YEREL HABERLER - 08 Nisan 2012 Pazar 09:28

"BURSA`YA YENİ BİR İLÇE GÜNDEME GELEBİLİR"

A
A
A
"BURSA`YA YENİ BİR İLÇE GÜNDEME GELEBİLİR"

AK Parti Bursa İl Başkan adayı Sedat Yalçın, Nilüfer`in Bursa`nın önemli gelişme bölgesi olduğuna işaret eden Yalçın, "Bu gelişme bölgesine yeni bir ilçe ihtiyacı gündeme gelebilir" dedi.
Bursa`da 22 Nisan`da gerçekleştirilecek olan AK Parti 4. Olağan İl Kongresi öncesinde Aday Sedat Yalçın, Bursa`daki 17 ilçenin delegeleri ile buluşuyor. Son olarak Nilüfer ilçesindeki delegelerle bir araya gelen Yalçın, dünya çapında marka olan bir liderin partisinde görev yapmaktan onur duyduğunu söyledi. Yalçın, "Başbakanımız gerek bölgesinde, gerek de dünyada dikkatle izleniyor. Bir marka ile siyaset yaptığımızı unutmayalım. Ona layık olmak ve onun istikametinde olmak gerek. Onun heyecanına ortak olmalıyız. Onun enerjisini tüketmemek için bütün hassasiyetimizi göstermemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye için o bir şans. Gerçekten bir ülkeye 100 yılda bir böyle liderler gelir" diye konuştu.
"TÜRKİYE`DE 15 BİN KİLOMETRE CANLI FAY HATTI VAR"
Deprem riski olan yörelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli olduğunu kaydeden Yalçın, "Türkiye`de 15 bin kilometre canlı fay hattı var. Fay hatlarının geçtiği bölgelerde yüzlerce şehir ve kasaba sık sık depremle yerle bir oluyor. Bizler her yıl milli gelirimizin yüzde 1`ini kaybetmekle karşı karşıyayız. En yetişmiş insan kaynağımızı kaybediyoruz. Gölcük depreminde birkaç saniye içinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, milli gelirinin yüzde 15`ini kaybetti. Başbakanımız Van depreminden sonra il başkanlığı toplantısında açıklamalar yaptı. `Bizim iktidarımıza mal olsa da bu çürük binaları yıkacağız ve yeniden yapacağız` dedi. Türkiye`deki bu fay hattı üzerinde yer alan binaların yenileneceğinin işaretidir. Buna göre hepimiz çalışmalarımızı yapmalıyız" şeklinde konuştu.
Bursa`da kentsel dönüşüm çalışmalarının yakından takipçisi olacaklarını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:
"Kentsel dönüşüm çalışmalarını iyi anlatacağız. Kentsel dönüşümleri yaparken şehirleri boğmayacağız. Kentleri güzelleştireceğiz. Kentlerdeki mevcut alt yapı ve ulaşım sorunlarını kökünden çözerek yapacağız. Kentimizi kimliğine uygun yeniden yapacağız. Herkesin istediği bir dönüşüm yapacağız."
"YENİ BİR İLÇE GÜNDEME GELEBİLİR"
Nilüfer`in Bursa`nın önemli gelişme bölgesi olduğuna işaret eden Yalçın, "Nilüfer`de bu gelişme bölgesi ile ilgili siyasi karar alınabilir. Niçin? Çünkü bu gelişme bölgesine yeni bir ilçe ihtiyacı gündeme gelebilir. Nilüfer teşkilatlarının bu konuyu hızlı bir şekilde takip etmesi gerekiyor. Bir noktadan sonra yeni bir ilçe ile buluşmalı. Bursa`nın geleceği bu yeni ilçe içinde oluşturulmalı. Nilüfer`de hizmet noktasında temel dönüşümlerini Nilüfer mutlaka yapmalı. Bu durum sadece Nilüfer için geçerli değil. Osmangazi`de de bakış bu yönde olmalı. Belki bunu Yıldırım için de düşünebiliriz. Yeni ilçe oluşturulması fikrinin kesinlikle siyasi bir amacı yok. Bu tamamen halka hizmet sunumunun kolaylaştırılmasını sağlayacak bir düzenleme olacak. Halkımıza bunu anlatmayı da unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.
