YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:15

Kadın Meclisinden “şiddet” Etkinliği

A
A
A
Kadın Meclisinden  “şiddet” Etkinliği

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü" kapsamında bazı etkinlikler düzenleyecek.
Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Sevgi Uluşal ve yürütme kurulu üyeleri düzenledikleri basın toplantısında etkinlikler ile ilgili bilgiler verdiler. 25 Kasım tarihinin kadına Yönelik Şiddete karşı uluslararası mücadele günü olduğunu ifade eden Uluşal, “Cinsiyet ayrımcılığına son veren, kadını erkeği eşit bir toplum amaçlayan biz kadınlar, 25 Kasımlar da kadına yönelik erkek şiddetine karşı duyarlılığı arttırmak ve bu şiddeti kınama gününde hep birlikte olalım istiyoruz. Kadına yönelik erkek şiddeti ile mücadelenin yolu, şiddetin farklı biçimlerini görünür kılmak ve kadın erkek arasındaki eşitsizlik zihniyetlerini işaret etmekten geçer. Kadına ve kız çocuklarına karşı erkek şiddetini sorgulamak, kadınlar arası dayanışmayı yükseltmek, kadına yönelik şiddete karşı mücadelede ortak söylem ve programlar oluşturma amacıyla ÇÖMÜ Kadın Çalışmaları, Uygulama ve Araştırma Merkezi - ELDER - Kadın Danışma Merkezi, Kadın Dernekleri, STK’lar ve Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ve Belediyemizin desteğiyle bir dizi etkinlikler düzenledik” dedi.
25 Kasım Pazartesi günkü program, saat 12.30 da Cumhuriyet Meydanında basın açıklamasıyla başlayacak. Aynı gün saat 13.30 da Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler
Konulu bir panel düzenlenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir