MAGAZİN - 09 Eylül 2023 Cumartesi 09:08

Emir Can İğrek: "Ali Cabbar şarkısının başına gelmeyen kalmadı"

A
A
A
Emir Can İğrek: "Ali Cabbar şarkısının başına gelmeyen kalmadı"

‘Ali Cabbar’ şarkısı ile son dönemlerin en iyi çıkış yapan şarkıcılarından biri olan Emir Can İğrek Bursa’da sahne aldı. Eğlence mekanının sezon açılışında sahne alan İğrek, ‘Ali Cabbar’ şarkısını seslendirmeden önce yaptığı açıklamada, "Dün Trabzonspor’un da kullanmasıyla birlikte dört büyük kulüp kullanmış oldu. Şarkının başına gelmeyen kalmadı, sosyal medya böyle bir şey" diyerek şarkının yükselişinden bahsetti.


‘Nalan’, ‘Beyaz Skandalım’, ‘Ağır Roman’, ‘Müzik Kutusu’ gibi dillere pelesenk olan şarkıları ve 2 Haziran 2023’te yayınladığı "Parti İptal" albümü ile müzik piyasasında büyük bir ses getiren Emir Can İğrek, Bursa’da sevenleri ile buluştu.


Konserine ‘Muhalif’ isimli şarkısı ile sevenlerini selamlayan İğrek, sevilen şarkılarını Bursalı dinleyicileri ile seslendirdi. Şarkı aralarında sevenleri ile sohbet eden İğrek, "En son 31 Mayıs’ta Bursa’daymışız, üç ayı geçti" diyerek hayranlarının hazırlamış olduğu pankartları okudu. Sıkı hayranlarını unutmayan İğrek, tek tek hepsi ile olan hikayesini söyleyerek hatırladığını dile getirdi.


Dinleyicilerin istekleri şaşırttı


Emir Can İğrek’in sevilen şarkılarından biri olan ‘Ağır Roman’ın eski versiyonunu dinleyiciler isteyince İğrek, hazırlıksız yakalandı. Ancak kısa sürede başarılı orkestra arkadaşları ile birlikte şarkının hazırlığını gerçekleştiren İğrek, sevenlerinin isteklerini yerine getirdi.


Şarkının başına gelmeyen kalmadı


‘Parti İptal’ albümü çıktığı ilk günden itibaren sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve dillerden düşmeyen ‘Ali Cabbar’ şarkısını seslendirmeden önce sevenleri ile sohbet eden başarılı şarkıcı İğrek; ‘Dün Trabzonspor’unda kullanmasıyla birlikte dört büyük kulüp kullanmış oldu. Şarkının başına gelmeyen kalmadı. Sosyal medya böyle bir şey. Ama bizim için hala o ilk günkü gibi. Sosyal medya öyle bir şey. Yıllar sonra hala değerini koruyacağına inandığım türkü tarzında pop şarkısıdır arkadaşlar’ diyerek ‘Ali Cabbar’ı seslendirdi.


Onur Can Özcan’ı andı


‘Parti İptal’ albümünde 2018 yılında hayata gözlerini yuman meslektaşı ve yakın dostu Onur Can Özcan için yazmış olduğu ‘Can Dostum’ şarkısını seslendirdi. Her konserinde Onur Can Özcan’ı bir şarkısıyla anan İğrek, son albümünde yer verdiği ‘Can Dostum’ şarkısı ile hatırasını yaşatmaya devam ediyor.


‘Bıçaklandım’ şarkısını bist yaptı


Bıçaklandım isimli şarkısını seslendirdikten sonra dinleyiciler ‘Bir daha’ diye seslenince Emir Can İğrek şaşkınlığını gizleyemedi. İlk kez tekrar istendiğini dile getiren İğrek, ‘Bıçaklandım’ şarkısını yeniden seslendirdi. Ardından sevenleri ile sohbet eden İğrek; ‘İlk defa bu şarkım tekrar edildi. Demek ki burada ‘Parti İptal’ci bir kitle var. Buradaki tayfa demek ki koyu tayfa. O zaman listede olmayan bir şarkı isteyeceğim.’ diyerek ‘Bir Yandan’ isimli şarkısını seslendirdi.


Yaklaşık iki saat sahnede kalan Emir Can İğrek, Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.



