KÜLTÜR SANAT - 15 Nisan 2025 Salı 11:26

Çanakkale’de Turizm Haftası kutlamaları başladı

A
A
A
Çanakkale’de Turizm Haftası kutlamaları başladı

Çanakkale’de 49’uncu Turizm Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı.


Törene, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Turizm Haftası, Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.


Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, "Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, Çanakkale’mizde de turizmin gelişmesine katkı sağlamak, farkındalık oluşturmak ve turizmin çok yönlü yapısını toplumumuzun tüm kesimlerine anlatmak amacıyla kutladığımız 49’uncu Turizm Haftası vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün burada, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası ve şanlı Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan bu anlamlı mekânda gerçekleştirdiğimiz çelenk töreni ile Turizm Haftamızı başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Turizm, yalnızca bir sektör değil; kültürün, barışın, anlayışın ve ekonomik kalkınmanın önemli bir aracıdır. Bu topraklar, sahip olduğu tarihi zenginlikler, doğal güzellikler ve kültürel miras ile yalnızca ülkemizin değil, dünyanın göz bebeğidir. Bu kapsamda, şehrimizin kültürel birikimini daha görünür kılmak ve ziyaretçilere özgün deneyimler sunmak amacıyla oluşturduğumuz kültür rotaları, kentimizin sahip olduğu tarihî ve kültürel değerleri bütüncül bir yaklaşımla tanıtmak açısından büyük önem taşımaktadır. Her bir rotamız, geçmişle günümüz arasında bir köprü kurarak hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi kültürel bir yolculuğa davet etmektedir" dedi.


Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.



Çanakkale’de Turizm Haftası kutlamaları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.