SPOR - 07 Nisan 2026 Salı 14:20

Yıldırım’ın milli gururu Rümeysa

A
A
A
Yıldırım’ın milli gururu Rümeysa

Bursa’lı sporcu Rümeysa Karagöz, milli takıma seçilerek ülkemizi Almanya’da düzenlenecek Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı.


Yıldırım’ı sporda marka kent haline getirme hedefiyle tesisleşme ve eğitim alanında önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, yaptığı yatırımların karşılığını almaya devam ediyor.


Spor altyapısını güçlendiren, gençleri spora teşvik eden ve yetenekli sporcuları destekleyen Yıldırım Belediyesi bugüne kadar milli takımlara çok sayıda sporcu kazandırırken, Yıldırım’ın son milli gururu Rümeysa Karagöz oldu. Ankara’da, Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Milli Takım kadrosunu belirlemek amacıyla düzenlenen seçme müsabakalarına katılan Yıldırımlı sporcu Rümeysa Karagöz, gösterdiği üstün performansla milli takıma seçilmeyi başardı. Başarılı sporcu, 10 Mayıs’ta Almanya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda hem Türkiye’yi hem de Yıldırım’ı temsil edecek.


Sporun her alanına yatırım


Yıldırım Belediyesi’nin spora yaptığı yatırımların sonucu olarak çok sayıda milli sporcu yetiştirdiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelişiminde sporun yeri çok büyük. Bu bilinçle Yıldırım’da sporun her alanına yatırım yapıyor, çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturuyoruz. Amacımız sadece başarılı sporcular yetiştirmek değil; aynı zamanda sağlıklı, disiplinli ve özgüvenli bireyler kazandırmak. Rümeysa evladımızın milli takıma seçilmesi bizler için büyük bir gurur. İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bizlere yeni bir milli gurur yaşatacaktır" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’a açık AVM yapılıyor; İnşası ay sonu başlayacak Erzurum’da yatırım atağını sürdüren Cihan Grup, MNG AVM merkezli büyük ölçekli yeni projesiyle kentin çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yavuz, üç yıl içinde tamamlanması planlanan projeye ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı. Cihan Grup MNG AVM Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yavuz, halihazırda devam eden yatırımların yanı sıra yeni proje için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek şunları söyledi; "Şu anda Cihan Grup olarak yaklaşık 7 milyar TL’lik bir yatırımımız da halihazırda devam ediyor. Üç yıl içinde AVM’yi büyütme projemiz var. Daha geniş, ferah, daha yaşanılabilir bir AVM oluşturuyoruz. Temelleri Nisan ayı sonunda atmayı düşünüyoruz. Tamamen açık AVM usulü MNG AVM ile entegre, Türkiye’de sayılı projelerden biri. Bunlar için çok zorlandık ama yapacağız" 120 bin metrekarelik proje Projenin yalnızca bir alışveriş merkezi genişlemesi olmadığını, aynı zamanda çok yönlü bir yaşam alanı olacağını vurgulayan Yavuz, şu ifadeleri kullandı; "Üç yıl içinde bu projeyi bitirip şehre hem yaşam alanı hem eğlence alanı hem kültür sanat faaliyetlerini yürütmek için hem AVM’nin kapasitesini artırmak için çabalarımız sürüyor. İnşaatımız yaklaşık 120 bin metrekare. Katımızdan da feragat ettik. Şehrin görüntüsünü siluetini de kapatmamak için 10 kata düşürdük. Şehrin soğuk iklimini de düşünerek alttan ısınmayı da projeye dahil ettik." Konut, ticaret ve sosyal yaşam bir arada Projede konut, ticaret ve sosyal alanların entegre şekilde yer alacağını belirten Yavuz, detayları şöyle açıkladı; "Alışveriş merkezinin yan tarafından 113 bin metrekare alanda yaklaşık 260 daire, en az 42 dükkan, konut için 420 araç, AVM için 410 araç olmak üzere toplam 830 araçlık otopark kapasitesi bulunacak, sosyal donatı alanları, eğlence ve yemek alanından oluşan Cihan Park için çalışmalarımız tüm hızıyla devam temektedir ayrıca yapılacak bu yatırım ile toplam çalışan kapasitemizin 6 bine çıkmasını planlıyoruz." Bin 200 kişilik yeni istihdam hedefi Yatırımın istihdama da önemli katkı sağlayacağını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti; "1200 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. İnşaat büyüklüğü dikkate alındığında şehrimize yaklaşık 264 milyon dolar bir yatırım kazandıracak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz."
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan zorlu maç öncesi Kayserispor’a ‘moral’ ziyareti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Süper Lig’in 29’uncu haftasında Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak kritik karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı takımı ziyaret ederek destek mesajı verdi. Sporun ve sporcunun dostu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayserispor’un Süper Lig’in 29’uncu haftasında sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı kritik mücadele öncesinde Kayserispor’un kulüp tesislerinde futbolcular ve teknik heyetle bir araya geldi. Takıma moral veren Başkan Büyükkılıç, Kayserispor’un şehri en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayarak, "Şehrimizin en güzel şekilde temsil edilmesi için sizlerle birlikte çaba gösteriyoruz. Maçları keyifle, zevkle izliyoruz ama sonucu arzu ettiğimiz seviyede göremeyince üzülüyoruz. Süper Lig’de kendisini kanıtlamış, yer bulmuş takımın oyuncuları olarak zor gibi görünen süreci atlatacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Sarı-kırmızılı ekibin birkaç galibiyetle yeniden çıkış yakalayacağını belirten Büyükkılıç, hem futbolculara hem de teknik heyete olan güvenini dile getirerek, şunları söyledi: "Kayserispor’umuz her zaman zoru başarmıştır, sonuçta da şehrimizin yüzünü güldüren konuma gelmiştir. Aynı şekilde birkaç maçı alınca, havanın değişeceğini sizler de bizler de biliyoruz. Kaçan pozisyonlara üzülüyoruz ama bu başaramayacağınız anlamına gelmiyor. Bu hafta başarıya ulaşacağınıza inanıyorum. Sizleri seviyoruz, bu haftadan sonra yüzümüz gülecek diye umuyor ve inanıyorum, başarılar diliyorum." Kayserispor’un kentin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, kulübe desteklerinin süreceğini de belirtti. Ziyaret kapsamında Kayserispor Kulüp Başkanı Nurettin Açıkalın ile bir araya gelen Büyükkılıç, takımın durumu hakkında bilgi aldı. Öte yandan Başkan Büyükkılıç, 11 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de oynanacak karşılaşma için tüm Kayserilileri tribünlere davet etti. Ziyaret, teknik heyet ve futbolcuların Büyükkılıç’a alkışlarla teşekkür etmesiyle sona erdi.
Muğla Menteşe’de öğretmenlerin isimleri sokaklara verildi Menteşe Belediye Meclisi’nde alınan kararla, Muğla’da eğitim hayatına katkı sunan öğretmenlerin isimleri Emirbeyazıt Mahallesi’ndeki yeni sokak ve caddelere verildi. Ayrıca belediyede bazı müdürlüklere yeni atamalar yapıldı. Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Cumhuriyet dönmemi öğretmenlerinin isimleri kent hafızasında yaşatılacak. Menteşe Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında, daha önce Mart ayında gündeme alınan önerge karara bağlandı. Buna göre Emirbeyazıt Mahallesi’nde yeni açılan imar yollarına, Muğla’da görev yapmış ve çok sayıda öğrenci yetiştirmiş öğretmenlerin isimleri verildi. Karar kapsamında; Nilüfer Caner, Osman Günsan, Sakine Şeker Özman, Feride Demircan, Artemiz Kaleli, Zeliha Korkmaz ve Hüsnü Kıvırcık’ın isimleri, mahalledeki cadde ve sokaklarda yaşatılacak. Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, daha önce Ortaköy Mahallesi’nde de Cumhuriyet’in aydınlanma mirasını yaşatmaya yönelik benzer adımlar attıklarını hatırlatarak, Emirbeyazıt Mahallesi’nde "kolejler bölgesi" olarak bilinen alanda bu isimlerin anlamlı bir karşılık bulacağını ifade etti. Öte yandan meclis toplantısında belediye bünyesinde bazı müdürlüklere atamalar da gerçekleştirildi. Buna göre Gelirler Müdürlüğü’ne asaleten Hüseyin Barış Maraş atanırken, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne Hülya Ereşter, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne Ceren Gürsoy, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne İbrahim Şahin ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne Soner Güntepe vekaleten görevlendirildi.