ASAYİŞ - 24 Şubat 2026 Salı 18:04

Balkanlarda Bursa rüzgarı

A
A
A
Balkanlarda Bursa rüzgarı

Ramazan programı kapsamında Batı Trakya ziyaretinin ardından Bulgaristan’a geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Balkanlardaki soydaşlarımızla ve yerel yönetimlerimizle dayanışma içindeyiz" dedi.


Batı Trakya bölgesindeki ziyaretlerin ardından Bulgaristan’a geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Filibe Başkonsolosu Emre Manav, Filibe Belediye Başkanvekili Hakkı Sakabov ve Filibe Müftüsü Taner Veli’yle bir araya geldi.


CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Evke, dernek yöneticileri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin de katıldığı ziyaretlerde, Bursa’nın fethinin 700. yılı anısına özel olarak hazırlanan kartpostallar ve pullar hediye edildi.


Balkanlar’daki soydaşların sorunlarına çözüm üretmek adına her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Balkanlardaki soydaşlarımızla ve yerel yönetimlerimizle dayanışma içindeyiz. Manevi değerlerimizi paylaşıyoruz ve gönül bağlarımızı güçlendiriyoruz" dedi.



Balkanlarda Bursa rüzgarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Engelli vatandaş belediye otobüsüne polis eşliğinde binebildi Adana’da tekerlekli sandalyeye mahkum 37 yaşındaki vatandaş, hastane randevusuna gitmek için beklediği belediye otobüslerine alınmayınca, aracın önünü keserek yolu kapattı. Engelli olay yerine gelen polis ekiplerinin eşliğinde otobüse binebildi. Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi’nde meydana geldi. 8 yıl önce Karataş’ta denize atladıktan sonra boynunun kırılması sonucu felç kalan Agid Aydemir, eşi Cemile Aydemir ile birlikte Adana Şehir Hastanesi’nde saat 11.00’deki ultrason randevusuna gitmek üzere evden çıktı. Sabah saatlerinden itibaren durakta bekleyen Aydemir çifti, belediye otobüsüne binmek istedi. "Polis gelmeden otobüse almadılar" İddiaya göre, durağa gelen 132 numaralı belediye otobüsünün sürücüsü, araçta engelli rampası bulunmadığını belirterek Aydemir’i araca almadı. Bir süre sonra gelen 135 numaralı otobüs sürücüsü ise araçta başka bir engelli yolcu bulunduğunu öne sürerek Aydemir’i yine otobüse kabul etmedi. Randevusuna yetişemeyeceğini belirten Aydemir, tekerlekli sandalyesiyle otobüsün önüne geçerek aracın hareket etmesini engelledi. Polisi arayarak yardım isteyen Aydemir’in ihbarı üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Polis ekiplerinin gelmesinin ardından otobüs sürücüsü, Aydemir ve eşini araca aldı. Engelli vatandaş böylece polis eşliğinde otobüse binebildi. Yaşadığı mağduriyeti anlatan Aydemir, "Saat 8’den beri ikinci randevum var, ultrason randevum var. Yetişmem lazım, acilen yetişmem lazım. 10’daki araca binmem lazımdı, engelli rampası yok diye beni almadılar. Ben de mağduriyetimi belediyeye bildirdim. İkinci araç gelince o da beni almayacağını söyledi. ’İkinci bir engelli alamıyorum’ dedi. Ben de ona geçiş vermedim. Yolu kesmek zorunda kaldım" dedi. Daha önce aynı otobüslerde birden fazla engelli yolcunun taşındığını ifade eden Aydemir, "Diğer engelli olduğu için almıyor ama ben üç engelli olduğu halde bindiğim otobüsler olmuştu. Şu an bana inat yaptılar, almıyorlar. Belediyeden şikayetçi olduğum için almıyorlar. Adım ‘yol kesen’ oldu artık, adımı öyle bildiriyorlar" diye konuştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.