GÜNDEM - 29 Nisan 2025 Salı 16:22

Alfatlı: "Beyanname tarihinin uzatılması tercih değil zorunluluktur"

A
A
A
Alfatlı: "Beyanname tarihinin uzatılması tercih değil zorunluluktur"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı, 30 Nisan 2025 tarihinde sona erecek Kurumlar Vergisi Beyannamesi, Sanayi Sicil Cetveli ve diğer beyannameler için süre uzatımının bir tercih değil, zorunluluk olduğunu söyledi.


Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;


"Mali müşavirler, üst üste gelen beyanname yükleri, enflasyon düzeltmeleri, bayram tatili ve Marmara’daki deprem felaketinin oluşturduğu aksaklıklarla mücadele etmektedir. 30 Nisan 2025 tarihinde sona erecek Kurumlar Vergisi Beyannamesi, Sanayi Sicil Cetveli ve diğer beyannameler için süre uzatımı artık bir tercih değil, zorunluluktur. Bu süreçte kamu hizmetlerinin sağlıklı yürütülebilmesi, mükelleflerin mağduriyet yaşamaması ve ülkemizin ekonomik düzeninin sekteye uğramaması için yetkilileri acil adım atmaya davet ediyorum."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.