GÜNDEM - 19 Ocak 2026 Pazartesi 14:02

Girişimci kadınların el emeği Osmangazi Meydanı’nda buluştu

A
A
A
Girişimci kadınların el emeği Osmangazi Meydanı’nda buluştu

Kadın istihdamına ve üretime verdiği destekle öne çıkan Osmangazi Belediyesi, hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Sokağı organizasyonunu bu kez Osmangazi Meydanı Kent Lokantası’nda vatandaşlarla buluşturdu. İki gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayan etkinlik, el emeği göz nuru ürünleriyle hem üretici kadınlardan hem de Bursalı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.


Osmangazi Belediyesi’nin kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasını hedefleyen projeleri kapsamında düzenlenen organizasyonda, girişimci kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturma imkanı yakaladı. Takıdan tekstile, ev dekorasyonundan yöresel lezzetlere kadar geniş bir ürün yelpazesinin yer aldığı stantlar, meydanı adeta renkli bir üretim sokağına dönüştürdü.



"Kadın emeği Osmangazi’de daha değerli olacak"


Etkinliği ziyaret ederek girişimci kadınlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, üretici kadınlara hayırlı işler dileyerek bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Organizasyona her geçen gün artan ilginin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Esendemir, sözlerinde şu ifadeleri kullandı:


"Kadın Girişimciler Sokağı’na bugün baktığımızda çok yoğun ve gurur verici bir katılım görüyoruz. Özellikle dernek sayımızda yaşanan artış bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı. Şu anda çarşımızda 30 dernek ve 50 katılımcı yer alıyor. Bu tablo, kadınlarımızın üretme azmini ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde ortaya koyuyor. Kadın emeği Osmangazi’de her geçen gün daha da görünür olacak, daha da değer kazanacak."


Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Sokağı projesinden duydukları memnuniyeti dile getiren kadın girişimciler ise kendilerine bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.



Girişimci kadınların el emeği Osmangazi Meydanı’nda buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Trabzonspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 8. dakikada hakem Cihan Aydın, VAR uyarısıyla kenara geldi. Kayserisporlu futbolcu Dorukhan Toköz’ün Oulai’ye kayarak yaptığı müdahalenin tekrarını izleyen Aydın, sahaya dönerek sarı kartı iptal etti ve Dorukhan’a kırmızı kart gösterdi. 12. dakikada Kayserispor’da Benes’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrası arka direkte göğsüyle topu önüne alan Chalov’un sağ ayağının üstüyle yaptığı vuruş auta çıktı. 24. dakikada Onana’nın kısa düşen pasında sağ kanatta topu alan Makarov’un penaltı noktasına yaptığı ortada Chalov kafa vuruşu yaptı. Onana, sağına gelen topu uzanarak kornere çeldi. 32. dakikada Trabzonspor savunmasını dengesiz yakalayan Kayserispor’da topla buluşan Chalov, Makarov’a pasını aktardı. Yerden gelen topa sağ ayağıyla plase vuran Makarov, kaleci Onana’yı geçemedi. 39. dakikada Trabzonspor’da Oulai’nin pasını ceza sahasının sağ çaprazında kontrol eden Zubkov’un sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşa kaleci Bilal uzanarak, golü engelledi. 45+2. dakikada sağ kanattan hücuma katılan Pina, son çizgiye inerek ortasını yaptı. Topa iyi yükselen Onuachu, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 0-1 45+6. dakikada Muçi, ceza sahasında bulunan Zubkov’a yerden pas çıkardı. Zubkov’un, yerden gelen topa sol ayağıyla yaptığı sert vuruş Benes’e çarparak, sol direkten geri oyun alanına döndü. 45+7. dakikada hakem Cihan Aydın, bir kez daha VAR monitörüne giderek pozisyonu izledi. Kayserispor ceza sahasında Benes’in topa eliyle müdahale ettiğini belirleyerek penaltı noktasıın gösterdi. Topun başına geçen Onuachu, sağ köşeye yaptığı vuruşta fileleri havalandırdı. 0-2 Hakemler: Cihan Aydın, Mehmet Emin Tuğral, Mehmet Kısal Kayserispor: Bilal Bayazit, Brenet, Semih Güler, Denswil, Ramazan Civelek, Dorukhan Toköz, Benes, Makarov, Cardoso, Furkan Soyalp, Chalov Yedekler: Onurcan Piri, Katongo, Onugkha, Mendes, Mather, Burak Kapacak, Mane, Tuci, Görkem Sağlam, Talha Sarıarslan Teknik Direktör: Erling Moe Trabzonspor: Onana, Pina, Savic, Batagov, Mustafa Eskihellaç, Oulai, Ozan Tufan, Zubkov, Muçi, Augusto, Onuachu Yedekler: Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan, Okay Yokuşlu, Nwakaeme, Lovik, Onuralp Çakıroğlu, Umur Nayir, Nwaiwu, Salih Malkoçoğlu, Talha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Goller: Onuachu (dk. 45+2 ve 45+7) (Trabzonspor) Kırmızı kart: Dorukhan Toköz (dk. 8) (Kayserispor) Sarı kartlar: Ramazan, Görkem Sağlam (Kayserispor)
Malatya Malatya Girişim Grubu’nun geleneksel iftarına yoğun katılım Malatya Girişim Grubu tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar programı, bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi. Malatya’da Mövenpick Hotel’de düzenlenen iftar programına Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve il protokolü, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir ve Malatya Girişim Grubu Ortakları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, iş insanları, yatırımcılar, MalatyaPark’ın iş ortakları ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu söyledi. Başdemir, düzenlenen iftar programının sadece davetlilerle sınırlı kalmadığını belirterek, aynı akşam üniversite öğrencileri ile ihtiyaç sahiplerine de iftar verildiğini ve toplamda yaklaşık 2 bin 540 kişilik iftar sofrası kurulduğunu ifade etti. Dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Başdemir, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, iş insanlarının topluma karşı sorumlulukları bulunduğunu, özellikle zor zamanlarda dayanışmanın büyük önem taşıdığını kaydetti. Deprem sonrası Malatya’da gösterilen dayanışmanın önemine vurgu yapan Başdemir, devlet ve milletin el ele vererek şehri yeniden ayağa kaldırmak için çalıştığını söyledi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, Malatya’nın deprem sonrası güçlü bir dayanışma örneği sergilediğini dile getirdi. Pandemi ve 6 Şubat depremleri sonrası zor günler yaşandığını ifade eden Er, devletin tüm kurumlarıyla birlikte Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Malatya’da sadece depremin yaralarının sarılmadığını, aynı zamanda yeni ve daha güçlü bir şehir inşa edildiğini kaydeden Er, altyapısı, sanayisi, turizmi ve tarımıyla daha yaşanabilir ve dirençli bir Malatya için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Malatya Valisi Seddar Yavuz da Ramazan ayının birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek, Malatya’nın her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti. Şehirlerin sadece binalarla değil, yetiştirdiği insanlarla da değer kazandığını dile getiren Yavuz, Malatya’nın yetiştirdiği iş insanları ve bilim insanlarıyla önemli bir şehir olduğunu söyledi. Vali Yavuz, Malatya’ya yatırım yapan ve şehrin gelişimine katkı sunan iş insanlarına teşekkür ederek, programın hayırlı olmasını diledi.