SPOR - 28 Mayıs 2017 Pazar 23:10

Çanakkale’de şampiyonluk kutlaması

A
A
A
Çanakkale’de şampiyonluk kutlaması

Beşiktaş’ın lig şampiyonluğu, Çanakkale’de de coşkuyla kutlandı.

Beşiktaş’ın lig şampiyonluğu, Çanakkale’de de coşkuyla kutlandı.


Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor’u 4-0 mağlup etti. Ligin bitimine bir hafta kala en yakın rakibi Medipol Başakşehir’e 4 puan fark atan siyah-beyazlılar, üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Çanakkaleli taraftarlar sokağa döküldü. Kordon boyu ve iskele meydanına akın eden vatandaşlar, şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Özer, küçük Muharrem’in en büyük hayalini gerçekleştirdi Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer verdiği sözü yerine getirerek, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde küçük Muharrem’e bisikletini hediye etti. Göreve geldiği andan itibaren spor ve sporculara yönelik faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bu çerçevede küçük Muharrem’e de bisiklet sözü vermişti. Başkan Özer, babası engelli olan küçük çocuğa, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde bisiklet hediye ederek en büyük hayalini gerçekleştirdi. Çok mutlu olduğunu söyleyen bisiklet tutkunu Muharrem, “Ahmet amcama, beni unutmadığı için ve bu bisikleti aldığı için teşekkür ediyorum” dedi. “En büyük hayalim bir bisiklete sahip olmaktı” “En büyük hayalim bir bisiklete sahip olmaktı” diyen Muharrem Ürün, Başkan Özer’e teşekkür etti. Muharrem sevincini şu sözlerle dile getirdi: “Başkanımız bugün bana bir bisiklet hediye etti. Sadece beni değil, çalışmaları ile onların yanında olacağını söyleyerek buradaki tüm çocukları da mutlu etti. Allah, Başkanımızdan razı olsun. Bisikletimi çok beğendim. Daha önce karşılaştığımızda, Başkanımız bana bisiklet sözü vermişti. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde de bu sözünü yerine getirdi. Bisikletim ile doya doya gezeceğim. Ahmet amcama beni unutmadığı için çok teşekkür ederim.”
Aydın Yunanistan geri itti, Türkiye kurtardı Aydın’da Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Mayıs ayı içerisinde, Yunanistan tarafından geri itilen 91’i çocuk toplam 278 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aydın’da Didim ve Kuşadası açıklarından lastik bot veya can salları ile Yunanistan’a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yunan sahil güvenliği tarafından geri itilerek ölüme terk edilen düzensiz göçmenler için yapılan çalışmalar Mayıs ayında da hız kesmezken, 1-31 Mayıs tarihleri arasında toplam 278 düzensiz göçmen kurtarıldı, 1 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Son 1 ayda toplam 13 olay meydana gelirken, kurtarılan 278 düzensiz göçmen ise sağlık kontrollerinin ardından Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı verilerine göre Aydın’da 2 Mayıs’ta Didim açıklarında 1’i çocuk olmak üzere 38 düzensiz göçmen kurtarılırken 1 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. 4 Mayıs’ta Kuşadası açıklarında 8’i çocuk toplam 23 düzensiz göçmen, 5 Mayıs’ta Kuşadası açıklarında 10’u çocuk 42 düzensiz göçmen, 20 Mayıs’ta Kuşadası açıklarında 3’ü çocuk 8 düzensiz göçmen, 22 Mayıs’ta Kuşadası açıklarında 1’i çocuk 9 düzensiz göçmen, 24 Mayıs’ta Kuşadası açıklarında 33’ü çocuk 66 düzensiz göçmen, 25 Mayıs’ta Kuşadası açıklarında 17’si çocuk 48 düzensiz göçmen, 31 Mayıs’ta Didim açıklarında 14’ü çocuk 28 düzensiz göçmen ve aynı tarihte Kuşadası açıklarında da 4’ü çocuk 16 düzensiz göçmen kurtarıldı.