EKONOMİ - 18 Mayıs 2025 Pazar 09:35

Caş’ın torunları, ’Baba Mevlüt’ün oğulları milyonluk taylar 19 Haziran’da podyuma çıkıyor

A
A
A
Caş’ın torunları, ’Baba Mevlüt’ün oğulları milyonluk taylar 19 Haziran’da podyuma çıkıyor

Türkiye’de atçılık ve yarış camiasının yakından bildiği, bir döneme damga vuran ve yavruları büyük şampiyonluklar kazanan Türk Arap atı Caş’ın torunları, sahibine ve TİGEM’e milyonlarca lira kazandıran Baba Mevlüt’ün oğullarının aralarında bulunduğu 60 tay, 19 Haziran’da açık artırmayla satışa sunulacak.


1930’lu yıllardan bu yana Arap atı yetiştiriciliğinde önemli konumda bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabay Tarım İşletmesi, büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.


Atçılık ve yarış camiasından ilgililer, 19 Haziran’da yapılacak Türk Arap koşu tayı açık artırma satışında podyuma çıkacak atları görme ve beğendiklerini maddi durumları ölçüsünde alma fırsatı bulacak.


Karacabey Tarım İşletmesi İdari Müdür Yardımcısı Ali Yağlıcı, 19 Haziran’da saat 13.00’te 60 başlık safkan Arap koşu tayı satışı gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi:


"1,5 ila 2,5 yaşları arasındaki taylarımızın 32’si dişi 28’i erkek olacak. Atçılık ve yarış camiası tarafından iyi bilinen Baba Mevlüt, Özhaber, Sonalp, Berksoy, Oğuzboylu, Altıncıhis ve Enderefe gibi hipodrom hayatları şampiyonluklarla geçmiş aygırlarımızın tayları satışa sunulacak. Büyük kısmını Baba Mevlüt’ün tayları oluşturuyor."


Baba Mevlüt’ün bilinen en meşhur aygır Caş’ın Türkiye’de yaşayan en önemli yavrusu konumunda olduğuna dikkati çeken Yağlıcı, "Bundan dolayı hem kendisinin hayatı başarılarla geçtiği için hem babasının hayatı büyük bir aygır olduğu için Baba Mevlüt’ün tayları daha büyük rağbet görüyor" dedi.


Yağlıcı, geçen yıl Karacabey Tarım İşletmesinde satışa sunulan tayların 3 milyon 100 bin liraya varan fiyatlardan alıcı bulduğunu vurgulayarak, "Satılan atın fiyatını belirleyen en önemli kriter tayın orijinidir. Ana baba geçmişi, koşan kardeşinin performansının iyi olup olmaması satışa sunulacak tayın değerini belirliyor. Atın ortopedik fiziksel durumu da fiyatı etkiliyor. Geçen yıl Baba Mevlüt’ün taylarının en pahalısını 2 milyon 550 bin liraya satmıştık. Bu yıl da çok ilgi bekliyoruz. Camia tarafından 19 Haziran büyük merakla bekleniyor" diye konuştu.


Satışa sunulan tayların 1,5 ile 2,5 yaşlarında olduğunu belirten Yağlıcı, "1,5 yaşındaki atlara 1,5 yıl, 2,5 yaşındakilere ise 6 ay bakım yapıyor satın alanlar. 2,5 yaşından sonra 6 ay biniş eğitimi verilir. Bu sürede hipodromda koşacak duruma gelirler ve 3 yaşından sonra koşu hayatı başlar" ifadesini kullandı.



Caş’ın torunları, ’Baba Mevlüt’ün oğulları milyonluk taylar 19 Haziran’da podyuma çıkıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TrendFinans ve Odeabank servis modeli bankacılığı için BDDK’dan izin aldı Trendyol çatısı altında yer alan TrendFinans uygulaması ile Odeabank bankacılık hizmetlerinin servis modeli bankacılığı kapsamında sunulması için, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onay süreci tamamlandı. Kullanıcıların Trendyol uygulaması üzerinden erişim sağlayacakları TrendFinans markasıyla hayata geçecek uygulama, müşteri ve iş ortaklarının deneyimini uçtan uca güçlendirecek. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, teknoloji ve kullanıcı deneyimindeki uzmanlığını finansal teknolojilere taşıyor. Yapılan açıklamaya göre BDDK, Trendyol’un finansal teknolojiler alanındaki şirketi TrendFinans’a, Odeabank’ın lisanslı bankacılık altyapısı ile hizmetlerini servis modeli bankacılığı kapsamında sunması için izin verdi. Bu izinle birlikte TrendFinans arayüz sağlayıcı olarak, Odeabank’ın sunduğu bireysel ve KOBİ bankacılığındaki yenilikçi ürünleri çok yakında kullanıcılarının deneyimine açacak. Yeni nesil finansal deneyim tek çatı altında Açıklamaya göre, Trendyol uygulaması içerisinden erişilebilecek TrendFinans, bireysel müşteriler ve KOBİ’lere yönelik Odeabank ürün ve servislerini yüksek teknoloji ile desteklenmiş bir platform üzerinden sunarak bankacılık hizmetlerini kolaylaştıracak. KOBİ’lerin finansmana erişimini güçlendirmeyi amaçlayan TrendFinans, bireysel müşteriler için de birçok yenilikçi ürün ve hizmeti hayata geçirmeyi hedefliyor. Bireysel müşteriler ve iş ortakları, kesintisiz ve entegre bir kullanıcı deneyimini TrendFinans ile tek bir çatı altında yaşayacak. E-ticaret platformu, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım fonu ADQ, dünyanın önde gelen dijital ödeme sistemleri ve finansal teknoloji sağlayıcılarından Ant International ve dünyanın en büyük insansız hava aracı üreticisi Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar ile birlikte, Türkiye pazarına yönelik yeni nesil bir finansal teknoloji platformu kurmak için stratejik bir işbirliğine imza attığını duyurmuştu. TrendFinans, kurulacak olan bu finansal teknoloji platformunun ilk adımı olma özelliğini taşıyor.