POLİTİKA - 04 Nisan 2023 Salı 16:31

Başkan Makas, "Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız"

A
A
A
Başkan Makas, "Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız"

Çanakkale’de, 14 Mayıs seçimlerine hazırlık süreçleri ve çalışmalarını değerlendiren AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, "Teşkilatlar olarak en iyi yaptığı işi yapacak, gönülden gönüle sefere çıkacak ve inşallah çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız" dedi.

Çanakkale’de, 14 Mayıs seçimlerine hazırlık süreçleri ve çalışmalarını değerlendiren AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, "Teşkilatlar olarak en iyi yaptığı işi yapacak, gönülden gönüle sefere çıkacak ve inşallah çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız" dedi.


AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimler ve seçim sürecine dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına ilçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Başkanları ile Milletvekili Aday Adayları katıldı.


Açıklamasına tüm hemşehrilerinin mübarek Ramazan-ı şerifini tebrik ederek, huzur ve sağlık içerisinde mübarek Ramazan Bayramı’na eriştirmesini Allah’tan niyaz ederek başlayan Başkan Makas, "Bugün burada; İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız ve İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlarımız ile değerlendirme toplantısı yapıp, yol haritamızın bir kez daha üzerinden geçtik, notlarımızı aldık, planlamalarımızı yaptık. Biliyorsunuz büyük bir deprem afeti yaşadık, başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; ilgili kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve dahi teşkilatımızın tüm kademeleriyle, AK Belediyelerimizin bölgedeki üstün çabalarıyla yaraları sarmak adına büyük bir gayret gösterildi. Aynı şekilde bu gayretler devam ediyor. Büyük afet sonrası yaralarımızı sarmak adına tek tek ulaştığımız, kucaklaştığımız depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik, iftar sofralarımızı hep birlikte paylaştık, imkanlarımızı seferber ettik ve bir gönül çemberi kurduk. Bu gönül çemberinin kıymetini biliyor ve manevi sorumluluğunu yaşıyoruz. Büyük afet öncesinde, AK Parti Çanakkale teşkilatları olarak ‘’Adım Adım Çanakkale’’ sloganıyla başlattığımız çat kapı hane ziyaretleriyle yaklaşık 10 bin haneyi ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanımızın selamını iletmiş ve gönüllere dokunmuştuk. Şimdi bu çalışmamıza kaldığı yerden devam edecek ve tüm kademelerimizle sokak sokak, ev ev, köy köy tüm hemşehrilerimizle tekrardan kucaklaşacağımız bu kıymetli sürece bugün itibariyle devam ediyoruz. Dünya’nın en güçlü siyasi hareketi olan AK Parti’nin Çanakkale mensupları olarak bugün burada, bu salonda tekrar ifade ediyoruz. Teşkilatlar olarak en iyi yaptığı işi yapacak, gönülden gönüle sefere çıkacak ve inşallah çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız" dedi.



