GÜNDEM - 22 Nisan 2024 Pazartesi 15:48

Çanakkale’de 23 Nisan’da Deniz Kuvvetlerine ait gemiler halkın ziyaretine açılacak

A
A
A
Çanakkale’de 23 Nisan’da Deniz Kuvvetlerine ait gemiler halkın ziyaretine açılacak

Çanakkale’de, Deniz Kuvvetlerine ait gemiler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında halkın ziyaretine açılacak.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Deniz Kuvvetlerine ait gemiler Çanakkale’de liman ziyaretleri gerçekleştirecek. ‘ TCG Türkeli’, ‘TCG Gurbet’ ve ‘TCG Rüzgar’ vatandaşların ziyaretlerine açılacak.


Çanakkale Valiliğinden konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, ‘TCG Türkeli’ Bozcaada ilçesinde, ‘TCG Gurbet’ Gökçeada ilçesinde, ‘TCG Rüzgar’ ise Çanakkale kent merkezinde, 23 Nisan Salı 10:00 ile 17:00 saatleri arasında gezilebilecek.



Çanakkale’de 23 Nisan’da Deniz Kuvvetlerine ait gemiler halkın ziyaretine açılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.