GÜNDEM - 25 Haziran 2025 Çarşamba 13:39

Zabıtadan kasap ve sakatatçılara denetim

A
A
A
Zabıtadan kasap ve sakatatçılara denetim

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gıda sektörüne yönelik denetimler kapsamında şehirdeki kasap ve sakatatçıları mercek altına aldı.


İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son olarak şehirdeki kasap ve sakatatçıları mercek altına aldı. Gıda sektörüne yönelik denetimler kapsamında toplamda 66 iş yeri kontrolden geçirildi.


Denetimlere ilişkin Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Zabıta Müdürlüğü olarak ilçemizde faaliyet göstermekte olan kasap ve sakatatçılara yönelik denetimler ifa edilmiştir. Denetimlerde 62 adet kasap ve 4 adet sakatat faaliyeti gösteren toplam 66 işyerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, Terazi, Hijyen, Fiyat Etiket ve Tarifeler, Saklama ve Depolama Alanları, Yaya yolu işgali vs. konularında gerekli kontroller yapılmıştır. Denetim esnasında kusurlu bulunan işyerleri yazılı ve sözlü uyarılmıştır. Zabıta Müdürlüğü olarak halkımızın huzur ve esenliği için her alanda çalışmalarımız ve denetimlerimiz devam etmektedir" denildi.



Zabıtadan kasap ve sakatatçılara denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.