"DÜNYA ŞEHİRLERİ ÇOK MERKEZLİ ŞEHİRLEŞME İLE BÜYÜYOR"
Bursa`nın esas cazibe merkezinin Nilüfer`de kurulması gerektiğine dikkat çeken Yalçın, "Bursa`nın Heykel`den ibaret merkezi olmamalı. 2. ve 3. heykeller Nilüfer`de olmalıdır. Yıldırım`da da olmalı. Aksi halde herkes Heykel`e gider ve trafiğin içinden çıkmalıyız. Bütün dünya çok merkezli şehirlerle yönetiliyor. Nilüfer`de de bu çalışmaları mutlaka yapmalıyız. Bunu yapmak ilçe belediyesinin kapasitesiyle mümkün değil. Mutlaka büyükşehir belediyesi ve genel idarenin katkısıyla Nilüfer`i bu projelerle buluşturmalıyız. Bütün yapılan hizmetlerin rant bölgesinin şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Millete hesap verilerek yönetilmesi gerekiyor. Bu konunun da takipçisi olacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’tan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’na çağrı Beşiktaş, Gaziantep FK karşılaşmasını yöneten hakem Kadir Sağlam’ın takdir haklarını rakipten yana kullandığını belirterek TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na çağrıda bulundu. Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından siyah-beyazlılar sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Maçın orta hakemi ve Video Yardımcı Hakemi’n (VAR) kararlarına yönelik yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Takımımızın Trendyol Süper Lig’de Gaziantep FK ile oynadığı müsabakanın hakemi Kadir Sağlam ile Beşiktaş düşmanlığıyla bilinen VAR hakemi Halil Umut Meler, sergiledikleri rezil yönetimle maçın skoruna direkt etki etmiştir. Ofsayt çizgisi dahi çizmekten aciz oldukları için rakibimizin öne geçmesine neden olan VAR ekibi, ne hikmetse futbolcumuz Jota Silva’nın ceza sahasında rakibinin müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda net penaltıyı süzememiştir. Maçın hakemi Kadir Sağlam, maç boyunca takdir haklarını rakipten yana kullanmış ve rakibin oyunu soğutma stratejisine kayıtsız kalmıştır. Birkaç gün önce bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bunlar köpeksiz köy bulmuşlar, çomaksız dolaşıyorlar. Döner dönmez herkesle hesaplaşacağım, gerekeni yapacağım" demişti. Sayın Hacıosmanoğlu’na soruyoruz; Köpeksiz köy bulanlar kim? Köpeksiz bulduğu köyde çomaksız dolaşanlar kim? "Bunlarla döner dönmez hesaplaşacağım" dediniz. Ne zaman hesaplaşacaksınız? "Gerekeni yapacağım" dediniz. Tam olarak ne yapacaksınız? Hacıosmanoğlu’nu sorularımıza ivedilikle cevaplamaya, cevaplamak da yetmez, Türk futbolunun geleceği için acilen harekete geçmeye davet ediyoruz."
