SAĞLIK - 29 Temmuz 2021 Perşembe 15:08

Çanakkale’de 13 yaşındaki Emre’nin organları 3 kişiye umut olacak

A
A
A
Çanakkale’de 13 yaşındaki Emre’nin organları 3 kişiye umut olacak

Çanakkale’de, denizde boğulma tehlikesi geçiren 13 yaşındaki Emre Deniz Çetinkaya’nın, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Çanakkale’de, denizde boğulma tehlikesi geçiren 13 yaşındaki Emre Deniz Çetinkaya’nın, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Çetinkaya’nın organları nakil bekleyen 3 hastaya umut olacak.


Çanakkale Barbaros Mahallesi Barış Plajı’nda 10 gün önce boğulma tehlikesi geçiren ve ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Çetinkaya’nın beyin ölümü gerçekleşti. Acılı aile, Çetinkaya’nın organlarını bağışlama kararı almasının ardından karaciğeri Antalya’da, böbrekleri de Bursa’da nakil bekleyen hastalara götürülmek üzere alındı. Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçağa konulan organlar hastalara nakledilmek üzere yola çıkarıldı.


Acılı baba İsmail Çetinkaya organ nakli kararını güçlük çekerek anlattı. Çetinkaya, “Bu 10 günlük süre bana bir ömür gibi geldi. Bu süreçte bizim hissettiklerimizi kat kat hisseden aileler var. Biz 9-10 günde bu kadar yıpranmışken, bazı ailelerin çocukları doğuştan bu şekilde. Eşimle beraber ortak karar alarak oğlumuzun organlarını bağışlamaya karar verdik. Bir nebze organ nakli bekleyenlere faydamız dokunsun. Zaten Emre’m de böyle istedi” dedi.


Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Fatih Battal ise, “Hastamız 112 tarafından bize yaklaşık 11 gün önce getirildi. Geldiği ilk andan itibaren modern tıbbın verdiği tüm imkanları Emre için seferber ettik. Maalesef Emre’nin beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra ilgili kurullar, komisyonlar tarafından direkt testleri yapılarak beyin ölümü kesinleştirildi. Beyin ölümü kesinleştikten sonra Beyin Ölümü Komisyonu’ndaki arkadaşlarımız aile ile konuşup organları bağışlama konusunda bilgi verdiler. Ailemiz de Emre’nin organlarını bağışlamayı kabul etti. Ben burada Emre’nin ailesinin çok onurlu, asil, erdemli bir davranışta bulunduğunu düşünüyorum. Sonuçta yardıma ihtiyacı olan organ nakli bekleyen ülkemizde birçok hastamız, çocuk var. Bu davranışın toplumda diğer insanlara, hastalara örnek olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun İşe başlayacağı ilk gün 3 çocuk annesinin ölümüne sebep olan sürücü adliyeye sevk edildi Samsun’da balık fabrikasında işe başlayacağı ilk gün iş yerinin karşısında yolun karşısına geçmeye çalışan 3 çocuk annesi kadının ölümüne sebep olan sürücü, adliyeye sevk edildi. Kaza, İlkadım ilçesi Ankara yolu Anadolu Bulvarı Toybelen mevkisinde sabah saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mahmut Murat G. (45) idaresindeki 55 AIK 340 plakalı otomobil, Samsun’dan Kavak istikametine seyir halindeyken yolun karşısına geçmekte olan Hatun Kabadayı’ya (50) çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti. 3 çocuk annesi olduğu öğrenilen Hatun Kabadayı’nın bir balık fabrikasında işe başlayacağı ilk gün kazanın olduğu belirtildi. Sabah işe gitmek için evden çıkan kadının dolmuştan inip çalışacağı balık fabrikasının karşısında hayatını kaybetmesi ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Kazanın ardından olay yerine gelen kadının eşi Ali Kabadayı ile oğlu Aydın Kabadayı, Hatun Kabadayı’nın cansız bedeninin başında gözyaşlarına boğuldu. Yol ortasında feryat eden aile fertlerinin acısı çevrede bulunan vatandaşlara da duygusal anlar yaşattı. Yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Hatun Kabadayı’nın cansız bedeni jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı’na gönderildi. Kazaya karışan otomobil sürücüsü Mahmut Murat G. ise İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Mahmut Murat G., "Taksirle bir kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan Samsun Adliyesine sevk edildi.
Kayseri AK Parti Kayseri Teşkilatı 30 günde 14 bin 526 haneyi ziyaret etti AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, vatandaşlarla birebir temas kurmaya yönelik gerçekleştirdiği hane ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. İl genelindeki 16 ilçede yürütülen çalışmalar kapsamında son 30 gün içerisinde toplam 14 bin 526 hane ziyaret edildi. Kadın Kolları, Gençlik Kolları, ana kademe teşkilatları ve teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşların talep ve önerileri dinlenirken, gönül buluşmaları da gerçekleştirildi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, yürütülen saha çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Okandan şu ifadelere yer verdi: "Her hanede gönüller kazanmaya, her kapıda samimiyetle hemşehrilerimizle buluşmaya devam ediyoruz. 16 ilçemizde; kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kademe teşkilatlarımız ve tüm yol arkadaşlarımızın özverili gayretiyle gerçekleştirdiğimiz hane ziyaretlerimiz aralıksız sürüyor. Son 30 günde 14 bin 526 hanenin kapısını çalarak vatandaşlarımızla bir araya geldik; taleplerini dinledik, gönüllerine misafir olduk, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettik. Bizler için siyaset; yalnızca seçimden seçime değil, her zaman milletimizin yanında olabilmektir. Bu anlayışla bugün olduğu gibi yarın da sahada olmaya, gönül köprüleri kurmaya ve hemşehrilerimizle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Sahadayız, Milletimizle birlikteyiz ve daima sahada olmaya devam edeceğiz." AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından yürütülen saha çalışmalarının önümüzdeki süreçte de aynı kararlılıkla devam edeceği belirtildi.