ÇEVRE - 11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:13

Çanakkale’de 28 bin 500 kilogram ambalaj atığı bertaraf edildi

A
A
A
Çanakkale’de 28 bin 500 kilogram ambalaj atığı bertaraf edildi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ’Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanarak Bertaraf Edilmesi’ projesi genişleyerek devam ediyor. Proje kapsamında, Bayramiç, Ezine, Merkez, Eceabat, Biga ve Lapseki ilçelerinde 138 köy ve mahallede 302 konteyner yerleştirilerek, 28 bin 500 kilogram ambalaj atığının bertarafı gerçekleştirildi.


Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ’Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanarak Bertaraf Edilmesi’ projesi kapsamında başarılı bir ilerleme kaydediyor.


Proje kapsamında, Bayramiç, Ezine, Merkez, Eceabat, Biga ve Lapseki ilçelerinde 138 köy ve mahallede 302 konteyner yerleştirilerek, 28 bin 500 kilogram ambalaj atığının bertarafı gerçekleştirildi. Proje ile çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanında önemli bir ilerleme sağlanıyor. Proje ile tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin artırılması hedefleniyor. Ambalaj atıklarının toplanarak bertaraf edilmesiyle, tarımsal üretimde kullanılan bitki koruma ürünlerinin çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.


’Bitki Koruma Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanarak Bertaraf Edilmesi’ projesinin, ilerleyen dönemlerde daha da genişleyerek çevreye katkı sağlamaya devam etmesi öngörülüyor.



Çanakkale’de 28 bin 500 kilogram ambalaj atığı bertaraf edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de yabancı dil etkinliği coşkusu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Language And Fun Day" etkinliği, 3 Haziran Pazartesi günü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlik, yabancı dil hazırlık eğitiminin son haftasında öğrenciler ile öğretmenleri bir araya getirerek, keyifli ve eğitici anlar yaşattı. Yabancı Diller Yüksekokulu bahçesinde yapılan etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisiyle başladı. Kahoot yarışmaları ile başlayan program, öğrencilerin hazırladığı proje sunumları ve eğlenceli karaoke performansları ile devam etti. DJ performansı, müzik ve dans gösterileriyle renklenen etkinlikte, çeşitli ikramlar da katılımcılara sunuldu. Etkinliğe katılan öğrencilerden Ezginur Üçar, "Herkesin kaynaştığı çok güzel bir etkinlik oldu. Çok fazla etkileşimin olduğu bir etkinlikti. Dans ettik, şarkı söyledik. Doyasıya eğlendik. Bize bu imkânı tanıyan öğretmenlerimize, idaremize çok teşekkür ederiz. Çok eğlendik" şeklinde duygularını ifade etti. Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Stepanka Gürler, organizasyonun harika olduğunu belirterek, "Hepimiz eğlendik. Ve bence bu, tüm öğrencilerin motivasyonu ve bizim motivasyonumuz için de harikaydı. Herkesin kendini gösterme ve anın tadını çıkarma şansına sahip olması mutluluk verici" dedi. Öğretim Görevlisi Rasheedah Frances Mullings ise, etkinliğin her yıl yapılması gerektiğini vurgulayarak, katılım gösteren tüm öğrencilere, öğretim elemanlarına ve idari personele teşekkür etti. MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Keçiş, etkinliğin öğrenciler ve öğretim üyeleri için unutulmaz bir gün olduğunu belirtti. "Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, yaklaşık 32 haftalık yoğun bir yabancı dil hazırlık eğitiminin son haftasında öğrencilerimizle ve hocalarımızla birlikte ’Language and Fun Day’ adlı etkinliğimizi planladık. Eğlenceli geçen bu etkinliğimizde öğrencilerimiz hazırladıkları sunumlar ve katıldıkları yarışmalar ile oldukça keyifli vakit geçirdiler. Bütün Yabancı Diller Yüksekokulu hocalarımızın ve öğrencilerimizin yanı sıra uluslararası öğrencilerimizin de katıldığı bu güzel günde, eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardık. Okulumuzda ilk defa düzenlenen bu etkinlik ile öğrencilerimizle birlikte unutulmaz güzel bir gün geçirdik. Gelecek yıl, dönem başlangıcında ve sonunda benzer etkinlikleri planlamak istiyoruz. Emeği geçen ve bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun bu etkinliği, hem öğrencilerin motivasyonunu artırdı hem de okul topluluğunu daha da güçlendirdi.
Manisa Salihli’de 2024 YKS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi Manisa’nın Salihli ilçe Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam başkanlığında 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilecek 2024-YKS sınavı ile ilgili toplantıda konuşan Kaymakam Sağlam, “Gençlerimizin Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yapılması için kurumlarımızca tüm tedbirler alınacaktır. Sınava toplam 16 bin 126 adayın katılması bekleniyor. 2024 YKS sınavına girecek tüm adaylara başarılar, sınavda görev alacak tüm personele de kolaylıklar diliyorum; sınav öncesi ve sınav sırasında tüm vatandaşlarımızın gürültü konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz’’ dedi. Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam’ın yanı sıra Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Alaşehir Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Doğukan Karaaslan, Alaşehir Jandarma Komutan Yalçın Gürenci, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Salihli İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Koca, Alaşehir Nüfus Müdür V. Hüseyin Gülen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve sınav koordinatörü Doç. Dr. Tanju Kahraman ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ali Öztürk katıldı.
Niğde Niğde’de bireysel sulama projeleri onaylanan üreticilere temsili çekleri verildi Niğde’de Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında ’Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı’ çerçevesinde 573 çiftçiye hibe desteği sağlanacak. Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı’ çerçevesinde hibe almaya hak kazanan üreticilere temsili çekleri verildi. Programda konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik; su kaynaklarının doğru ve etkili kullanılması konusunda hatırlatmalarda bulundu. Vali Çelik açıklamasında; “Karaman, Konya ve Aksaray’la beraber su stresinin en fazla hissedildiği iller arasında yer alıyoruz. Çiftçilerimiz sulama için yer altı sularını kullanıyor ve bu suları kullanırken de modern teknikleri kullanmak zorundayız. Bakanlığımızın bu noktada verdiği desteklerden en fazla yararlanan illerin başında Niğde geliyor. Niğde’den 573 proje destek almaya hak kazandı. Yer altı suları sınırsız değil. İklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyoruz bu açıdan kaynaklarımız sınırlı bu yüzden su kaynaklarımızı daha bilinçli kullanmamız gerekiyor" dedi. Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ise; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın suyu merkeze alan bir üretim modelini benimsediğini hatırlatarak, bu yıl 573 Niğdeli üreticinin hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından üreticilere temsili çekleri verildi.