EĞİTİM - 02 Mayıs 2024 Perşembe 11:41

BUÜ’lü akademisyene “Genç Bilim İnsanı Ödülü”

A
A
A
BUÜ’lü akademisyene “Genç Bilim İnsanı Ödülü”

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) yürüttüğü başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe, Bilim Akademisi tarafından “2024 yılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görüldü.


40 yaşını doldurmamış genç akademisyenlerin çalışmalarının ödüllendirilmesi ve yeni araştırmaları için desteklenmeleri amacıyla Bilim Akademisi tarafından her yıl açıklanan ödüllerden bir tanesi BUÜZiraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe’nin oldu. Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM) Laboratuvar Koordinatörü görevini de üstlenen Senem Kamiloğlu Beştepe, “Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü (BAGEP) Koç Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende aldı. Törende Doç. Dr. Beştepe’ye BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ve ailesi de eşlik etti.


Üniversite yönetiminden tebrik


Genç akademisyeni törende yalnız bırakmayan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, aldığı ödülden dolayı Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe’yi tebrik etti. Araştırma üniversitesi olarak bilimsel çalışmalara büyük bir önem verdiklerinin altını çizen Rektör Yardımcısı Kırıştıoğlu, nitelikli projelerin üretilmesi ve katma değerli çıktılara dönüştürülmesi için üniversite olarak her zamankinden daha çok çalıştıklarının altını çizdi. Araştırma ve proje üretme kültürünün gelişmeye devam ettiğini söyleyen Kırıştıoğlu, Doç. Dr. Beştepe’nin başarıları faaliyetlerini sürdürmesi temennisinde bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.