GÜNDEM - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 16:20

Nilüfer’de Zafer Bayramı’nın 103’üncü yılı kutlandı

A
A
A
Nilüfer’de Zafer Bayramı’nın 103’üncü yılı kutlandı

Nilüfer Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle kutladı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Nasıl ki 30 Ağustos’ta bu topraklarda kararlılık, cesaret, akıl ve dayanışma ile bütün zorluklar aşıldıysa, bugün de biz o günlerden aldığımız güç ile geleceği inşa edeceğiz" dedi.


Zafer Bayramı’nın 103’üncü yıldönümü her yerde olduğu gibi Nilüfer’de de büyük bir coşku ve gururla ile kutlandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenledi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir’in yanı sıra Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Cemile Boncuk, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve Nilüferliler katıldı. Çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören devam etti. Törende Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Muhammed Ebrar Nazlı, Nazım Hikmet’in Kuvay-i Milliye Destanı’ndan 8’inci babı okudu.


Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, "Bugün bizim için hem zafer hem gurur günüdür. Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığında Dumlupınar’da tarih yazılan gündür. Ülke işgal altındayken; özgürlüğe, demokrasiye doğru şahlandıran Atatürk’e ve silah arkadaşlarına aynı zamanda bir minnet günüdür" dedi.


İnananların zaferi


Tam bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin bu zaferin eseri olduğunu dile getiren Başkan Şadi Özdemir, "Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Bu zafer Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır." 30 Ağustos inananların zaferidir. Bu topraklarda kararlılık, cesaret, akıl ve dayanışma ile bütün zorlukların aşıldığının en güzel göstergesidir. Büyük Zafer, bize başaracağımızı gösterdi. Şimdi biz biliyoruz ki inanırsak başarırız. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini yaşatmak için söz veriyoruz. Laiklik bizim güvencemizdir. Demokrasi bizim yolumuzdur. Hukuk devleti bizim sigortamızdır. Nasıl ki 30 Ağustos’ta bu topraklarda kararlılık, cesaret, akıl ve dayanışma ile bütün zorluklar aşıldıysa, bugün de biz o günlerden aldığımız güç ile geleceği inşa edeceğiz " dedi. Başkan Şadi Özdemir, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri minnet ve saygıyla andı.


Milletin yeniden doğuşu


Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, 103 yıl önce esaret zincirlerinin parçalandığını, milletin özgürlük ve bağımsızlığa kavuştuğunu söyledi. Gazioğlu, Büyük Taarruz’un sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunun adı olduğunu söyledi. O günlerde Anadolu’nun her köşesinden yüreğinde vatan sevgisi taşıyan herkesin bir araya geldiğini belirten Gazioğlu, "Bizlere düşen onların emanet ettiği bu vatanı ve Cumhuriyet’i aynı kararlılıkla korumaya devam etmektir. Gelecek nesillere 30 Ağustos’un bizlere öğrettiği cesareti, umudu ve bağımsızlık ruhunu aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur" dedi.



Nilüfer’de Zafer Bayramı’nın 103’üncü yılı kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gazeteci Uludağ dosyası yetkisizlikle Ankara’ya gönderildi Gazeteci Alican Uludağ hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarından iddianame hazırlanırken dosya yetkisizlik kararıyla Ankara’ya gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyi değerlendiren İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyanın yetkisizlikle Ankara Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Hazırlanan iddianamede Uludağ’ın "zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret", "zincirleme şekilde Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" ve "zincirleme şekilde halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından 3 yıl 8 aydan, 23 yıl 5 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "müşteki", gazeteci Alican Uludağ’ın "şüpheli" olarak yer alırken, Uludağ’ın ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı bazı paylaşımlara yer verildi. Söz konusu paylaşımlar nedeniyle Uludağ’ın, zincirleme şekilde Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde somut fiil isnadında bulunduğu, farklı tarihlerde yapmış olduğu paylaşımlarla üzerine atılı suçu zincirleme şekilde işlediği anlatıldı. İddianamede, Uludağ’ın ilgili paylaşımları herkese açık şekilde sosyal medya platformunda yapmış olması ve paylaşımların belirlenemeyen sayıda kişiye ulaştığının anlaşılması karşısında suçun alenen işlendiği, bu kapsamda şüpheli hakkında kamu davası açılabilecek nitelikle yeterli delilin bulunduğu kaydedildi. İddianamede, Uludağ’ın paylaşımlarında beyan edilen sözlerin ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeniyle ilgili olduğu ifade edildi. Bu kapsamda eylemlerinin kamu barışını bozmaya elverişli olduğu, toplumu manipüle etmek amacıyla gerçeğe aykırı veya yanıltıcı bilgiler verdiği ileri sürüldü.
İzmir Urla’da 25 projenin açılış ve temel atma töreni CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Urla Belediyesinin tamamladığı 25 projenin açılış ve temel atma törenine katıldı. Urla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen "24 ayda 25 proje, 12 temel atma 13 açılış" törenine yoğun katılım sağlandı. Programa Özgür Özel ve Cemil Tugay’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzmir’in binlerce yıllık tarihiyle bir cumhuriyet kenti olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bizlerin her zaman yurttaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir kenttir. Bizler de bu değerlerin temsilcileri olarak, halkımızdan ve partimizden güç alarak yolumuza devam ediyoruz. Yarımada’ya hizmet edecek şekilde Urla İçmeler Mahallesi’nde asfalt plent tesisi kurulacak. Özellikle Yarımada bölgesinde böyle bir ihtiyacın olduğunu bildiğimiz için çalışma yaptık. Urla’nın sadece merkezine değil, bütün mahallelerine hizmet götürme çabasında olan Urla Belediye Başkanımız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe belediyemizle uyum içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İzmir’de 31 belediyeden 29’unu kazandık. İzmir, CHP’nin amiral gemisi, sancak gemisidir. Urla’nın 2019’daki iradesine kayyum atadılar. Kayyumun Urla’ya nasıl 5 yıl kaybettirdiğini başkanımız anlattı. Urlalılar seçimde yüzde 70,56 oy vererek kayyum dönemine gerekli cevabı verdi" dedi. "Belediyelerimiz dimdik ayaktadır" Mevcut başkanın borçları sekizde bir oranına indirdiğini söyleyen Özel, "Bu temiz, tasarruflu ve halkçı belediyeciliğin uygulamalarıdır. Tüm saldırılara rağmen CHP’li belediyeler dimdik ayaktadır. İktidar değişimini hep birlikte başaracağız" diye konuştu. "Sadece 53 milyon lira borcumuz kaldı" Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan da hayata geçirilen projeler ve mali durum hakkında bilgi verdi. Göreve geldiklerinde belediye duvarına borç tablosunu asma sözü verdiklerini hatırlatan Balkan, "Belediyeyi devraldığımızda 35 dükkanımız yıkılmış, kira gelirlerimiz sıfırlanmıştı. Toplamda güncel değerle 335 milyon lira borçla belediyemizi devraldık. Şu an 100 milyon lira yatırım kredisi çekerek hem projelerimizi hayata geçirdik hem de borçlarımızı ödedik. Urla Belediyesinin sadece 53 milyon lira borcu kalmıştır" ifadelerini kullandı. 13 projenin temeli atıldı Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tamamlanan yatırımların açılışı yapıldı. Tören kapsamında kreş, kapalı pazaryeri, semt evi, atık getirme merkezi ve çevre düzenlemesi gibi 12 projenin açılışı gerçekleştirilirken, kapalı spor salonu, kültür merkezi ve hayvan barınağı gibi 13 projenin de temeli atıldı.