ASAYİŞ - 14 Mart 2026 Cumartesi 13:42

Alman anneden kaçırılan çocuk 7 yıl sonra harabe evde böyle bulundu

A
A
A

Bursa’da yıllardır çözülemeyen kayıp çocuk dosyası, 7 yıl sonra polisin operasyonuyla aydınlatıldı. 1 yaşındayken ortadan kaybolan ve kaçırıldığı iddia edilen çocuk, harabe bir evde kıyafet ve çöp yığınları arasında bitkin halde bulundu. Kurtarıldığı anlar ise kameraya yansıdı.

Olay, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, ilçede yaşayan Umut K., çalışmak için gittiği Almanya’da Rebecca S. (30) ile tanışarak birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 2018 yılında erkek çocukları N.S. dünyaya geldi. Bir süre sonra Umut K., Alman sevgilisi ve 1 yaşındaki oğlu ile birlikte annesi Hanife S.’yi (60) ziyaret etmek için Bursa’ya geldi. Burada başlayan tartışma ise aile dramının fitilini ateşledi. İddiaya göre Umut K., Almanya’ya geri dönmek istemediğini söyleyerek Rebecca S.’den oğlunu kendisine bırakıp ülkesine dönmesini istedi. Çift arasında çıkan tartışmanın ardından Umut K.’nin oğlunu kaçırmaya karar verdiği öne sürüldü.

Planını devreye sokan Umut K., küçük oğlu N.S.’yi annesi Hanife S.’ye bırakarak bir yakınının yanına götürülmesini istedi. Daha sonra Rebecca S. ile birlikte markete giden Umut K., eve döndüklerinde çocuğun kaybolduğunu söyledi. 1 yaşındaki oğlunu evde bulamayan Rebecca S. ise panikle polise giderek şikayetçi oldu. İlçede günlerce oğlunu arayan Rebecca S., çocuğunu kaçırdığından şüphelendiği Umut K. ve annesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak yapılan aramalara rağmen küçük çocuğa ulaşılamadı. Bunun üzerine Rebecca S., umudunu kaybetmeden ülkesine geri döndü.

Aradan geçen yılların ardından dosya yeniden gündeme geldi. Bu süreçte Umut K.’nin yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Babaanne Hanife S.’nin de duruşmalara katılmaması üzerine hakkında arama kararı çıkarıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan 6 kişilik özel ekip, haftada bir kez polis merkezine giderek imza atan babaanneyi takibe aldı. Ekipler, belirli günlerde halasının oğlu Recai M.’nin evine giden Hanife S.’yi adım adım izledi.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, 7 yıldır aranan N.S.’yi kıyafet ve çöp yığınları arasında bitkin halde buldu. 8 yaşındaki çocuk sağlık kontrollerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek devlet koruması altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ahmet Burak Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da özel sporcular piste çıktı Aydın’da düzenlenen Okullararası Yıldızlar ve Gençler Özel Sporcular Puanlı Atletizm İl Birinciliği yarışmalarında mental, otizm ve down sendromlu sporcular piste çıkarak hem okulları için ter döktü hem de azimleriyle izleyenlere ilham verdi. Aydın’da 2026 Okullararası Yıldızlar ve Gençler Özel Sporcular Puanlı Atletizm İl Birinciliği yarışmaları coşku içerisinde gerçekleştirildi. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Kardeşköy Atletizm Sahası’nda düzenlenen organizasyonda özel gereksinimli yıldız ve genç sporcular yeteneklerini sergiledi. Müsabakalarda mental, otizm ve down sendromlu kategorilerinde yarışan sporcular yıldızlar ve gençler yaş gruplarında piste çıktı. Organizasyonda 100, 200, 400, 800 ve 1500 metre koşusunun yanı sıra uzun atlama ve gülle atma branşlarında yarışmalar gerçekleştirildi. Sporcular hem kıyasıya rekabet etti hem de centilmence mücadeleleriyle dikkat çekti. İncirliova Spor Lisesi, Nazilli Özel Eğitim Okulları, Nazilli Atatürk Özel Eğitim Okulları ve Söke Kıryarlar Özel Okulları başta olmak üzere Aydın’ın farklı ilçelerinden gelen okulların katılımıyla gerçekleşen yarışmalarda sporcular elde ettikleri derecelerle okullarına puan kazandırdı. Tribünlerdeki aileler ve antrenörlerin desteğiyle piste çıkan sporcular, performanslarıyla izleyenlerden alkış aldı. Yarışmalar boyunca sporcuların gösterdiği azim ve mücadele, sporda engellerin aşılabileceğini bir kez daha ortaya koyarken organizasyon sonunda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yarışmalara katılan tüm sporcuları, onları destekleyen ailelerini, antrenörlerini ve okulları tebrik ederek özel sporcuların başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.
Manisa Manisa Büyükşehir Belediyesinden gençlere dijital gelecek vizyonu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği finansmanı ve uluslararası iş birlikleriyle yürüttüğü "Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi" kapsamında DİGEM’de düzenlenen temel bilgisayar eğitimini tamamlayan gençlere katılım belgeleri verilirken, yapay zeka eğitimlerinin ise devam ettiği bildirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, gençlerin dijital çağa uyumunu kolaylaştırmak ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla başlattığı eğitim seferberliğine devam ediyor. Avrupa Birliği finansmanı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle yürütülen "Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi" kapsamında, Atatürk Gençlik Merkezi bünyesindeki Dijital Gelişim Merkezi’nde (DİGEM) önemli bir aşama geride bırakıldı. Proje kapsamında 30 Kasım 2025’te başlayan ve 36 saat süren "Temel Bilgisayar Eğitimi" başarıyla tamamlandı. Kursu başarıyla bitiren gençlere katılım belgeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Ali Çağırıcı’nın da katılımıyla takdim edildi. Eğitimlerin, gençlerin sadece bilgisayar kullanım becerilerini geliştirmekle kalmayıp, dijital okuryazarlık yetkinliklerini de güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi. Gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki yetkinliklerini artırmayı amaçlayan DİGEM’de, 20 Aralık 2025 tarihinde başlatılan "Yapay Zeka Eğitimi" ise tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 48 saat olarak planlanan ve 18-29 yaş arası gençlere yönelik düzenlenen eğitimler, haftalık 4 saatlik periyotlarla yüz yüze veriliyor. Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Şaban Erkan tarafından verilen eğitimlerle Manisa Büyükşehir Belediyesi, gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı ve istihdama erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Dijital becerilerini geliştirmek isteyen gençlerin, eğitim programlarına ilişkin detaylı bilgiye ve başvuru süreçlerine Türkiye Belediyeler Birliği’nin çevrim içi eğitim platformu üzerinden başvuru yapabilecekleri belirtildi.
İstanbul Altunizade Boks Kulübü, geleneksel iftar programında bir araya geldi Altunizade Boks Kulübü, gelenekselleşen iftar programında bir araya geldi. Altunizade Boks Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği, kulüp yönetimi, sporcular, antrenörler ve spor camiasının önemli temsilcilerini bir araya getirdi. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen programa kulüp üyelerinin yanı sıra Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri, sporcular ve sporcu aileleri de katıldı. İftar programında konuşma yapan Altunizade Boks Kulübü Başkanı Alparslan Ekşi, kulübün kısa sürede yakaladığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ekşi, konuşmasında Altunizade Boks Kulübü’nün henüz yeni kurulmaya başlayan bir spor kulübü olmasına rağmen sporcularının şimdiden önemli başarılar elde etmeye başladığını belirtti. Kulübün sporcularının katıldıkları müsabakalarda madalyalar kazanmaya başlamasının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Ekşi, bu başarının disiplinli çalışma ve güçlü bir ekip ruhunun sonucu olduğunu söyledi. "Birbirini destekleyen büyük bir aileyiz" Kulübün antrenör kadrosuna da özel olarak değinen Alparslan Ekşi, antrenörlerinin alanlarında son derece liyakatli ve deneyimli isimlerden oluştuğunu belirterek, sporcuların gelişiminde teknik kadronun büyük payı bulunduğunu vurguladı. Sporcuların hem sportif hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayan bir eğitim anlayışı benimsediklerini ifade etti. Konuşmasında kulüp içindeki dayanışma ve birlik ruhuna da dikkat çeken Ekşi, Altunizade Boks Kulübü’nün artık yalnızca bir spor kulübü olmanın ötesine geçtiğini söyledi. Kulüp bünyesinde sporcular, antrenörler, yöneticiler ve aileler arasında güçlü bir bağ oluştuğunu belirten Başkan Ekşi, "Bugün burada gördüğümüz tablo aslında ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gösteriyor. Altunizade Boks Kulübü artık sadece bir spor kulübü değil; ortak hedeflere inanan, birbirini destekleyen büyük bir ailedir" ifadelerini kullandı. "Çok daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz" Kulübün gelecek hedeflerine de değinen Alparslan Ekşi, orta ve uzun vadede çok daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Ekşi ayrıca altyapıya yapılan yatırımların ve sporcuların gelişimine verilen önemin, kulübün ilerleyen yıllarda hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli başarılar elde etmesini sağlayacağına inandıklarını ifade etti. İftar programı, sporcuların, ailelerin ve spor camiası temsilcilerinin bir araya gelerek sohbet ettiği, birlik ve dayanışma duygularının pekiştiği samimi bir ortamda gerçekleşti. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve karşılıklı iyi dileklerin paylaşılmasıyla sona erdi.