EKONOMİ - 23 Haziran 2022 Perşembe 11:14

Aşırı tüketime karşı ikinci el eşyaları takas yaptılar

A
A
A
Aşırı tüketime karşı ikinci el eşyaları takas yaptılar

Nilüfer’de bilinçsiz tüketime karşı sürdürülebilir bir yaşama dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte; ikinci el giysi, kitap, oyuncak, takı, çanta ve küçük ev eşyaları takas edildi.

Nilüfer’de bilinçsiz tüketime karşı sürdürülebilir bir yaşama dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte; ikinci el giysi, kitap, oyuncak, takı, çanta ve küçük ev eşyaları takas edildi.


Nilüfer Kent Konseyi, aşırı tüketime karşı sürdürülebilir bir yaşama dikkat çekmek amacıyla takas şenliği düzenledi. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Altınşehir Kadın Dayanışma Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin de katkılarıyla, “Mahallende değiştir, dönüştür, paylaş” sloganıyla Altınşehir Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı’nda organize edilen etkinlikte, ikinci el eşyalar el değiştirdi.


Belirli bir yılda insanlığın ekolojik kaynaklara olan talebinin, dünyanın o yılda yeniden üretebileceği miktarı aştığı tarihe işaret eden Dünya Limit Aşım Günü’nde gerçekleştirilen ikinci el pazarında vatandaşlar, kullanılabilir durumdaki giysi, kitap, oyuncak, çanta, takı ve küçük ev eşyalarını ya takas yoluyla, ya da uygun fiyata alma olanağı buldu. Bazı vatandaşlar da, evlerinden getirdikleri giysileri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne verilmek üzere bağış yaptı.


Şarkıcı Ege Emektar’ın, Altınşehir Kadın Dayanışma Derneği Gençlik Orkestrası ve Altınşehir Mahallesi Ritim Grubu ile birlikte seslendirdiği şarkılar da, etkinlik alanını şenlendirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, pazar alanını gezerek etkinliğe katılanlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Başkan Erdem, İklim Yılı’nda böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin önemine de değindi.


Sürdürülebilir bir ekosistem için tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmek, tüketimi ve atıkları en aza düşürmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun da, destek verenlere teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulamada polise çarpan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı: 68 bin TL para cezası yazıldı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı. Sürücüye 68 bin 466 TL idari para cezası yazılarak, hakkında adli işlem başlatılırken, otomobilde bulunan 4 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 alkollü olduğu belirlendi Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatıldı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edildi. Polis memuru G.A.’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, "Görevli meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, tedavi sonrası taburcu edilmiş ve 5 gün iş göremez raporu düzenlenmiştir" denildi.