ASAYİŞ - 07 Mayıs 2024 Salı 09:32

100 bin kişiyi zehirleyecek uyuşturucu baronları tutuklandı

A
A
A
100 bin kişiyi zehirleyecek uyuşturucu baronları tutuklandı

Bursa’da 100 bin genci zehirleyecek 27 kilogram metamfetamin ile yakalanan 2’si yabancı uyruklu 4 uyuşturucu baronu tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti yapan ikisi yabancı uyruklu olmak üzere 4 kişiyi teknik ve fiziki takibe aldı. Adım adım şüphelileri izleyen polis ekipleri, 4 şahsın İstanbul’da ikamet ettiğini tespit etti. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle şafak vakti düğmeye basan ekipler, uyuşturucu baronları S.D., A.O., T.O. ve M.K.G.’yi ikametlerinde kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 27 kilo 165 gram metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan şahıslar İstanbul’dan, Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmek üzere Bursa’ya getirildi.


Zehirleyemeden cezaevine gönderildiler


Operasyon sonrası gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerini ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



100 bin kişiyi zehirleyecek uyuşturucu baronları tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Çanakkale’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümü tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümü töreni, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Valisi Yardımcısı Hakkı Uzun, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Erkek, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, daire amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, "Bugün Milli Mücadele’nin başkomutanı, Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünün sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Bugün Samsun’da tutuşturulan kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaştırılarak Çanakkale ruhunun yeniden yeşertildiği gündür. Sevgili gençler 19 Mayıs, Türk milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazılmaya başlandığı gündür. Ecdadımızın istiklali ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir. Bu anlayışla bir asır önceki ruhla eşyalarımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkıyor. Ülkemizin geleceğinin hedefi olan Türkiye yüzyılını inşa ediyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Çağlar Kaynak basketbol sahasına kadar bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte ön sırada, Türk bayrağı ile Atatürk portresinin taşındığı yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümünü coşkuyla kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Festivali kapsamından kordon boyunda gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlanacak.