MAGAZİN - 14 Mayıs 2022 Cumartesi 09:12

Zeynep Avcı Bursa’da sitem etti

A
A
A
Zeynep Avcı Bursa’da sitem etti

O Ses Almanya 2021 yarışmasında Tan Taşçı’nın ‘Yalan’ şarkısını seslendirerek adını duyuran Zeynep Avcı, Bursalı dinleyicilerin ‘Yalan’ diye seslenişleri üzerine, “Şimdi sabaha kadar ‘Yalan’ı söylersek olmaz tabii.

O Ses Almanya 2021 yarışmasında Tan Taşçı’nın ‘Yalan’ şarkısını seslendirerek adını duyuran Zeynep Avcı, Bursalı dinleyicilerin ‘Yalan’ diye seslenişleri üzerine, “Şimdi sabaha kadar ‘Yalan’ı söylersek olmaz tabii. Zeynep Avcı başka şarkılar da söyleyebiliyor diye geldim ben buraya" dedi.


Jolly Joker Bursa sahnesinde müzikseverlerle buluşan Zeynep Avcı, Yıldız Tilbe, Sezen Aksu, Sıla ve birçok sanatçının sevilen şarkılarını kendi yorumuyla seslendirdi. Konserin üçüncü şarkısı olarak ‘Yalan’ şarkısını seslendiren sanatçı, cover şarkılar ile konserine devam etti. Bursalı dinleyicilerin şarkı aralarında ‘Yalan’ diye seslenişleri üzerine Avcı, “Şimdi sabaha kadar ‘Yalan’ı söylersek olmaz tabii. Her şeyde olduğu gibi, başında olduğu gibi sonunda da söyleyeceğim. Ama şimdi güzel şarkılar da var. ‘Zeynep Avcı başka şarkılar da söyleyebiliyor’ diye geldim ben buraya. Herkesin istek şarkılarını tabii ki söyleyeceğim" diyerek konserine devam etti.


Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Zeynep Avcı, konserin kapanışını söz verdiği gibi ‘Yalan’ şarkısıyla sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tango dans topluluğu Forever Tango 23 Mayıs’ta seyirciyle buluşuyor. Tango dans topluluğu Forever Tango, 23 Mayıs Perşembe akşamı İş Sanat seyircisiyle buluşacak. Ünlü müzisyen Luis Bravo’nun yönettiği tango dans topluluğu Forever Tango, 23 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleştireceği gösteride Arjantin’in tutkulu müziğini ve dansını İş Sanat seyircisiyle buluşturuyor. Los Angeles Filarmoni, Buenos Aires Filarmoni, Teatro Colón gibi büyük senfoni orkestralarında ve prestijli topluluklarda yer alan Arjantinli müzisyen Luis Bravo tarafından kurulan ve yönetilen Forever Tango, 23 Mayıs Perşembe 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyirciyle buluşuyor. 12 dansçı ve 9 müzisyenin yer aldığı orkestrayla sahne alacak topluluk, tangonun 19. yüzyıl Arjantin’inin arka sokaklarından doğuşunun hikâyesini müzik ve dans aracılığıyla ustaca sahneye taşıyor. Günümüzde Arjantin’in en önemli “kültürel mirası” olarak görülen tango için Luis Bravo şunları söyledi: “Tango, üç dakikada anlattığınız bir hikâyedir. Tutkulu ve melankoliktir. Şefkatli ancak haşindir. Tango, danstan çok daha fazlasıdır; bir drama, bir kültür, bir yaşam biçimidir.” Uluslararası arenada büyük beğeni toplayan ve Broadway’de en çok sahne alan tango dans topluluğu olma unvanını elinde bulunduran Forever Tango, San Francisco Bay Area Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından da En İyi Turne Müzikali seçildi.
Denizli Başkan Ertemur’dan Anneler Günü mesajı Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Hayatımıza anlam katan, sevginin en güzel vücut bulmuş hali olan annelerimizin bu özel günlerini en içten duygularımla kutluyorum” dedi. Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar’ı Anneler Günü olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, mesajında tüm annelerin gününü kutlayarak, “Türk Milleti olarak toplumumuzda annelerimizin değeri her zaman çok büyük olmuştur. Annelerimiz sonsuz bir sevginin, merhametin, fedakârlığın, sabrın, şefkatin sembolü olmuş, yaşımız kaç olursa her birimiz için en büyük güç kaynağı olmuştur. Annelerimiz, evladını yetiştirirken aslında topluma bir birey kazandırmaktadır. Öyle ki, bir birey de tüm dünyaya devrimleriyle örnek olabilmektedir. Bunun en güzel örneği de, Zübeyde Hanım’ın yetiştirdiği Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biliyoruz ki, annelerimizi bir gün değil her gün hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermeli, bizlere göstermiş oldukları doğru yolda ilerlemeliyiz. Her annenin en büyük temennisi evladının sağlıklı ve mutlu büyümesidir. Bizlerin de en büyük dileği, her bir annemizin evinde yemeğinin pişmesi, çocuklarının mutluluğuna sağlıkla ortak olmasıdır. Anneler Günü, çocukları için sevgisini, emeğini veren, karnında taşımasa dahi yüreğiyle anne olan, şefkat ve merhametiyle çevresindeki her canlıya değer vermeyi bilenlerin günü. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımıza anlam katan, sevginin en güzel vücut bulmuş hali olan başta şehit anneleri olmak üzere kıymetli eşim ve tüm annelerimizin bu özel günlerini en içten duygularımla kutluyor, değerli annem gibi hatıralarımızda ölümsüzleşen annelerimizi de sevgiyle yâd ediyorum” dedi.
Van Van’da 6 günlük yasaklama Van Valiliği, kentte yapılacak bazı eylem ve etkinliklerin 6 gün süreyle yasakladığını duyurdu. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu meyanda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 10.05.2024 tarihinden geçerli 15.05.2024 tarihi de dahil 6 gün süre ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır. Belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, her türlü kanuna aykırı eylem etkinliğe katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına ve bu kapsamda belirtilen yere geçişler için başka illerden gelerek ilimiz güzergâhının kullanılmasına izin verilmemesi kararı alınmıştır” denildi.