KÜLTÜR SANAT - 19 Mayıs 2022 Perşembe 15:01

ÇOMÜ öğrencileri, ilkokul öğrencilerini Troya müzesine götürdü

A
A
A
ÇOMÜ öğrencileri, ilkokul öğrencilerini Troya müzesine götürdü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, ‘Troya Kültür Gezisi’ sosyal sorumluluk projesiyle Adatepe köy okulu öğrencilerini Troya Müzesi ve Troya Antik Kentini gezdiler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, ‘Troya Kültür Gezisi’ sosyal sorumluluk projesiyle Adatepe köy okulu öğrencilerini Troya Müzesi ve Troya Antik Kentini gezdiler.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Ayşenur Kahya, Rabia Ülgen, Betül Tezcan ve Rojda Söyler, tarihi farkındalık kazandırmak ve ilkokul öğrencilerine rol model olmak amacıyla ’Troya Kültür Gezisi’ sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Öğrenciler, Adatepe köy okulunda okuyan çocuklarla birlikte ilk olarak Troya müzesini gezdiler. Üniversite öğrencileri, ilkokul öğrencileriyle yaptıkları müze gezisi sonrasında Troya Antik Kentini gezdiler. Truva Atının önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kenti gezen öğrenciler, Troya Savaşı ve kentteki yaşamla ilgili bilgi aldılar. Ziyaret sonrası sosyal sorumluluk projesi ekibinin kendilerine hazırladıkları hediyeleri alan Adatepe köy okulu öğrencileri unutulmaz bir gün yaşadı.


Proje ekibi öğrenciler hazırladıkları ‘Troya Kültür Gezisi’ sosyal sorumluluk projesini; Mümtaz Dönmez, Loresima Sandviç ve Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı’ndan aldıkları sponsorluk ve desteklerle sağladı. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan ders sorumluları Ögr. Gör. Onur Bayram ve Ögr. Gör. Seçil Düztepe’nin de katıldığı kültür gezisine, Adatepe İlkokulundan ise Adatepe İlkokulu Müdürü Meltem Korkut ile birlikte Adatepe İlkokulu öğretmenleri İsmail Özdemir, Nursen İkramiye, Nermin Şengül ve Şevki Şenyiğit öğrencilerin yanında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İletişim Başkanı Duran: "Türkiye, nefretin dili yerine; barışın evrensel dilini savunmaya kararlılıkla devam etmektedir" İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Türkiye, nefretin ve çatışmanın dili yerine; barışın, adaletin ve merhametin evrensel dilini savunmaya kararlılıkla devam etmektedir" dedi. İletişim Başkanı Duran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde bölgesel ve küresel gelişmelere yönelik açıklamaları; birlik, kardeşlik ve ortak değerler etrafında kenetlenmemizin tarihi bir sorumluluk olduğunu açıkça ilan etmektedir. Ülkemiz uluslararası alanda ‘Güvenli Liman Türkiye’ olarak anılıyorsa bu, ırk, mezhep, din ve dil ayrımlarını reddeden; insanlık ortak paydasını önceleyen duruşumuzun neticesidir. Türkiye, nefretin ve çatışmanın dili yerine; barışın, adaletin ve merhametin evrensel dilini savunmaya kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin mazlumların yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Duran, "Bu çerçevede ülkemiz, krizlerin ortasında istikrarı temsil eden, kaos ve savaş çığırtkanlıklarının içinde ‘Barışın Anahtarı’ olmayı sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere, ülkemiz hakikati korkusuzca dile getiren, mazlumun yanında duran ve küresel barış için sorumluluk üstlenen bir duruş sergilemektedir. Dün olduğu gibi bugün de bölgesel ve küresel gelişmeleri doğru okuyan, sağduyulu ve ilkeli politikalarıyla öne çıkmaktadır. Bu anlayışla; insani ve vicdani duruşumuzu esas alarak nerede bir mazlum varsa yanında olmaya, barış ve istikrar için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Gaziantep Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e pitbull saldırısı davasında karar Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramasına ilişkin davada, 5 sanık hakkında 6 yıl, 1 sanık hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gaziantep 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada Asiye Ateş’in ailesi, ailenin avukatı Ender Kılıç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı da hazır bulundu. Sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Ailenin avukatı Ender Kılıç, sanıkların en ağır cezayı almasını talep ederken, duruşma savcısı da sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa E., Mustafa Y., Süheyla K., Zeliha C. ve Zeynep C.’yi "olası kastla yaralama" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Site yöneticisi Mustafa E.’nin ağabeyi sanık Mahmut E. ise güvenlik kamerası görüntülerinin silinmesine ilişkin "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti, sanıkların yargılama sürecindeki tutumları ve suçu işledikten sonra ciddi bir pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına yer olmadığına hükmetti. Olayın geçmişi Merkez Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’ndeki bir sitenin bahçesinde 22 Aralık 2021 tarihinde başıboş gezen 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. Küçük kız saldırının ardından Gaziantep’te ve ardından da Antalya’da tedavi görürken, saldırıya ilişkin gözaltına alınan 6 kişiden 5’i tutuklanmıştı. Saldırgan iki pitbull köpek ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ne alınmıştı. 27. Asliye Ceza Mahkemesinde, 28 Nisan 2022 tarihinde görülen ikinci duruşmada tutuklu 4 sanık tahliye edilmiş, itiraz üzerine 10. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan Mustafa E., Süheyla K. ve Mustafa Y.’nin tutuklanmasına karar verilmişti.