Emir Can İğrek: "Ali Cabbar şarkısının başına gelmeyen kalmadı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Terörsüz Türkiye) Ümit ediyorum Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak" TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin, "Türkiye’nin terörle zaman kaybedecek hali yoktur. Ümit ediyorum bu olumlu tablo belli noktaya gelecek, sonuç alınacak ve Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak" dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu raporunun çetin müzakereler sonucu ortaya çıktığını belirterek, "Hemen hemen ittifakla bir rapor ortaya çıktı. Önemli bir eşiktir. Bu rapor her şey değildir. Bir yol haritası, başlangıçtır. Ortak metin, ortak yöneliştir. Ümit ediyorum kısa süre içerisinde 6.ve 7. bölümde ortaya koyduğu teklifler, ortak teklif olarak Meclise süratle gelir, önemli bir eşik daha aşılmış olur. Türkiye’nin terörle zaman kaybedecek hali yoktur. Ümit ediyorum bu olumlu tablo belli noktaya gelecek, sonuç alınacak ve Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak" dedi. ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları konusunda ise Kurtulmuş, "Eğer bu dönemi tarif etmek gerekirse, güçlünün gücünü istediği gibi yaptığı orman kanunları demek mümkündür. Bizim güçlü olmamız lazım. Sadece askeri güç değil, ekonomide, toplumsal yapıda, milli olarak ortak noktaya yönelmede güçlü olmak lazım. İsrail’in zorlamasıyla ABD’nin işin içine girdiği savaş öyle görünüyor ki bir müddet daha devam edecek. Savaş devam ederse, büyük istikrarsızlık, türbülans, alt üst oluşu dünya gündemine taşıyacaktır. Bu mesele için tek yol vardı, o da diploması masasıydı. Savaş çözüm olamaz. Gecikmeden savaşın durdurulması için kimse benzinle gitmesin, herkes elindeki imkanları seferber etsin. İsrail kendisince son vuruşu yapmak istiyor. Ekimden bu yana Lübnan, Yemen’e gerekçe göstermeden saldıran İsrail değil miydi? Kendi nihai planı için adım olarak gördü. Bir önemli kişi, bölgede din savaşı hazırlığını ifade ediyor. Uyanık olmamız lazım. Yangının söndürülmesi gerek. İnsani olmayan saldırıların sona ermesi lazım. İnsani değerlerden uzak saldırılarda ilkokul öğrencileri öldürülüyor, sonra ABD füzeleri ile vurulduğu tespit ediliyor. Bu kabul edilemez, savaşta kaybeden hep kadın, yaşlı oluyor. Bu savaşın bölgede ağır bedeller ödettireceğine eminiz. Devlet olarak bütün birimlerimizle Türkiye’nin korunması, istikrar adası olarak yola devam etmesi için kurumlar mücadele ediyor. Bu türbülansa Türkiye asla çekilemeyecektir. Kendi iç cephesini tahkim ederek güçlü şekilde ayakta tutacaktır" ifadelerini kullandı.
Aydın Başkan Çerçioğlu Yenipazar’da vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Yenipazar ilçesi Karacaören Mahallesi’nde düzenlenen iftarda vatandaşlar ile bir araya geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle kentin farklı noktalarında iftar sofraları kurulmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sofralarında binlerce Aydınlı iftarlarını hep birlikte açıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün Efeler ilçesinde Atatürk Kent Meydanı’nda ve İmamköy Mahallesi’nde, Karpuzlu ilçesinde Yeni Mahalle’de, Söke ilçesinde Çeltikçi Mahallesi’nde, Nazilli ilçesinde İsabeyli Mahallesi’nde, Yenipazar ilçesinde Karacaören Mahallesi’nde, Çine ilçesinde Karakollar Mahallesi’nde ve Germencik ilçesinde Bozköy Mahallesi’nde iftar programı düzenlendi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, AK Parti Yenipazar İlçe Başkanı Sadık Yapıcıoğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar ile birlikte Yenipazar ilçesi Karacaören Mahallesi’nde düzenlenen iftarda vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Çerçioğlu, tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak Aydın’ın tüm ilçelerinde iftar programlarının düzenlenmeye devam edeceğini belirtti. İftar sofralarının kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.