EKONOMİ - 02 Eylül 2024 Pazartesi 16:30

İncir hasadına katılan AK Parti Millet Vekili Mustafa Varank, “İftiralarla karalamaya çalışan bir kesim var”

A
A
A
İncir hasadına katılan AK Parti Millet Vekili Mustafa Varank, “İftiralarla karalamaya çalışan bir kesim var”

Bursa’nın marka tarım ürünlerinden biri olan siyah incirde yapılan hasatlar dünyanın dört bir yanına ihracat yapılırken, AK Parti Milletvekili Mustafa Varank, üreticiyi tarlada ziyaret etti. Çiftçilerle hasat yapan Varank, “Tarım Bakanlığımızın yeni açıkladığı destekler daha önceki desteklerin ilerisinde olup aynı zamanda Türkiye’de planlamayı getirerek daha dengeli üretimi sağlayacak. Desteklerden çiftçilerimiz de istifade edecek” dedi.


Bursa AK Parti Milletvekili Mustafa Varank ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Mudanya Üniversitesi ziyaret ettikten sonra dünyanın dört bir yanına ihracat edilen siyah incirin üretildiği Mudanya Çepni Köyüne gelerek çiftçilerle hasat etti. Burada konuşan Varank, “Burada çiftçi arkadaşlarımızla beraber incir hasadına katıldık. Bildiğiniz gibi siyah incir, Bursa için coğrafi işaretli bir ürün. Zaten Bursa birçok alanda olduğu gibi tarım alanında da gerçekten Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden, marka şehirlerinden bir tanesi. Bursa’nın en önemli ürünlerinden incirin hasadı arkadaşlarımızla beraber katılmak istedik. Buradaki ürünlerin bir kısmı ihracata gidiyor. Bir kısmı iç piyasada tüketiliyor. Burada tarımla uğraşan arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Buradaki emekçi kardeşlerimizle Bursa’nın tarımını geliştirebilmek için özellikle Bakanlığımızla birlikte Valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



“Çiftçimizi ve tüketici vatandaşlarımı memnun edecek çalışmalar yapıyoruz”


Konuşmasına devam eden Varank, “Şu anda Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşanan domatesle ilgili salça fabrikalarıyla ilgili konuları birebir takip ediyoruz. Ama bunun yanında diğer ürünlerle ilgili de arkadaşlarımızla birlikte sahadayız. Nasıl yardımcı olabiliriz? Çiftçimizi memnun edecek, üreticimizi memnun edecek. Ama aynı zamanda sofrasında bu ürünleri tüketen vatandaşlarımızı memnun edecek çözümleri geliştirmek için gayret ediyoruz. Bugün. İncirle ilgili bilgi aldık. Yakında tabii bu bölge aynı zamanda zeytin bölgesi, zeytin hasadı başlayacak. Bununla ilgili de hem Bakanlığımız, hem Tarım Bakanlığımız, hem Ticaret Bakanlığımız gerekli çalışmaları sürdüyor. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de Bursa’mızı geliştirmek için, tarımda da liderliğini devam ettirmek için inşallah çalışmalara devam edeceğiz” dedi.



“İftiralarla karalamaya çalışan bir kesim var”


Bakanlığın açıkladığı destekleri karalamak için iftara atıldığını belirten Varank, “Bildiğiniz gibi Tarım Bakanlığımız yeni dönemde uzun vadeli olarak ve ürüne dayalı, planlamaya dayalı yeni bir destek sistemini tüm Türkiye’ye ilan etti. Ben buradan özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Bu destekleri farklı yalanlarla, iftiralarla karalamaya çalışan kesimler var. Şu destek kalktı, bu destek kalktı diyenler var. Çiftçimiz zaten işin ne olduğunun. gayet bilincinde. Ama vatandaşlarımızın da şunun bilmesini istiyorum. Lütfen bu yalanlara inanmayın. Özellikle Tarım Bakanlığı’mızın yeni açıkladığı destekler hem daha önceki desteklerin ilerisinde olup aynı zamanda Türkiye’de planlamayı getirerek daha dengeli üretimi sağlayacak. Desteklerden çiftçilerimiz de istifade edecek. İnşallah bunun sofraya yansımasını da vatandaşlar olarak hep birlikte görmüş olacağız” diye konuştu.



