GÜNDEM - 28 Temmuz 2024 Pazar 21:17

Bursa’da yüzlerce kişi Filistin için yürüdü

A
A
A
Bursa’da yüzlerce kişi Filistin için yürüdü

Bursa’da yüzlerce kişi, Filistin’de yaşanan soykırıma karşı yürüyüş yaptı.


Bursa Ulu Cami önünde ikindi namazından sonra yüzlerce kişi Filistin’e destek için buluştu. Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde ellerinde Filistin bayrakları ve Gazze’ye destek pankartları taşıyan vatandaşlar, camiden Fomara Meydanı’na kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Hamza Velioğlu, ’’Bir asra yakın bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, haksız ve hukuksuz uygulamaları ile insan haklarını hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine ve dünyaya meydan okumaktadır. Filistin halkı, İsrail’in gasp, işgal ve soykırımları karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün yüzlerce şehit vermesine rağmen direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir. Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımız ile alemlerin Rabbinden nusretini istiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın" dedi.


Velioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanlar resmi, sivil tüm unsurlarla ekonomik, askeri ve manevi dayanışma ile Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. ABD Kongresi’nde katil Netanyahu’nun alkışlanması, katliamlarında yalnız olmadığının en bariz göstergesidir. İnsan haklarından ve demokrasiden dem vurup, onbinlerce kadın ve çocuk katili olan Gazze kasabı Netanyahu’yu alkışlayan zihniyet katliamın en büyük ortağıdır. Hükümetimizden de Hamas Sözcüsü İsmail Haniye’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşturması için çağrıda bulunuyoruz. Türkiye vatandaşı olup Filistin’deki katliama ortak olan kişilerin acilen ve derhal vatandaşlıktan çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu kişilerin mal varlıklarına el konulmalı ve haklarında soykırıma ortak olunmasından dolayı bir an önce hukuki işlem başlatılmalıdır. Halkımızdan talebimiz şudur ki; boykotu hayatın her alanında uygulamalı, hem İsrail mallarını hem de İsrail destekçisi ve sevicilerinin mallarını


tüketmemeleridir. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmelidir. İşgalci çeteyi gelinen aşamada katliamcı ve gaspçı uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı vahşi ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz."



Bursa’da yüzlerce kişi Filistin için yürüdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.