YEREL HABERLER - 08 Nisan 2012 Pazar 10:18

İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERİ YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK

A
A
A
İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERİ YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen `Bu Benim Eserim` proje yarışmasının eserleri Bursa`da sergilenecek.
Merinos Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek sergide ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergilenecek. Sergiye 7 ilden gelen öğrenciler katılacak. Bursa 24 projeyle Bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 7.si gerçekleştirilen ilköğretim öğrencilerine yönelik ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışmasının Bursa Bölge sergisi başlıyor. Bursa, öğrencilerinin hazırladığı 24 proje ile bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Sergide ayrıca Eskişehir 14, Kütahya 9, Afyonkarahisar 8, Balıkesir 7, Çanakkale 3, Bilecik 2 ve Yalova`dan 1 olmak üzere toplam 68 proje yer alacak. Atatürk Kongre Kültür Merkezi`nde 2 gün boyunca devam edecek olan sergi tüm vatandaşların ziyaretine açık olacak.
Yapılan değerlendirmenin ardından Türkiye finallerine gidecek projelerin belirleneceği Bursa Bölge sergisinin ödül töreni ise 12 Nisan Perşembe günü saat 10:00`da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Proje hazırlayan öğrencileri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Ülkenin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan `Bu Benim Eserim` proje çalışmasında, bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi hedefleniyor. Çocuklarımızın heyecanını şimdiden paylaşıyor, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da konuşmaya çağırılan gençlere silahlı saldırı: 1’i ağır 2 yaralı Bolu’da kimliği belirsiz kişiler tarafından konuşmak için çağrıldıkları sokakta silahlı saldırıya uğrayan 2 genç yaralandı. Olay yerinden kaçan 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor. Olay, Çıkınlar Mahallesi 20. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, F.K. (22) ve Ç.G. (27), henüz bilinmeyen bir nedenle kimliği öğrenilemeyen bir kişi tarafından konuşmak üzere cadde üzerine çağrıldı. Buluşma noktasına gelen araçtan inen şüpheli şahıs, hiç vakit kaybetmeden F.K. ve Ç.G.’nin ayaklarına doğru ateş açtı. Meydana gelen silahlı saldırı sonucu F.K. ve Ç.G. kurşunların hedefi olarak yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs ve olay esnasında yanında bulunan kimliği belirsiz toplam 3 kişi, geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçarak kayıplara karıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kimliği belirsiz 3 kişi kaçtı Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Bölgeyi güvenlik şeridine alan polis ekiplerinin ardından, olay yeri inceleme ekipleri cadde üzerinde delil ve boş kovan çalışması yaptı. Polis ekipleri, olay yerinden kaçan 3 şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı arama çalışması başlattı.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" davul-zurna eşliğinde kutlandı Gaziosmanpaşa Belediyesi personeli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen programda bir araya geldi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, personel tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne özel hazırladığı program, davul-zurna eşliğinde kutlandı. Belediyenin farklı birimlerinde çalışan personel bir araya gelerek coşku içinde 1 Mayıs’ı kutladı. Program alanında bir araya gelen belediye çalışanları, Başkan Vekili Eray Karadeniz’i coşkulu tezahüratlarla karşıladı. Personel, kutlamalar boyunca halay ve horon çekerek bayram sevincini birlikte yaşadı. Renkli anların yaşandığı etkinlikte birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Hizmetlerin arkasındaki en büyük gücün çalışanlar olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, "Bugünü sizlerle paylaşmak benim için sadece bir görev değil aynı zamanda büyük mutluluk. Gururla söylemeliyim ki ben de bir işçinin, emekçi bir babanın evladıyım. Şahsen de çocuk yaşlardan itibaren çalışan bir emekçi olarak karşınızdayım. Bizim önceliğimiz daima sizler oldunuz. İlk olarak belediyenin personeli mutlu olacak ki, bu güzel ilçeye birlikte hizmet edebilelim. İlçenin dört bir yanında gece gündüz demeden alın teri döken, emek veren sizlersiniz. Gaziosmanpaşa’nın her köşesinden bizlere memnuniyet getiren, buna vesile olan bu büyük ekipten Allah razı olsun. Hakkınızı gözetmeye, devam edeceğiz, bundan endişeniz olmasın. Her birinizle yol yürümekten gurur duyuyorum. İnşallah çok daha iyi işleri hep birlikte yapacağız" şeklinde konuştu. Şenlik havasında geçen program, yemek ikramı ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Gün boyunca devam eden etkinliklerde personel hem yoğun çalışma temposuna kısa bir mola verdi hem de mesai arkadaşlarıyla keyifli anlar yaşadı.