GÜNDEM - 21 Haziran 2025 Cumartesi 10:24

Kahraman otobüs şoförü YKS öğrencilerinin hayatını böyle kurtardı

A
A
A

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da büyük YKS heyecanı yaşandı. Bazı noktalarda velilerin ve öğrencilerin yoğunluğu yüzünden trafikte zor anlar yaşandı. Trafik polisleri ve belediye otobüs şoförleri canla başla çalıştı. Tıkanan trafikte bir belediye otobüs şoförü öğrenciler geç kalmasın diye otobüsü okulun önüne kadar sürdü. Kapılar kapanmıştı. Otobüs şoförü "trafik vardı, benim yüzümden geciktiler" deyip bir dakika geç kalan öğrencilerin imdadına yetişti. Öğretmenler ikna olup kapıyı açınca okul kapısında bekleyen yüzlerce veli otobüs şoförünü alkış yağmuruna tuttular. Bazı veliler de gözyaşlarını tutamadı.

Merkez Yıldırım ilçesinde bir çok okulda heyecan doruktaydı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsüne binen gençler sınavın 10.15’te olduğunu düşünüyorlardı. Ancak kapılar 9.45’te kapanacak ve yolda da araçla gelen velilerin oluşturduğu trafik vardı. 45 yaşındaki belediye otobüs şoförü Ömer Şenen hiç vakit kaybetmeden hızlıca tıkanan trafikte yol alıp öğrencileri son dakika da olsa Yıldırım Beyazıt Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapısına kadar getirdi. Ancak kapı bir dakika önce kapanmıştı. Otobüs şoförü Ömer Şenen aracını bırakıp hemen okulun kapısına gitti.

Kahraman otobüs şoförü YKS öğrencilerinin hayatını böyle kurtardı

Öğretmenlere rica ederek, "Benim yüzümden geç kaldılar. Trafik çok yoğundu" diye konuştu. Öğretmenler de çok geçmediği için kapıyı açınca 4-5 öğrenci sınava katıldı.

Kahraman otobüs şoförü YKS öğrencilerinin hayatını böyle kurtardı

O esnada kapıda bekleyen yüzlerce veli de Ömer Şenen’i alkışladılar. Bazı velilerin de duygulanıp gözyaşı döktüğü dikkat çekti. Ömer Şenen görevini yaptığını belirterek, öğrencilerin geleceği için önemli bir adım attığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Uğur Uslubaş - Emir Aktaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Bayındır’da polis haftası etkinlikleri gerçekleştirildi Bayındır’da İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatının 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Polis Haftası etkinlikleri gerçekleştirildi. Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programlar, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Program kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Etkinlikler çerçevesinde Fatih Camii’nde mevlit programı gerçekleştirildi. Programda şehit polisler için mevlit okutulurken, dualar edildi. Programa katılan vatandaşlar da edilen dualara eşlik ederek Türk Polis Teşkilatının yıl dönümünü manevi bir atmosferde andı. Programın devamında ise Polis Merkezi Amirliği önünde vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bayındır İlçe Emniyet Müdürü Özgür Dinç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programlarda, Türk Polis Teşkilatının toplum huzuru ve güvenliği için üstlendiği önemli görevlere dikkat çekildi. Yetkililer, Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin vatandaşlarla emniyet teşkilatı arasındaki bağların güçlenmesine katkı sağladığını ifade etti. Bayındır’da gerçekleştirilen programlar, vatandaşların memnuniyeti ve yoğun katılımıyla tamamlandı.
Kocaeli Başkan Söğüt’ten çikolata faturası iddiasına sert tepki Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "2 bin 450 liraya çikolata aldılar" iddiasına yanıt verdi. Çikolatanın 208 lira olduğunu ve rakamın adedi gösterdiğini belirten Söğüt, "Yanlış hesapla doğru siyaset olmaz" dedi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, son meclis toplantısında gündeme getirilen "Belediye tanesi 2 bin 450 liradan 208 adet çikolata alarak tek kalemde 510 bin lira ödeme yapmıştır" iddialarını yalanladı. Alınan çikolataların birim fiyatının 2 bin 450 lira değil, 208 lira olduğunu ve iddia edilen rakamın alınan ürün adedini gösterdiğini belirten Söğüt, "Ortada bir gerçek var. Ya faturayı tersten okudular, ya da bilerek çarpıttılar. Her iki durumda da bu kamuoyunu yanıltmaya yönelik tutumdur. Yanlış hesapla doğru siyaset olmaz. Gerçek dışı bilgilerle oluşturulmaya çalışılan bu tür söylemler, hizmet üretmek yerine gündem oluşturma çabasından ibarettir" diye konuştu. "Onlar laf üretsin, biz hizmet üreteceğiz" Başkan Söğüt, mecliste gündeme gelen bir diğer konu olan ve "tek teklifle alındığı" iddia edilen sokak hayvanları hemogram cihazı alımına da açıklık getirdi. Söz konusu cihaz için yetkili 3 farklı firmadan teklif alındığını kaydeden Söğüt, "Kamu kaynaklarının kullanımı konusunda hassasiyetimiz tartışmaya açık değildir. Biz polemik değil hizmet üretmeye, algı değil gerçeklerle konuşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ankara ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri etkinliği, ‘Taşacak Bu Deniz’ dizisinin oyuncularını ağırladı. Etkinlik kapsamında Başkente gelen oyuncular, hayranlarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen Trabzon Günleri etkinliği, Karadeniz kültürünü tanıtmanın yanı sıra sanat dünyasından isimleri de bir araya getiriyor. Etkinliğe katılan ‘Taşacak Bu Deniz’ dizisinde yer alan oyuncular, imza günü ve söyleşi programlarında vatandaşlarla buluştu. "Bana ‘evimizin kızı’ lakabını taktılar" Etkinliğe katılan oyunculardan Ava Yaman, Karadenizlilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Karadeniz bence adeta bir cennet. İsviçre ya da İskoçya’yı görmek isteyenlerin Karadeniz’e de uğraması gerektiğini düşünüyorum. Bana ‘evimizin kızı’ lakabını taktılar, buna layık olmaya çalışıyorum" dedi. "Oyunculuğum ve sesimle anılmak isterim" Sosyal medyada yapılan yorumlara da değinen Yaman, "Paylaşımlarımda kıyafetlerim ya da fotoğraflarım hakkında yorumlar yapılıyor. Ben ise oyunculuğum ve sesimle anılmak isterim. Özgürlük var deniyor. Bu da benim özgürlüğüm değil mi" ifadelerini kullandı. "Olduğum kişi olarak nefret edilmeyi tercih ederim" Genç oyuncu, sözlerini Kurt Cobain’den duyduğu bir sözle tamamlayarak, "Olmadığım biri olarak sevilmektense, olduğum kişi olarak nefret edilmeyi tercih ederim. Sektörde yeniyim, öğreniyorum ama çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.