ASAYİŞ - 08 Ocak 2020 Çarşamba 10:06

Çanakkale’de 3 günde 2 kez kundaklanan site olayında 1 gözaltı

A
A
A
Çanakkale’de 3 günde 2 kez kundaklanan site olayında 1 gözaltı

Çanakkale şehir merkezindeki bir sitede 3 gün arayla yaşanan 2 kundaklama olayı ile ilgili 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Çanakkale şehir merkezindeki bir sitede 3 gün arayla yaşanan 2 kundaklama olayı ile ilgili 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı.


Barbaros Mahallesi Plaj Caddesinde bulunan Toprakkent Sitesinin 3 gün arayla 2 kez kundaklandığı iddia edildi. Önce 29 Aralık gecesi sitenin giriş bölümü, ardından da yılbaşı gecesi B bloğun bodrum katı ateşe verildi. 29 Aralık’taki ilk yangında giriş bölümünde bulunan 4 motosiklet yanarak kullanılamaz hale geldi. Yılbaşı gecesi bodrum katında yaşanan ikinci olay ise gece 05.00 sıralarında oldu. Şans eseri bir apartman sakinin o saatte uyanık olması ve balkondan bağırarak diğer komşularını uyandırması ile büyük bir faciadan dönüldü. Olaylarda şans eseri yaralanan olmazken, sitede maddi hasar meydana geldi.


İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan soruşturma ve çevredeki güvenlik kameralarının incelenmesi sonrası kundaklama olayının faili olduğu iddia edilen B.G. isimli şüpheli gözaltına alındı.


Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tahkikatın sürdüğü belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.