Sefer AK gönüllülerin, zafer inşallah aziz milletimizin olacaktır


Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’nin 100. yılında Yeni Yüzyıl iddiası ile yine tarihi bir sorumluluk alan teşkilatlarıyla gurur duyduklarını ifade eden Başkan Makas, "Yarın değil hemen şimdi diyerek yeni yüzyılın inşasını inşallah işte bu kıymetli teşkilatımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Nitekim Türkiye’mizin 20 yıldaki kazanımları AK Parti’mizin hizmet odaklı çalışma anlayışının bir ispatıdır. Hepimiz çok iyi biliyoruz, 14 Mayıs seçimleri sıradan bir seçim değil! 14 Mayıs seçimleri; Helalleşme adı altında kendi milletini kendi seçmenini tehdit edenlerle karşı iktidara geldiği günden beri milletin gönlüne taht kuranların, "Sınırımızda PYD’de olsun" diyerek sırtını YPG ve PYD’ye yaslayanlara karşı milletiyle omuz omuza yürüyenlerin, girdiği her seçimi kaybedenlere karşı, girdiği her seçimden zaferle ayrılanların seçimidir. Ve bu zafer bizatihi aziz milletimizin zaferidir. Biz aziz milletimizin ferasetine, vicdani muhasebesine güvendik ve güveniyoruz. Bu seçim süreci de yine her seçim olduğu gibi AK Partinin hesabi değil hasbi geçirdiği bir süreç olacak ve milletimizle kucaklaşmanın onurunu keyfini bir kez daha yaşayacağız. Evet az önce bahsettiğim gibi yola revan olmuş büyük bir teşkilat ve sevgi ve selamlarımızı bekleyen sıcacık yürekler var. Teşkilatımızın tüm kademeleriyle, ilçe teşkilatlarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, belediye başkanlarımız, il genel ve belediye meclisi üyelerimiz ve "aday listesi ne olursa olsun bu tarihi görevde ben de varım" diyen tüm aday adayı arkadaşlarımızla "Çanakkale için Hemen şimdi" diyor ve kaldığımız yerden devam ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Hallaç, koltuğunu 10 yaşındaki Ebubekir’e devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kahta Belediyesi tarafından anlamlı ve coşku dolu bir etkinlik düzenlendi. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, bu özel günün ruhuna uygun olarak başkanlık koltuğunu Atatürk İlkokulu öğrencisi Ebubekir Eren Şaşmaz’a devretti. Gerçekleştirilen devir teslim programında, Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ebubekir Eren Şaşmaz, okulundan belediyeye ait makam aracıyla alınarak Kahta Belediyesi’ne getirildi. Büyük bir heyecan yaşayan Ebubekir, başkanlık makamına oturarak görevine başladı. 10 yaşındaki genç başkan Ebubekir, park sayısının artırılması, okullarda sosyal etkinliklerin çoğaltılması, çevre temizliğine daha fazla önem verilmesi ve okul kantinlerinde sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaların sunulması yönündeki öneri ve taleplerini dile getirdi. Göreve başlar başlamaz Hüseyin Veli Arı ve Mustafa Taşkıran’ı başkan yardımcısı olarak atayan genç başkan, birim müdürleriyle iletişime geçerek talimatlarını iletti. Özellikle okul kantinlerinin denetlenmesi ve sağlıklı beslenme imkânlarının artırılması konusunda Zabıta Müdürlüğü’ne talimat veren genç başkan, ayrıca İtfaiye Müdürlüğü’ne de gerekli talimatları iletti. Program sonunda konuşan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, 23 Nisan’ın anlam ve önemine vurgu yaparak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel gün, sadece bir bayram değil; aynı zamanda geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklara duyduğumuz güvenin de bir göstergesidir. Bugün çocuklarımızın düşüncelerini dinlemek ve hayallerine ortak olmak bizlere ilham verdi. Kahta Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitimine, haklarına ve sosyal gelişimlerine yönelik desteklerimizi artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Program sonunda Başkan Hallaç, genç başkan ve yardımcılarına çeşitli hediyeler takdim etti. Bu anlamlı gün, çocukların neşeyle hatırlayacağı anların hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleştirilmesiyle sona erdi.
