EĞİTİM - 26 Ocak 2026 Pazartesi 12:42

İnegöl Belediyesi personeline "İleri Excel Eğitimi"

A
A
A
İnegöl Belediyesi personeline "İleri Excel Eğitimi"

İnegöl Belediyesi’nde personelin mesleki gelişimini desteklemeye yönelik kurum içi eğitimler kapsamında "İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimi" gerçekleştirildi. 56 saatlik eğitime 19 personel katıldı.


İnegöl Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemeye yönelik kurum içi eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından "İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimi" düzenlendi. 10-29 Aralık tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirilen eğitim programında toplam 56 saat süren eğitim, İNESMEK usta öğrencisi Ayşe Tekin tarafından verildi. Eğitime, İnegöl Belediyesi’nin farklı birimlerinde görev yapan 19 personel katılım sağladı.


Eğitim süresince katılımcılara ileri düzey Excel uygulamaları, veri analizi ve raporlama konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Program sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan tüm katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazandı. İnegöl Belediyesi, düzenlediği kurum içi eğitimlerle personelinin dijital yetkinliklerini artırmayı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi hedeflerken, İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimini tamamlayan personelin sertifika töreni Cuma günü gerçekleştirildi. Törene; Belediye Başkanı Alper Taban, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk ile kursiyerler katıldı. Sertifikalar kursiyerlere tek tek takdim edildi.



İnegöl Belediyesi personeline "İleri Excel Eğitimi"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da başarılı hâkimlere Adalet Başarı Belgesi Samsun’da mesleki performanslarıyla öne çıkan hâkimler için Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından "Adalet Başarı Belgesi ve Hediye Takdimi Programı" düzenlendi. Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene hâkimler, savcılar ve adliye personeli katıldı. HSK tarafından yürütülen performans esaslı izleme ve değerlendirme sistemi kapsamında hukuk yönünden Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Aykun, ceza yönünden ise 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Harun Raşit Dikmener ödüle layık görüldü. Törende Adalet Başarı Belgelerini Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu takdim ederken, hediyeler Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turgut Türkmen tarafından verildi. Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde belirlenen hedefler doğrultusunda adalet hizmetlerinin etkinliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla performans esaslı izleme ve değerlendirme sistemi oluşturulduğu belirtildi. Bu sistem kapsamında hâkim ve cumhuriyet savcılarının mesleki performanslarının objektif ve ölçülebilir kriterlerle teşvik edildiği, performans açısından öne çıkan yargı mensuplarının başarılarının kurumsal düzeyde görünür kılınarak takdir edilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Bu anlayışla düzenlenen "Adalet Başarı Belgesi ve Hediye Takdimi Programı"na katılım sağlayanlara teşekkür edildi. Törende konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, adliyede görev yapan tüm meslektaşlarının son derece başarılı olduğunu belirterek, "Adliyemizde görev yapan tüm arkadaşlarımız çok başarılı. Bu nedenle ödül verilen hâkimlerimiz konusunda herhangi bir tereddüdümüz olmadı. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi. Ödüle layık görülen Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Aykun, meslekte 30. yılı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Mesleğin 30. yılında böyle bir başarı belgesi almak benim için ayrı bir gurur vesilesi oldu. Gerçekten çok mutlu olduk. Bu tür ödüller motivasyonumuzu da artırıyor. Bizim Ticaret Mahkemesi biliyorsunuz heyetli bir mahkeme. Hâkim arkadaşların, üye arkadaşların kendi mahkemeleri dışında heyetli dosyalara da çok büyük katkıları söz konusu. O yüzden ben heyetimde çalışan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mahkeme personelime de ayrıca teşekkür ediyorum." Ödül alan 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Harun Raşit Dikmener de yaptığı konuşmada, ödülün kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, "Sağ olsun kurumumuz böyle bir ödüle bizi layık görmüş. İlk seferde böyle bir ödüle layık görülmek ayrıca gurur vesilesi. Ben bunu tek başıma yaptığımı düşünmüyorum. Birlikte çalıştığımız cumhuriyet savcılarımız, yazı işleri müdürümüz, zabıt kâtiplerimiz ve mübaşirimizle bir ekip olarak başardık. Bu başarı onlar adına da. Hepsine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Muğla Datça’da badem ağaçları kış ortasında çiçek açtı Türkiye’nin birçok bölgesinde kış mevsimi soğuk hava, don ve kar yağışıyla etkisini sürdürürken Datça’da badem ağaçları çiçek açtı. Datça’da ılık geçen Ocak ayıyla birlikte açan badem çiçekleri, ilçede beyaz ve pembe tonların hakim olduğu görüntüler oluşturdu. Özellikle Mesudiye ve Palamutbükü Mahallelerinde yoğun olarak bulunan badem bahçeleri, kısa sürede doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekti. Bahçelerde oluşan renkli görüntüler, Datça’nın kendine özgü iklim yapısını bir kez daha ortaya koydu. Kış mevsimi devam etmesine rağmen çiçek açan badem ağaçları, ilçeye görsel bir canlılık kattı. Beyaz ve pembe tonlara bürünen bahçeler, hem ilçe sakinleri hem de Datça’yı ziyaret edenler için dikkat çekici manzaralar sundu. Badem Çiçeği Festivali için hazırlıklar sürüyor 12- 15 Şubat’ta düzenlenecek Geleneksel Badem Çiçeği Festivali için geri sayım başladı. 12-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Geleneksel Badem Çiçeği Festivali için hazırlıklar sürüyor. Dört gün sürecek festival kapsamında; doğa yürüyüşleri, konserler, halk oyunları ve dans gösterileri düzenlenecek. Ayrıca festival alanlarında yöresel ürünler ile hediyelik eşya satışları da yapılacak. Doğa, sanat ve eğlencenin bir arada yaşanacağı festivalin, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi Datça’ya çekmesi bekleniyor. Palamutbükü mevkiinde turizm ve badem üreticiliği yapan Evren Uzun, Datça’da yaşanan erken bahara dikkat çekerek şunları söyledi: "Ülkemizin dört bir yanında kış yaşanırken bizler Datça’da baharı yaşıyoruz. Badem çiçeklerimiz baharın müjdesidir. Her taraf bembeyaz oldu. Şubat ayının 12’sinde başlayıp 4 gün sürecek olan Badem Çiçeği Festivalimiz var. Tüm vatandaşlarımızı badem çiçeklerimizi görmeye ve festivalimize bekliyoruz"