GÜNDEM - 31 Mayıs 2026 Pazar 12:44

Mollarap’a değer katan projeler sona yaklaşıyor

A
A
A
Mollarap’a değer katan projeler sona yaklaşıyor

Yıldırım Belediyesi’nin, tarihi dokusu ve doğal alanlarıyla ilçenin en kıymetli bölgelerinden biri olan Mollaarap’ı cazibe merkezine dönüştürmek için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.


Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fevziye Parkı Çevre Düzenlemesi, Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü Rekonstrüksiyonu ve Fetih Korusu projeleri Mollaarap bölgesini; tarihi kimliği korunmuş, modern yaşam alanlarıyla zenginleşmiş, kültür ve turizm açısından güçlü bir çekim merkezi haline getirecek. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Fevziye Parkı Çevre Düzenlemesi, Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü Rekonstrüksiyonu ve Fetih Korusu projelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Mollarap Mahallesi’nin Yıldırım için önemine değinen Başkan Oktay Yılmaz; "Mollaarap bölgesi, ilçemizin hem tarihi mirasını hem de doğal güzelliklerini bir arada barındıran, çok kıymetli bir bölge. Biz de bu bölgeye, tarihine yakışır, geleceğe değer katan çok büyük bir dönüşüm projesi kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı.


Doğal doku korunuyor


Fevziye Parkı projesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Oktay Yılmaz, "12 bin 500 metrekarelik bir alanda hem tarihi hem doğal dokuyu koruyarak kapsamlı bir çevre düzenlemesi yapıyoruz. Tescilli köşkün rekonstrüksiyonu, havuzun restorasyonu, dans pistinin amfi tiyatroya dönüşümü, çocuk parkları, yürüyüş yolları ve teraslarıyla birlikte Fevziye Parkı, bölgenin cazibe noktası olacak. Burası sadece bir park değil; geçmişle geleceğin buluştuğu bir yaşam alanı olacak. Bölgenin en değerli yapılarından biri olan Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü’nün ise sadece temel izleri kalmıştı. Bu köşk, bir dönemin sanayi öncülerinden Osman Fevzi Efendi’nin hatırasını yaşatacak bir kültür durağıdır. Zemin katından fuayesine, toplantı salonlarından kafesine kadar bu yapı hem hemşehrilerimizin hem de ziyaretçilerin keyifle vakit geçireceği bir merkez haline gelecek" dedi.


Kültür aksı olacak


Mollaarap bölgesinde hayata geçirilecek en büyük projenin ise Fetih Korusu olduğunu vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz; "35 bin metrekarelik bu alanda yıllar önce yaşanan toprak kayması sonrası boşaltılan riskli bölgeyi, biz bugün Yıldırım’ın yeni şehir parkı haline getiriyoruz. Yürüyüş parkurlarından konser ve etkinlik alanlarına, spor sahalarından alışveriş sokağına, konaklama birimlerinden kültür sanat merkezine kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda Hünkar Köşkü, Müsellim Köşkü ve Fevziye Parkı’nı birbirine bağlayan büyük bir kültür koridoru oluşturuyoruz. Bu proje tamamlandığında Mollaarap, Bursa’nın en özel yaşam ve kültür akslarından biri haline gelecek. Şu anda Fevziye Parkı’nda çalışmaların yüzde 75’i tamamlandı. Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü’nde ise işlerin yüzde 80’i tamamlandı. İnşallah çalışmalara ara vermeden projelerimizi tamamlayıp, Yıldırımlıların hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.



Mollarap’a değer katan projeler sona yaklaşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Vali Dr. Erdinç Yılmaz’dan Türk Hava Kuvvetleri’nin 115. yılına özel mesaj Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunun 115. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Eskişehir’in havacılık tarihindeki ve sanayisindeki stratejik önemine vurgu yapan Yılmaz, "Türk Hava Kuvvetleri’nin her bir başarısı, Eskişehir halkı için ayrı bir gurur ve sevinç kaynağıdır" dedi. 1 Haziran 1911 tarihinde temelleri atılan Türk Hava Kuvvetleri’nin 115. kuruluş yıl dönümü, Eskişehir’de de gururla karşılandı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz yayımladığı mesajda, askeri gücün göklerdeki bağımsızlığın ve milli gururun çelikten kanatları olduğunu belirterek, hava kuvvetlerinin disiplini, yüksek teknolojisi ve üstün cesaretiyle dünyada parmakla gösterilen askeri güçlerden biri haline geldiğini ifade etti. "Mavi vatanımızın gökyüzündeki muhafızları" Hava Kuvvetleri personelinin vatan semalarını her türlü tehdide karşı sarsılmaz bir inançla koruduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Mavi vatanımızın gökyüzündeki muhafızları, milletimizin huzur ve güveninin en büyük teminatlarından biridir. Eskişehir; stratejik öneme sahip askeri birliklerimize, havacılık sanayimizin kalbi olan kurumlarımıza, gökyüzüne sevdalı bir halkın ev sahipliğine bürünmüştür. Bu sebeple, Türk Hava Kuvvetleri’nin her bir başarısı, Eskişehir halkı için ayrı bir gurur ve sevinç kaynağıdır. Kahraman Hava Kuvvetleri mensuplarımız; sizler bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırırken bizler de size olan güvenimizi ve şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyoruz." Vali Yılmaz, mesajının son bölümünde başta Cumhuriyetin kurucusu ve Hava Kuvvetlerinin vizyoneri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm hava şehitlerini rahmetle, gazileri ise minnetle andığını belirterek, halen görev başında olan tüm personele kazasız ve başarılı görevler diledi.