ASAYİŞ - 27 Haziran 2025 Cuma 12:32

Sosyal medya üzerinden borsa vurgununa polis baskını

A
A
A
Sosyal medya üzerinden borsa vurgununa polis baskını

Bursa’da sosyal medya üzerinden akıllı hisse yatırımı vaadiyle vatandaşları dolandıran bir şebeke üyeleri 5 ilde yapılan operasyonla gözaltına alındı. 8 kişiden 4’ü tutuklanırken, nitelikli dolandırıcılık yapan şahısların yatırılan paraları kripto ve soğuk cüzdan hesaplarına aktardıkları ortaya çıktı. Ekibin Şile’de lüks bir villada işlemlerini yürüttüğü tespit edildi. Operasyonda 1 Uzi silah, 3 tabanca çok sayıda şarjör, 53 adet cep telefonu ve çok sayıda materyal ele geçirildi.


22 Şubat tarihinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran bir kişi, 2024 Kasım ayında facebook üzerinden Akıllı Hisse Yatırımı isimli bir sayfada hisse yatırımı gördüğünü, whatsapp grubuna üye olduğunu, yatırım grubunda birçok üye olduğunu, yatırım uzmanının telefonuna program kudurduğunu, yatırım uzmanlarının yönlendirmeleri ile hisse alım-satımı vaadiyle banka hesaplarından toplamda 2 milyon 400 bin lire transfer yapıldığını ihbar etti. Programa göre sözde kazancının sürekli arttığını ancak parasını çekemeyince sistemin dolandırıcılık üzerine kurulu olduğunu anladığını bildiren kişinin ihbarıyla soruşturma başlatıldı.


Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce başlatılan çalışmada; dolandırılan vatandaşlara ait paraların bir çok paravan şirket ve İstanbul Kapalıçarşı’daki bazı kuyumcu hesaplarına geldiği, paravan şirket hesabına gelen paraların izinin kaybettirilmesi amacıyla, kripto ve soğuk cüzdan hesaplarına aktarıldığı, kuyumcu hesabına gelen paraların ise dolandırıcılık şebekesine bağlı saha elamanlarınca fiziki altın olarak alındığı tespit edildi.


Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce 24 Haziran günü, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Hatay illerinde eşzamanlı yapılan operasyonlarda E.A.(24), E.K(19), M.D.A.(33), A.M.K(18), İ.A.(71), F.G(21), U.Ö(31), F.D.(28) isimli 8 şüpheli yakalandı.


Dolandırıcılık şebekesine bağlı bir grubun gizliliğe riayet ederek yakalanmamak amacıyla İstanbul Şile Ağva da ormanlık alan içerisinde yazlık villada faaliyetlerine devam ettiği tespit edildi. Yazlık villa ve diğer tespit edilen şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 Adet uzi tabir edilen tam otomatik vahim silah, silaha ait 2 adet şarjör, 3 Adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör,67 adet 9mm fişek, 9 adet laptop, 1 adet tablet, 53 adet cep telefonu, 102 adet sim kart ele geçirildi.


Dijital delillerin incelenmesi sonucu çok sayıda olayın aydınlatılması beklenirken, şüphelilerin hesap hareketlerinde yüksek miktarda para trafiği tespit edildi.


Gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü işlemleri sonrasında sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, 4 şahıs hakkında ise adli kontrol kararı verildi.


Polis yetkilileri, benzer şekilde dolandırılan mağdurların Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvurmasını istedi.



Sosyal medya üzerinden borsa vurgununa polis baskını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik’te çöpten çıkan bağlama gönüllere dokundu Pendik Belediyesi’nde temizlik görevlisi olan Bilgin Kaplan, çöpleri topladığı sırada bulduğu bağlamayı kamyon kasasında çalmaya çalıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Pendik’te sabah saatlerinde yaşanan renkli anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Pendik Belediyesi’nde görev yapan temizlik görevlisi Bilgin Kaplan, Güzelyalı Mahallesi’nde rutin temizlik çalışması yaptığı sırada çöp konteynerini boşaltırken kenarda bırakılmış bir bağlama fark etti. Merak ederek bağlamayı eline alan Kaplan, trafiğin yavaş seyrettiği anda çöp kamyonunun kasasında güvenlik korumalı alanında kısa bir süre bağlama çalmaya çalıştı. O anlar, yoldan geçen başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede çok sayıda beğeni ve olumlu yorum aldı. Samimi görüntüler, izleyenlerin yüzünde tebessüm oluştururken, temizlik görevlisinin müziğe olan ilgisi takdir topladı. "Müzik ruhun gıdasıdır, herkesin çalmasını tavsiye ediyorum" Konuyla ilgili konuşan Bilgin Kaplan, "Güzelyalı Mahallesi’nde sabah saatlerinde çöpleri toplarken, çöp konteynerini dökerken kenarında sazı gördüm. Merak ettim, aldım. Böyle çalmaya çalışırken bir vatandaşın dikkatini çekmiş. Sosyal medyada paylaşmışlar, insanlar beğenmiş, güzel yorumlar yapmışlar. Bu benim çok hoşuma gitti. Müzik ruhun gıdasıdır. Herkesin çalmasını tavsiye ediyorum. Benim müzik aletleri arasında en sevdiğim bağlamadır. İzleyen ve beğenen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Düzce Otobüsten 46 bin silah parçası çıkmıştı: 5 şüpheli tutuklandı Düzce’de bir yolcu otobüsünde, İstanbul’a sevkiyatı yapılan 46 bin 655 silah parçası ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren silah kaçakçılarına yönelik yaklaşık 23 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilerin Düzce’den İstanbul’a çok sayıda silah parçası sevkiyatı yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilerden M.E.K.’ye ait Tokuşlar Mahallesi’ndeki iş yeri, otomobil ve yolcu otobüsünü takibe aldı. İş yerinden silah parçalarının koliler ve torbalar içerisinde otobüse yüklendiği tespit edildi. Otoyolda durdurulan araçlarda yapılan aramalarda, toplam 46 bin 655 silah parçası ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında; 2 bin 115 tabanca alt gövdesi, 2 bin 100 üst kapak takımı, 2 bin 100 namlu, 2 bin 100 tabanca iğnesi, 2 bin emniyet mandalı, 2 bin 100 mekanizma yatağı, 2 bin 100 üst kapak tutucu, 2 bin 100 üst kapak düşürme mandalı, 2 bin 100 iğne kontrol pimi, 2 bin 100 arpacık, 2 bin 50 tetik tutucu, 2 bin 50 iğne tutucu gibi diğer tamamlayıcı parçalar ile 1 adet silah yapımında kullanılan çok amaçlı torna tezgahı yer aldı. Ayrıca, aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ekipler, ele geçirilen malzemelerin birleştirilmesi durumunda yaklaşık 2 bin 100 ruhsatsız tabanca üretilebileceğini belirledi. 5 kişi tutuklandı Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden M.E.K., A.Ö., M.C.Ö., İ.İ. ve Z.D. tutuklanırken, D.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: "İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, İsrail’in Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanımasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır. Somali Federal Cumhuriyeti ve Somaliland bölgesinin geleceğine ilişkin kararlar, tüm Somalililerin iradesini yansıtacak şekilde alınmalıdır. Afrika Boynuzu’nda barış ve güvenliğe önem veren ve Somali’nin toprak bütünlüğünü kararlılıkla destekleyen Türkiye, Somali halkının yanında olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.