YEREL HABERLER - 08 Nisan 2012 Pazar 10:18

İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERİ YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK

A
A
A
İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERİ YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen `Bu Benim Eserim` proje yarışmasının eserleri Bursa`da sergilenecek.
Merinos Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek sergide ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergilenecek. Sergiye 7 ilden gelen öğrenciler katılacak. Bursa 24 projeyle Bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 7.si gerçekleştirilen ilköğretim öğrencilerine yönelik ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışmasının Bursa Bölge sergisi başlıyor. Bursa, öğrencilerinin hazırladığı 24 proje ile bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Sergide ayrıca Eskişehir 14, Kütahya 9, Afyonkarahisar 8, Balıkesir 7, Çanakkale 3, Bilecik 2 ve Yalova`dan 1 olmak üzere toplam 68 proje yer alacak. Atatürk Kongre Kültür Merkezi`nde 2 gün boyunca devam edecek olan sergi tüm vatandaşların ziyaretine açık olacak.
Yapılan değerlendirmenin ardından Türkiye finallerine gidecek projelerin belirleneceği Bursa Bölge sergisinin ödül töreni ise 12 Nisan Perşembe günü saat 10:00`da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Proje hazırlayan öğrencileri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Ülkenin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan `Bu Benim Eserim` proje çalışmasında, bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi hedefleniyor. Çocuklarımızın heyecanını şimdiden paylaşıyor, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Silopi Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nı 3-2 mağlup etti. Silopi İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Ağrı Kadın Futbol Takımı, etkili oyunuyla sahadan galibiyetle ayrıldı. Ağrı temsilcisinin gollerini Müjde, İrem ve Ceylan kaydetti. Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, takımın zor şartlar altında mücadele ettiğini belirtti. Tüm maddi imkansızlıklara rağmen futbolcuların büyük bir özveriyle sahaya çıktığını vurgulayan Tunay, "Takımımız tamamen genç kızlardan oluşuyor. Sporcularımızın tamamı aynı zamanda eğitim hayatlarına devam ediyor. Buna rağmen antrenmanlarda ve maçlarda büyük bir disiplin ve mücadele ortaya koyuyorlar" dedi. Kulübün ciddi maddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Tunay, "Ne yazık ki kulüp olarak futbolcularımıza herhangi bir ödeme yapma imkanımız bulunmuyor. Yönetici arkadaşlarımız, kendi imkânlarıyla takımı ayakta tutmaya çalışıyor. Ulaşımından malzemesine kadar birçok konuda fedakârlık yapılıyor. Buna rağmen sporcularımız sahada canla başla mücadele ediyor ve Ağrı’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor" diye konuştu. Kadın futbolunun desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Tunay, "Bu genç kızların hayalleri var. Hem okuyup hem spor yaparak örnek bir duruş sergiliyorlar. Takımımızın daha iyi şartlarda mücadele edebilmesi için tüm yetkililerden ve sporseverlerden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Ağrı Kadın Futbol Takımı, aldığı bu galibiyetle ligdeki iddiasını sürdürdü.