ASAYİŞ - 01 Haziran 2021 Salı 13:14

Çanakkale’de bir köy karantinaya alındı

A
A
A
Çanakkale’de bir köy karantinaya alındı

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Paşaçayı köyü, artan korona virüs (Covid-19) vak’aları sebebiyle 14 gün süreyle karantina altına alındı.

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Paşaçayı köyü, artan korona virüs (Covid-19) vak’aları sebebiyle 14 gün süreyle karantina altına alındı.


Biga İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Mustafa Can başkanlığında toplanarak karar aldı. Yapılan açıklamada, "İlçemiz Paşaçayı köyünde görülen korona virüs vak’alarının yayılımını engellemek, toplum sağlığını korumak maksadıyla söz konusu yerleşim biriminde 01.06.2021 salı günü saat 00.00’dan itibaren 14 gün süreyle birtakım kısıtlamaların uygulanmasına karar verilmiştir. Köye giriş ve çıkışlar istisnalar dışında yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te ‘Türk Dil Bayramı’ etkinliği düzenlendi Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığı tarafından, Bilecik’te ‘Türk Dil Bayramı’ etkinliği düzenlendi. Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığı tarafından çarşı merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelindi. Etkinlik kapsamında Türk Dil Bayramı münasebetiyle Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanı Bahadır Emirler, farkındalık oluşturmak amacıyla ilk olarak ‘Ülkü’ kelimesini yazarak hazırlanan panoya yapıştırdı. Ardından vatandaşlardan öz Türkçe kelimeler yazmaları istendi ve hazırlanan pano hep birlikte tamamlandı. Programda Türkçenin zenginliği ve korunmasının önemi vurgulanırken, dil bilincinin canlı tutulması hedeflendi. Etkinliğe katılan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanı Bahadır Emirler, "Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığı olarak, Türk Dil Bayramı münasebetiyle bugün çarşı merkezinde vatandaşlar ile bir araya geldik. Etkinliğe örnek olması adına ilk olarak ‘Ülkü’ kelimesini yazdık ve panoya yapıştırdık. Ardından hemşerilerimizden de kendi öz Türkçe kelimelerini yazmalarını rica ederek hazırladığımız panoyu birlikte tamamladık. Bu anlamlı buluşma ile Türkçemizin güzelliğini ve önemini yeniden hatırlatmayı, dil bilincini canlı tutmayı amaçladık. Türk diline gönül veren tüm vatandaşlarımıza ilgi ve katkıları için teşekkür ediyoruz" dedi.
Bilecik Bilecik’te ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’ 450 bin TL bütçeyle kabul edildi Bilecik’te ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’ 450 bin TL bütçeyle kabul edildi. Bilecik İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Maarif Modeli Işığında Bilecik Bilim Şenliği" projesinin ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme’ Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandığı bildirildi. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, 10-11-12 Eylül 2026 tarihlerinde Bilecik’te bilim ve teknoloji temalı geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Şenlikte öğrenciler ve vatandaşlar; yapay zekâ, robotik kodlama, sanal gerçeklik, astronomi, sanat, tasarım, akıl oyunları ve deney temelli uygulamalarla bilimsel süreçleri deneyimleme imkânı bulacak. Program kapsamında 21 atölye, 26 etkinlik, 4 seminer ve 3 yarışmanın yer alacağı, etkinliklerin okul öncesinden lise düzeyine kadar tüm öğrencilere ve vatandaşlara hitap edeceği belirtildi. 450 bin TL bütçeyle desteklenen proje ile bilimsel farkındalığın artırılması ve öğrencilerin üretkenlik becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, " ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme’ Programı kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan "Maarif Modeli Işığında Bilecik Bilim Şenliği" Projemiz kabul edilmiştir. Şehrimizi bilim, teknoloji ve üretim dolu günlere hazırlama zamanı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı destekleriyle gerçekleştirilecek bilim şenliğimiz, 10-11-12 Eylül 2026 tarihlerinde bilim meraklılarını bir araya getirecek. Şenlik kapsamında öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız; yapay zekâ, robotik kodlama, sanal gerçeklik, astronomi, sanat, tasarım, akıl oyunları ve deney temelli uygulamalarla bilimsel süreçleri yaşayarak deneyimleme fırsatı bulacak. 21 atölye, 26 etkinlik, 4 seminer ve 3 yarışmadan oluşan şenliğimiz; okul öncesinden lise düzeyine kadar tüm öğrencilerimize hitap ederken aynı zamanda ailelerimizi ve vatandaşlarımızı da bilimle buluşturmayı hedefliyor. ‘Promptlarla Üreten Zekâlar’, ‘MEBKİT’le Dijital Keşif’, ‘Gökyüzüne Uzanan Gözler’ ve ‘Mercek Altındaki Minik Canlılar’ gibi atölyelerle katılımcılarımızı geleceğe hazırlayacağız. 450 bin TL bütçeyle desteklenmeye hak kazanan projemizin hazırlanmasında emeği geçen Ar-Ge ekibimizi, öğretmenlerimizi, akademisyenlerimizi ve tüm paydaş kurumlarımızı tebrik ediyorum" dedi.