İncir hasadına katılan AK Parti Millet Vekili Mustafa Varank, “İftiralarla karalamaya çalışan bir kesim var”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Amacımız hızla sonuç üretmektir" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini bizzat dinledi. Başkan Kul, "Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir, amacımız sadece dinlemek değil, hızla sonuç üretmektir" dedi. Terme Belediyesi, vatandaşla belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sorunlara anında müdahale etmek amacıyla kurumsal yapısında önemli bir dönüşüme imza attı. Belediye Başkanı Şenol Kul, Çözüm Merkezi koltuğuna oturarak hem vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi hem de gelen taleplerin takip süreçlerini denetledi. Vatandaşla samimi sohbet hızlı çözüm Samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde vatandaşların isteklerini not alan Başkan Kul, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında da halkı bilgilendirdi.Birimin artık sadece bir "ses kayıt merkezi" olmadığını belirten Kul, "Önceden Çağrı Merkezi adıyla hizmet veren birimimizi artık ’Çözüm Merkezi’ olarak yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımızın tüm taleplerinin en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla bu birimi teknolojik ve personel açısından güçlendirdik" açıklamasında bulundu. 7/24 kesintisiz hizmet ve WhatsApp hattı Çözüm Merkezi’nin işleyişi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Şenol Kul, "Çözüm Merkezimiz, 444 82 55 numarasıyla haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Vatandaşlarımız sadece telefonla değil, aynı numara üzerinden WhatsApp hattımız aracılığıyla da bizlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Her müdürlüğümüzde Çözüm Merkezimizin bir muhatabı var. Gelen talep anında ilgili birime düşüyor ve personelimiz süreci birebir takip ediyor. Eğer bir sorun hemen çözülebiliyorsa sonuçlandırıyor, farklı bir süreç gerekiyorsa da vatandaşa anlık olarak geri bildirim sağlıyoruz" diye konuştu. "Amacımız şikayeti azaltmak, memnuniyeti çoğaltmak" Terme’de yaşayan her bireyin huzur ve mutluluğuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, "Çözüm Merkezi bizim vitrinimizdir. Vatandaşlarımızın Terme’de daha mutlu ve huzurlu yaşamaları için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini en üst seviyeye taşımak temel gayemiz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini en aza indirmek ve memnuniyetlerini mümkün olduğunca çoğaltmak için bütün ekip arkadaşlarımızla sahadayız. Biz artık sadece çağrıları karşılamıyoruz, biz sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Efecan Karaca’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Onuralp Çevikkan’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada Sikan’ın ceza sahası içinde indirdiği topa gelişine vuran Auguston’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viktor’da kaldı. 44. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Ogundu’nun vuruşunda kaleci Onaralp Çevikkan topu çeldi. Hakemler: Mehmet Türkmen, Serkan Çimen, Suat Güz Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Serdar Saatçi, Batagov, Arif Boşluk, Ozan Tufan, Bouchouari, Cihan Çanak, Olaigbe, Augusto, Sikan Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Ernest Muçi, Stefan Savic, Onuralp Çakıroğlu, Turan Deniz Tuncer, Oleksandr Zubkov, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Alanyaspor: Victor, Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih Aksoy, Hadergjonaj, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Makouta, Efecan Karaca, Ogundu, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Batuhan Yavuz, Pereira Duarte, Hagi, Mehmet Öz, Hwang Ui-jo, Nicolas Janvier, Yusuf Can Karademir, Ümit Akdağ, Semih Doğanay Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Güven Yalçın (dk. 17) (Alanyaspor) Sarı kart: Nuno Lima (Alanyaspor)