ASAYİŞ - 18 Mayıs 2024 Cumartesi 19:20

Çanakkale’de polisten okul çevrelerinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim

A
A
A
Çanakkale’de polisten okul çevrelerinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince okul çevreleri ve servis araçlarında Çocuk ve Gençlerin Korunmasına yönelik denetim yapıldı.


Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerce yapılan denetimlerde, 159 okul ve çevresi, 67 park, bahçe ve mesire alanı, 29 metruk bina ve çevre, 62 büfe ve bakkal, 63 kahvehane, 6 oyun salonu, 16 internet kafe ile içkili ve umuma açık istirahat ve eğlence alanı kontrol edildi.


Denetimlerde 1074 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi Bilişim Sistemi (UYAP) ve Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu gerçekleştirildi. Aranan 2 kişi yakalanarak haklarında idari işlem uygulandı.


Trafik yönünden yapılan denetimlerde ise, 198’i servis aracı olmak üzere 1444 araç kontrol edildi. Kusurlu görülen 4’ü servis aracı olmak üzere 65 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.



Çanakkale’de polisten okul çevrelerinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da nevruz coşkusu: Ateş yakıldı, demir dövüldü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Gölköy Yerleşkesi’nde Nevruz Bayramı, yüzlerce öğrencinin katılımıyla coşkulu etkinliklerle kutlandı. Program kapsamında Türk Dünyası’ndan çeşitli ülkelerden gelen üniversite öğrencileri sahne alarak yöresel oyunlarını sergiledi. Kurulan stantlarda ise farklı Türk ülkelerine ait geleneksel yiyecekler ve kıyafetler tanıtıldı. Salon programının ardından Nevruz’un simgeleri arasında yer alan etkinliklere geçildi. Yumurta tokuşturma oyunu oynandı ve örste demir dövüldü. Öğrenciler, yakılan büyük ateşin üzerinden atlayarak Nevruz coşkusunu yaşadı. Programda konuşan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Yiğit, Nevruz’un birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna dikkat çekti. Yiğit, "Bugün burada doğanın yeniden uyanışını; umudun, kardeşliğin ve yenilenmenin simgesi olan Nevruz Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nevruz, farklı coğrafyalarda birlikteliğin sembolü olarak yaşatılmış köklü bir gelenektir. Doğanın canlandığı, toprağın yeniden hayat bulduğu bu özel gün, bize yeni başlangıçların önemini hatırlatır. Nevruz, direncin ve sürekliliğin simgesidir. Yeniden ayağa kalkabilmenin ifadesidir. Birlikte hareket edildiğinde nelerin başarılabileceğinin göstergesidir. Nevruz’un ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa, özellikle mazlum coğrafyalara sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Nevruz Bayramı’nız kutlu olsun. Zalimlerin sofrasına meze olmamak için bu birlik ve beraberliği devam ettirmek zorundayız" dedi. Nevruz programı, Özbekistanlı öğrencilerin hazırladığı Özbek pilavının katılımcılara dağıtılmasıyla son buldu.