GÜNDEM - 20 Mart 2026 Cuma 17:19

Bursa’da öğrencilerden şehit kabirlerine bayram temizliği

A
A
A
Bursa’da öğrencilerden şehit kabirlerine bayram temizliği

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimi mensubu öğrenciler, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde İnegöl Garnizon Şehitliği’ni ziyaret ederek temizlik ve bakım çalışması yaptı.


Bayramın ilk günü olması nedeniyle İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ortaöğretim Birimi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, şehit mezarlarının çevresi temizlenirken, genel bakım çalışmaları da yapıldı. Öğrenciler, şehitler için dua ederek kabirleri tek tek ziyaret etti.


Program kapsamında açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimi Başkanı Emir Yuvalar, her yıl geleneksel olarak bayramın ilk günü şehitliği ziyaret ettiklerini söyledi.


Yuvalar açıklamasında, "Her yıl düzenli olarak şehitliğimizi bayramın ilk günü ziyaret edip temizlik ve bakım çalışması gerçekleştiriyoruz. Bizler için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi buradan saygıyla anıyorum. Attığımız her adımda, aldığımız her nefeste onlara layık bir gençlik olmaya çalışıyoruz. Son günlerde coğrafyamızda gelişen olaylar nedeniyle de herhangi bir korkumuz, muhalefetimiz yok. Doğduğumuz gün itibariyle hepimizin birer şehit adayı olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.


Gerçekleştirilen program, yapılan duaların ardından sona erdi.



Bursa’da öğrencilerden şehit kabirlerine bayram temizliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluk heyecanını paylaştı Ankara’da Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının 26. şampiyonluğunun mutluluğunu paylaştı. Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonda 26. şampiyonluğun ardından 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanında taraftarlar mutluluklarını paylaştı. Galatasaray taraftarı Zeynep, "Çok mutluyuz öncelikle. 10 yaşında kardeşim var resmen doğduğundan beri şampiyonluk görüyor. Böyle bir şey görülmedi herkesten Allah razı olsun, bıktık ama olsun. Her sene buradayız şampiyonluğumu kutlu olsun" dedi. Efe isimli minik taraftar ise, "Dördüncü kez şampiyon olduk çok mutluyuz, bütün Galatasaray cemiyetine hayırlı olsun" diye konuştu. Galatasaraylı Muhammed ise, "Dört sene üst üste şampiyonluk olduk bestesiyle büyüdük şimdi yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Hasan Sayındı ise, "Çok mutluyuz, gururluyuz, coğrafi olarak tek şampiyonuz. Sabaha kadar buradayız, burada sabahlayacağız" şeklinde konuştu. Galatasaray taraftarı Kemal ise, "Üniversiteye başlayalı 4 sene oldu, 4 senede 4 şampiyonluk. İnşallah önümüzdeki 50 senede 50 kere şampiyon olacağız. Bu takım bu sene şampiyon, hakkımızla, gururumuzla" dedi. Bir başka taraftar olan Mehmet ise, "Bu takımda emeği olan herkesin emeğine sağlık. Şampiyon olmak gerçekten güzel, Galatasaraylı olup şampiyon olmakta daha güzel. Şimdi bizim tek bir konsantrasyonumuz var hedef 27 diyoruz, çünkü kupalara layıksın sen şanlı Galatasaray" diye konuştu.