GENEL - 26 Ekim 2018 Cuma 11:37

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Akçin Çayı ıslah çalışmaları tamamlandı

A
A
A
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Akçin Çayı ıslah çalışmaları tamamlandı

Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının katılımıyla 2017 yılında kurulan ve altyapı çalışmaları hızla devam eden Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki Akçin Çayı Islah çalışmaları tamamlandı.

Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının katılımıyla 2017 yılında kurulan ve altyapı çalışmaları hızla devam eden Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki Akçin Çayı Islah çalışmaları tamamlandı.


Akçin Çayında incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı’ya DSİ 252. Şube Müdürü Doğan Kahraman tamamlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Devlet Su İşleri toplu makineli çalışma programında yürütülen Akçin Çayı Islah çalışmalarında toplam 11 adet iş makinesi, 8 adet kamyon ve 33 personel görev aldı. OSB imar planına uygun olarak ıslahı planlanan Çanakkale Ezine Gıda OSB Akçin Çayı Islahında DSİ iş makineleri ile toplam 5500 m güzergâhta 1500 m trapez kesit istifli taş tahkimat ve 4000 metre eğimi düzenlenerek seddeli doğal yatak tanzim çalışması tamamlandı.


Akçin Çayı Islah çalışmalarının tamamlanmasıyla Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yerleşim alanında taşkın kontrolü sağlandı. İçerdiği 91 adet sanayi parseli ve sanayiciler ile çalışanların talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak teknik altyapı, idari ve sosyal tesisler ile çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi olarak planlanan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, süt ve süt ürünleri başta olmak üzere et, balık, sebze, meyve ve zeytincilik alanlarında oldukça önemli bir potansiyeli bulunan Çanakkale’nin tarıma dayalı ekonomisini yeni ve ileri bir aşamaya taşıyacak.


Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde, peynir üretim tesisleri, pastörize süt üretim tesisleri, konsantre peynir altı suyu üretim tesisleri, süt ürünleri üretim tesisleri, sofralık zeytin üretim tesisleri, ton balığı üretim tesisi, et ürünleri üretim tesisleri sandviç hazır gıda üretim tesisleri, meyve püresi üretim tesisleri, un üretim tesisleri, salça üretim tesisleri, helva, reçel üretim tesisleri olmak üzere, 91 adet işletmenin yer alması planlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.