ve Sıfır Atık uyumlu hayat alanlarına kavuşması için dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.