Antalya Joao Pereira: "Kendi sahamızda o topun kaleye girmesi için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor’’ Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira Antalyaspor maçının ardından, "Kendi sahamızda o topun kaleye girmesi için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor. Her zaman çözüm üretmeye çalışıyorum. Ama buraya gelmiş bir takımın ilk dakikadan itibaren sadece zaman geçirmek için yerde kalmasına izin veremeyiz’’ dedi. Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında karşılaştığı Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Sonuçtan mutlu değilim. Çünkü kendi sahamızda oynuyoruz. Daha çok pozisyon üretmemiz gerekiyor, daha çok zorlamamız gerekiyor, daha çok gol atmamız gerekiyor ve daha iyi oynamamız gerekiyor. Kendi sahamızda o topun kaleye girmesi için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor. Siz biliyorsunuz zaten, ben hiçbir zaman bahane bulmuyorum. Oyuncular hakkında da, hakemler hakkında da hiç konuşmuyorum. Her zaman çözüm üretmeye çalışıyorum. Ama buraya gelmiş bir takımın ilk dakikadan itibaren sadece zaman geçirmek için yerde kalmasına izin veremeyiz. Eğer topun oyunda kalma süresine bakarsanız muhtemelen çok az bir süredir. Çünkü oyunda kalmaya top izin vermedi; rakip buna izin vermedi. Eğer Türk futbolunun gelişmesini istiyorsanız, bu tarz şeylere izin vermememiz gerekiyor. Bu bir bahane değil, bu söylediğim bir gerçek. Aynen bizim üçüncü bölgede daha iyi şeyler yapmamız gerektiği gerçeği gibi’’ dedi. "3 puanı hak ediyoruz’’ Antalyaspor’dan daha fazla mücadele ettikleri ancak gol bulma yollarında sıkıntı çektiklerini aktaran Pereira, "Her maçta rakiplerimizden daha fazla kontrol ediyoruz. Üçüncü bölgede daha fazla şans oluşturuyoruz, ceza sahasında daha fazla topla buluşuyoruz, daha fazla şut atıyoruz. Ama tek bir sorunumuz var: Bu topu bir türlü kaleye sokamıyoruz. Bunun farkındayım ve bu, herkesten önce benim sorumluluğum. Rakiplerimizden daha fazla oyunu biz kontrol ediyoruz. Genelde son maçtan önceki maçta bir tane gol yedik ve o da duran toptandı. Rakiplerimize çok da şans vermiyoruz aslında; geçiş yapmalarına izin vermiyoruz. Genel olarak oyunun kontrolü bizde ama üçüncü bölgede sonuç olarak, son karar veya son pası daha iyi yapmamız gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman artık üç puan alabiliriz. Eğer 3 puan kazanmak istiyorsak Alanya’daki herkesin istediği gibi bizim de üç puan kazanmamız ve bu şekilde daha iyi işler yapıp golü atmamız gerekiyor artık. Bu sonuçtan memnun değilim, söylemiştim zaten. Çünkü bir puan asla yeterli değil. Kendi sahamızda oynuyoruz ve aslında 3 puanı hak ediyoruz. Ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor. 3 puanı istiyorsak, yaptığımızdan daha fazlasını yapmamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.
Kütahya Tavşanlı’da üreticilere tohum ve gübre desteği Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üreticilere tohum ve gübre dağıtımı yapıldı. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Tavşanlı’nın Çardaklı Mahallesi’nde hayvancılığı ve yem bitkisi üretimini güçlendirmeye yönelik kapsamlı bir destek programının hayata geçirildiğini duyurdu. Mera Islahı ve Amenajman Projesi kapsamında İlçe Başkanı Himmet Özer, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Gökçe, İl Genel Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarı Mustafa Sevimli ve teşkilat yöneticilerinin katıldığı programla bölgedeki üreticilere 200 torba (5 ton) yem bezelyesi tohumu ve 100 torba (5 ton) gübre hibe olarak dağıtıldı. Proje kapsamında meraların daha verimli hale getirilmesi ve su akarlarının düzenlenmesiyle hayvanların suya erişiminin kolaylaştırılmasının da hedeflendiği belirtildi. Milletvekili Mehmet Demir, dağıtımın yem üretimini artıracağını ve hayvancılığın güçlendirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Milletvekili Demir, proje doğrultusunda bölgede önemli yatırımların sürdüğünü hatırlattı. Demir, verilen tüm desteklerin bölge üreticilerine hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti. Geçtiğimiz nisan ayında 500 dekar alanda ekilmek üzere üreticilere 88 torba mısır tohumu hibe edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 3 bin 250 ton mısır hasadı gerçekleştirildi ve çiftçilere toplamda 6 milyon 500 bin TL ekonomik katkı sağlandı.