GÜNDEM - 23 Nisan 2026 Perşembe 15:06

Karacabey’in köy okulunda unutulmaz 23 Nisan coşkusu

A
A
A
Karacabey’in köy okulunda unutulmaz 23 Nisan coşkusu

Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde Kurşunlu İlkokulu tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, öğrencilerin sergilediği birbirinden renkli gösteriler, şiirler ve dans performanslarıyla büyük beğeni topladı.


Öğrencilerin hazırladığı birbirinden renkli gösteriler ve anlamlı şiirler, izleyenlerden tam not alırken, program boyunca duygu dolu ve gurur verici anlar yaşandı. Programa Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ali Erbir, Türk Metal Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Serhat Erken, Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Kadir Civelek, Okul Müdürü Önder Tüfekçi, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda mahalle sakini ile öğrenci velileri katıldı.


Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda geleceğe olan inancın ve çocuklara duyulan güvenin en güçlü göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Karabatı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;


"23 Nisan, milletimizin egemenliğini ilan ettiği ve bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan ettiği çok özel bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara duyduğu güvenin ve verdiği değerin en somut göstergesidir. Bugün burada gördüğümüz bu güzel tablo, geleceğimizin emin ellerde olduğunu bizlere bir kez daha göstermektedir. Çocuklarımızın gözlerindeki umut, yarınlarımızın en büyük teminatıdır. Onların daha iyi şartlarda yetişmesi, kendilerini özgürce ifade edebilmeleri ve hayallerine ulaşabilmeleri için bizler her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı programda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve katkı sunan herkesi gönülden tebrik ediyorum."


Daha sonra gerçekleştirilen ödül töreni ile programda görev alan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.



Karacabey’in köy okulunda unutulmaz 23 Nisan coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik’te 23 Nisan coşkusunun yaşandığı çocuk şenliği havadan görüntülendi Pendik Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, yarışmalar, sahne gösterileri, palyaçolar ve maskotlarla unutulmaz bir gün yaşadı. Coşkunun ve eğlencenin bir arada yaşandığı Çocuk Şenliği dron ile havadan görüntülendi. Pendikli çocuklar ve aileleri, Pendik Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Şenliği’nde bir araya geldi. Pendik Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, miniklere ve ailelerine renkli ve eğlenceli anlar yaşattı. Şenlik kapsamında çocuklar için çeşitli yarışmalar düzenlendi, hatıra fotoğraf köşesi kuruldu. Şişme platformlar, palyaçolar, maskotlar ve sahne gösterileriyle dolu programda çocuklar, bayramın coşkusunu doyasıya hissetti. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 23 Nisan’ın neşesi Pendik Millet Bahçesi’nden doldu taştı. Hem eğlenceli hem de unutulmaz bir bayram atmosferi sunan şenlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sevinci hep birlikte yaşandı. Öte yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel düzenlenen Çocuk Şenliği dron ile havadan görüntülendi. "23 Nisan coşkusunu çocuklarımıza aşılamalıyız" Etkinliğe katılan Necmiye Akın, "Bir yandan buruk, bir yandan mutluyuz. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan olaylar nedeniyle derin üzüntü içerisindeyiz. Hayatını kaybeden çocuklarımıza ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Öte yandan, Pendik Belediyemizin çocuklarımız için düzenlediği bu anlamlı etkinlikle 23 Nisan coşkusunun yaşatılması bizlere mutluluk ve gurur veriyor. Bu özel günde çocuklarımızın bayram sevincini doyasıya yaşamaları, o coşku ve milli duyguyu hissetmeleri bizim için çok kıymetli. Çocuklarımızın bu duygularla büyüyüp ileride kendi çocuklarına da aynı değerleri aktarabilmesi adına bu tür etkinliklerin büyük önemi olduğuna inanıyorum. Bu anlamlı organizasyonda yer almaktan büyük bir onur duyuyorum" diye konuştu. "Pendik’te 23 Nisan coşkusu bir başka güzel" Etkinliğe çocuğuyla katılan Selçuk Ürün, "Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramı kutluyoruz. Bu anlamlı gün için atalarımıza şükran borçluyuz. Çocuğumla birlikte Pendik Millet Bahçesi’ne geldik ve burada çok güzel vakit geçirdik. Düzenlenen etkinliklere katıldık, oldukça keyifli anlar yaşadık.Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız acılar nedeniyle bir yandan buruk olsak da, geleceğe dair umutlarımızı koruyoruz. Bu yüzden bugün burada olmak bizim için çok kıymetli. Etkinlik alanında çocuklar için şişme kaydıraklar, çeşitli oyunlar, illüzyon gösterileri ve futbol aktiviteleri yer alıyor. Ayrıca çeşitli ikramlar da sunuluyor. Sahnedeki etkinlikler de çocuklara hitap edecek şekilde oldukça renkli ve eğlenceli. Tüm bu güzel organizasyon için belediyemize teşekkür ederiz" dedi.
İstanbul Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesi, doğum günü olan 23 Nisan’da çocuklarının mezarını ziyaret etti Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin anne ve babası, çocuklarının doğum gününde mezarını ziyaret etti. Minguzzi ailesine birçok vatandaş eşlik etti. Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi ve babası Andrea Minguzzi, çocuklarının mezarını doğum günü olan 23 Nisan’da ziyaret ederek andı. Ziyarette birçok vatandaş da aileye eşlik ederken bazı vatandaşlar Minguzzi’nin mezarına çiçekler ve balonlar bıraktı, Minguzzi’nin mezarının çevresine Türk bayrakları da asıldı. "Herkesin içinde biraz çocuk kalsın" Mezarlıkta konuşan baba Andrea Minguzzi, "23 Nisan hepimiz için kutlu olsun. Ahmet maalesef 15 yaşında vefat etti. Yani çocuk kaldı. Tam çocuk bayramında simge gibi oldu. Ama inanın size öneri vermek istiyorum. Bizim içimizdeki çocuğu hiç öldürmeyelim. Ona iyi bakalım. Herkesin içinde biraz çocuk kalsın. Çünkü bu hayatın en güzel zamanı ve en heyecanlı ve dünyayı pozitif gören zaman. Onun için biz hala pozitif devam etmek istiyoruz. Bütün çocuklar için mücadeleye devam ediyoruz. Ne kadar çocuğu kurtarabilirsek şükür ediyoruz" dedi. "Pastasını akşam tek bir mumla onu üfleyip doğum gününü, tek başıma kutlayacağım" Anne Yasemin Minguzzi, "Bugün 23 Nisan. Benim oğlumun doğum günü, aynı zamanda çocuk bayramı. Eskiden çocuk bayramları benim küçüklüğümde çok güzel kutlanırdı. Ama şimdi çocuklar korkuyorlar, son yaşananlardan dolayı. Kahramanmaraş’da olanlar hepimizin canını çok fena yaktı. Benim de böyle haberleri duyunca acım artıyor. Bugün çıkardığımız ‘Çiçeğim Mattia Ahmet Minguzzi’ kitabının imza günü vardı. Çok güzel geçti. Çok kalabalıktı. Yine çocuklar da daha fazlaydı. Buraya geldik. Onun buzlukta sakladığım küçük bir Trabzonspor pastası var. Akşam tek bir mumla onu üfleyip doğum gününü tek başıma kutlayacağım" diye konuştu.