POLİTİKA - 22 Mayıs 2026 Cuma 14:16

AK Partili Ayhan Gider: "(Butlan kararı) Yargının ve CHP’nin iç problemidir"

A
A
A
AK Partili Ayhan Gider: "(Butlan kararı) Yargının ve CHP’nin iç problemidir"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP kurultay davasında ’mutlak butlan’ kararına ilişkin değerlendirmesinde, "Yargının ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç problemidir. Mahkeme bir karar vermiş, süreci göreceğiz" dedi.


Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin ’mutlak butlan’ kararı verdi. Çanakkale’de katıldığı bir açılış programı sonrası CHP kurultay davasında ’mutlak butlan’ kararını değerlendiren AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Yargının ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç problemidir. AK Parti olarak burada bizim ilgilendiğimiz bir durum yok. Gönül, bu tip olaylarla siyasi partilerin anılmamasını arzu ediyor. Çünkü bir siyasetçi olarak bizim söyleyebileceğimiz şey serbest seçim, demokratik seçim, adil seçimdir. Bu ister ilçe kongresi olsun, ister Cumhurbaşkanlığı seçimi olsun, sandık kutsaldır. Sandığın namusuna halel getirecek her şey bizim için üzücüdür. Mahkeme bir karar vermiş, süreci göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi umalım ki bugüne kadar yaptığı yanlışları bundan sonra devam ettirmesin ve bu süreci birlik beraberlik içerisinde kendi aralarında değerlendirerek, demokratik bir hale evirsinler. Yoksa meydan işgalleriyle, protestolarla, anarşist tavırlarla böyle süreç yönetilmez. Bu konudan bağımsız olarak söylüyorum, şu andaki tavırlar, şu andaki konuşmalar, şu andaki üslup, şu andan kastım da kongre sürecinden beri devam eden üslup, ne Cumhuriyet Halk Partisi‘ne ne Türkiye Cumhuriyeti’ne, ne Türk siyasetine yakışmayan bir üsluptur. Herkesi aklıselime davet ediyorum. Herkesi sandığın namusuna sahip çıkmaya davet ediyorum. Buna getirilecek halel sadece kendi partileri için değil, Türk siyaset tarihi içinde acı bir tablodur. İnşallah yanlıştan dönerler, mahkeme kararı var ortada, bırakın bu tip somut verilere dayanan mahkeme kararlarını biz siyasi hareket olarak daha önce hiç içimize yatmayan mahkeme kararlarını bile sükunetle karşıladık ki, burada mahkemenin verdiği karar çok somut delillere dayanıyor. Tekrar ediyorum, umalım ki bu süreci bundan sonrasını hiç olmazsa aklıselimle idare ederler. Siyasete ve hukuka uygun şekilde idare ederler" ifadelerini kullandı.



AK Partili Ayhan Gider: "(Butlan kararı) Yargının ve CHP’nin iç problemidir"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi. Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
Muğla Muğla polisinden ’gece operasyonu’ gibi denetim Muğla’da bayram öncesi gece saatlerinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimde, şüpheli araçlar tek tek durdurulup aranırken, ekipler kent genelinde adeta kuş uçurtmadı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gece saatlerinde geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. İl genelindeki kilit noktalarda ekipler adeta kuş uçurtmazken, denetimlere, Asayiş Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Yunus Ekipleri, TEM şube ekipleri ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli katıldı. Uygulamaya ayrıca narkotik madde arama köpeği de destek verdi. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de ise denetimlerin odak noktası, yoğunluğun yüksek olduğu Kötekli Mahallesi’ndeki Şahidi Kız Yurdu önü ile şehre giriş ve çıkışların kontrol altında tutulduğu Aydın Yolu Uygulama Noktası oldu. Uygulama kapsamında şüpheli görülen araçlar durdurularak didik didik arandı, sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamaları yapıldı. Göçmen şube ekipleri tarafından da yabancı uyruklu şahıslara yönelik evrak ve vize muafiyeti kontrolleri gerçekleştirildi. Narkotik ekipleri ve narkotik köpekleri ise özellikle şüpheli araçların bagaj ve iç bölmelerinde uyuşturucu madde araması yaptı. Trafik yönünden gerçekleştirilen denetimlerde de trafik ekipleri, bayram trafiği öncesinde sürücülerin kemer kullanımı, evrak eksikliği ve alkol durumlarını inceledi. Kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere yasal işlem uygulanırken, dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.