Isparta Isparta Belediyesi’nin 23 Nisan etkinliğinde renkli görüntüler Isparta’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, renkli görüntülere sahne oldu. Isparta Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, çocuklara unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı. Isparta Belediye’si 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. Dart’tan masa tenisine birçok oyun gruplarında gönüllerince eğlenen çocuklara, ayrıca Isparta Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından arama kurtarma eğitimleri verildi. Etkinlikler, AVM içerisinde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından çocuklar etkinlik alanında dans etti, birbirinden eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdi. Bayramın ruhuna uygun olarak hazırlanan etkinlik alanlarında çocuklar, dart ve masa tenisi oynayarak rekabetin keyfini yaşarken, kurulan oyun alanlarında doyasıya eğlendi. Çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı Özellikle zıp zıp oyun grupları, miniklerin en çok ilgi gösterdiği aktiviteler arasında yer aldı. Enerjilerini atma fırsatı bulan çocuklar, dans etkinlikleriyle de müzik eşliğinde eğlenerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Bunun yanı sıra düzenlenen boyama etkinliklerinde ise çocuklar hayal dünyalarını kâğıda yansıtarak hem eğlendi hem de sanatsal yönlerini geliştirme fırsatı buldu. Programa katılan aileler de çocuklarının mutluluğuna ortak olurken, etkinlik alanında yoğun bir katılım gözlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalarda çocukların neşesi ve heyecanı dikkat çekti. Isparta Belediyesi’nin düzenlediği bu kapsamlı organizasyon, hem çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı hem de 23 Nisan’ın birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan etkinlikler Pazar günü sona erecek.
Eskişehir Minikler 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü minik öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna ortak oldu. Ellerinde Türk bayrakları ve balonlarla birlikte Kreş ve Gündüz Bakımevinden Rektörlüğe kadar yürüyen minik öğrenciler Rektörlük önünde 23 Nisan’a özel şarkılar söylediler. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Erdemir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Bostancı ve Genel Sekreter Ecevit Öksüz çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak kendilerine hediyeler verdi. Ardından minikler Rektörlük Makamına oturdular ve 23 Nisan mesajlarını paylaştılar. "Geleceğin emanetçileri bizlerle" Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, çocukları Anadolu Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek onların, geleceğin en değerli emanetleri olduğunu vurguladı. Üniversite olarak çocukların gelişimine katkı sunacak her türlü çalışmayı önemsediklerini belirten Adıgüzel, bu tür buluşmaların hem çocuklar hem de üniversite camiası için anlamlı olduğunu ifade etti. Öğrencileri temsilen söz alan Durulay İncedere ve Meriç Keçili, Rektör Adıgüzel ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Büyüdüğünde moda tasarımcısı olmak istediğini belirten Durulay İncedere, tüm dünya çocukları için daha güzel bir gelecek temennisinde bulunurken itfaiyeci olmayı hayal eden Meriç Keçili ise arkadaşları adına bayram kutlaması yaptı. Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinden sonra ise Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü minikleri Senato Odasında Rektör Adıgüzel ile bir araya gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar.
Bursa Yıldırım’da çocukların bayramı şölene dönüştü Yıldırım Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da büyük bir coşku ve katılımla kutladı. Yıldırım Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen kutlama programına katılan çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, bayramın neşesi Yıldırım’ın dört bir yanına yayıldı. Etkinlik alanında kurulan özel oyun ve gösteri alanlarında çocuklar; at binme deneyiminden geleneksel sokak oyunlarına, tahta bacak gösterisinden Hacivat ve Karagöz oyununa kadar pek çok aktiviteyle eğlenceli vakit geçirdi. Masal anlatımları ve sahne performanslarıyla adeta bir şenlik havasına bürünen programda, Lemi Abi ve Zuzi Şov’un sahne aldığı anlar ise çocukların en çok ilgi gösterdiği bölümler arasında yer aldı. "Çocuklarımız hazinemizdir" Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, etkinlik alanını gezerek miniklerle ve aileleriyle bir araya geldi. Bayram coşkusuna ortak olan Başkan Yılmaz, "23 Nisan, milletimizin bağımsızlık meşalesini yaktığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği müstesna bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, onlara duyulan güvenin ve sevginin en somut göstergesidir. Yıldırım Belediyesi olarak bizler de geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yüzündeki bir tebessümü her şeyin üstünde tutuyoruz. Çocuklarımız bizim en büyük hazinemiz, yarınlarımızın mimarlarıdır. Onların nitelikli, donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugün burada gözlerindeki o parıltıyı görmek bizler için en büyük motivasyon kaynağı. Tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.